30 september 2010

Igår var det exakt 4 år sedan jag gick min första modeshow! Det var när jag var med i en manekängskola för att stärka mitt självförtroende som 15-åring med Helen Hirvelä och jag hade 5 ingångar.

Jag bar kläder från Indiska, Esprit, Marimekko, Womena och Helens eget märke Hirvela by hand. Jag minns hur jäkla nervös jag var eftersom jag aldrig gått i klackskor före den dagen. Jag var så jäkla nervös att jag inte hade någon matlust under hela dagen, så i sista ingången när vi gick ner för trapporna i Rewell Center så svimmade jag o "vaknade" av att jag slog i marken så jag steg snabbt upp o fortsatte gå. Det ironiska eller vad man ska nu kalla det var att det första jag tänkte var "fan förstörde jag silkeskjolen nu??". Backstage orkade jag inte stå på egna ben så blev matad choklad.

Vi hade samma show 2 eller 3 gånger den dagen (minns inte helt säkert), och vi hade inte övat hur snabbt man skulle byta om innan, så jag hade absolut ingen aning om hur jävla snabbt kläder skulle rivas av o slängas på SNYGGT. Så när jag gick med mina svarta byxor, svarta topp och blåa jacka från Marimekko så hade jag tydligen inte lagt på toppen helt, så ena bröstet/bh'n var framme (tur jag helst hade bh då, har inte haft det under shower efter den showen), så jag minns hur Helen skällde på mig efter showen. Men det var bara bra, efter det har jag alltid skött mig när det kommer till att ha allt på sin plats, hehe.

Oooh, jag blir så nostalgisk när jag tänker tillbaka på den dagen, det är absolut bästa showen ever, det är också orsaken till att jag älskar låten Sexy back av Justin Timberlake, för sista ingången i hela showen var för Heléns märke och var till just den låten. Ni anar inte hur roligt det var!



Fredag 29.9.2006. Fan va smal jag var? Kanske borde börja träna mera nu när jag ser hur skinny jag kan vara, haha



Taco blev utekväll

Hade en toppen tacokväll med tjejerna, såklart hade vi så skoj att jag  glömde att ta foton, men när Janina var på wc så underhöll jag, Anna o Mägs oss med att ta lite webcam bilder på oss. ;)







En tacokväll blev en spontan utekväll, så jag borde verkligen gå o sova nu för att orka upp till skolan i morn! :D God natt!



Inväntar flickorna

Har precis kommit ur duschen och ska klä på mig, sen är det bara att invänta flickorna.

Är så jäkla hungrig efter ridningen, Eila var i övrigt super lyhörd, men galoppen går fortfarande trögt i lyften, o de som var så snabba i våras? Trög som vanligt var hon, ja, hon tog nog skritt, trav o galopp när jag bad om det utan att kicka idag, men det fanns som ingen power i travstegen över huvudtaget, och inte kan man banka på hela tiden, och jag vägrar rida med spö på henne, men det har såklart gått mot det bättre hållet, så vetja om någon månad e de powerbrudarna som är paret. ;)

Nu ska jag gå och klä på mig o ta värkmedicin mot mensvärken. Laddar säkert upp bilder från tacokvällen innan jag går och sover. :)


Jag och Eila för någon vecka sedan.

 


Lunch

Yepp klockan är 11:43 och jag har avklarat skoldagen. Nu e jag hemma, gett mat till katten och ska nu fixa mat till mig själv. Funderar på svampsås + spagetti (mycket varierad mat jag gör, jag vet ;) )..

Sen blir det Eila-Beila kring 14, 15-tiden. :)







Nu matlagning som jag tycker så mycket om, not..


29 september 2010

Halo på er alla!

När jag kommer hem ska jag lägga upp ett par leggings jag köpt för länge sedan, men jag glömde lämna tillbaka dem. Jag hade beställt storlek 38, men fick storlek 34/36?

Så ni alla där ute som har storlek 34 på legging ska kolla senare idag ifall ni vill köpa mina, de är assnygga.

Har för mig jag betalade mellan 25-30 e för dem, men ska kolla upp det så vet jag vad jag ska ta för dem. Dessutom så sitter prislappen kvar och är aldrig provade. :)

Nu ska jag fixa mig o rusa iväg till skolan! :)


Hat, hat och åter HAT

Har inga varma eller positiva känslor mot bokföring, jag har tyvärr hamnat på den tråkiga sidan, alltså de som inte förstår bokföring, bajs asså!!

Har knepat o knåpat med pappa i 2 h men fick ändå fel resultat, så nu gav vi upp. Har skypat med Thomas i 40 min, o nu ska jag diska o se någon film innan jag går och sover.

I morgon är det kort dag 08:15-11:30, så då ska jag o motionera Eila efter skolan o sen på kvällen kommer mina goa tjejer från skolan hit på tacokväll, i alla fall Janina o Mägs kommer, kanske Anna också, hon skulle se.

Men nu ska jag diska så inte Leo går o slickar på taldrikarna. ;)

Hörs mer i morgon!


När jag är lat..

När jag är lat då det kommer till matlagning (95% av fallen) så brukar jag bara skiva soltorkadetomater, champinjoner, vitlöksklyftor och steka dem tillsammans. Till tomaten, svampen o vitlöken har jag spagetti som jag blandar, det är super gott!! Lade 3 vitlöksklyftor idag när jag är så förkyld. :)



För att göra det ännu godare ska de vata stekt bacon + babyspenat till. :) Då är det syster Inas smarriga recept!


Jag äter denna maträtt med andra ord 1-3 ggr/vecka, hehe. Mums, hoppas jag inte tröttnar bara..



28 september 2010

Har precis kommit hem från skolan och har slängt i mig en youghurt. Ska börja städa o dammsuga lite i lägenheten, sen ska jag fixa mat till mig (bara ätit frukost idag ännu). På kvällen kommer pappa hit och ska hjälpa mig med bokföring, så det kommer bli en rätt tråkig dag idag.

Jag tror att Leo saknar Dixie, för han har jamat ganska mycket seda jag kom hem för 15 min sedan. :o Att det dessutom var första o sista gången han var där vill jag inte ens berätta för honom så han blir ledsen. Jo, vi vägde Leo igår, han väger 1,9 kg. :D Stora grabben!

Nu ska jag springa på wc, sen börja städa.. Eller finns det någon frivillig att görad detta?






Hem ljuva hem (lägenheten)

Nu e hemma på rikigt (lägenheten) och har precis avslutat 1h skypande med Thomas (saknar honom MASSOR). Före jag drog tillbaka hit till lägenheten, så var jag och red Eila för Lena Lahti.

På lektionen så övade vi övergångar för att väcka tröga Eila, + att slänga in o ut med baken på en volt, + att rida fram OCH att rida sluta. Jag har aldrig ridit en sluta, eller haft en aning om hur man ska göra för att rida en, men nu fick jag prova på, det var så roligt!! Jag vet jag inte kan öppna o skänkelvikning perfekt, men har lallat och på med dem i över 5 år nu så känns kul att få något helt nytt, det sporrar en att orka lalla och på med de gamla sakerna. :)

Jag älskar den där hästen Eila. Fick höra att vi gått framåt av Lena L de senaste lektionerna, och att mina tår är mera framåt (förutom i galoppen), sådant är ju roligt att höra. :)

Nu ska jag rota bland alla ingredienser i skåpet (tomt skåp och kylskåp) o se om jag kan komma på ngt att äta..




Gah, känner mig fortfarande nykär i den där knäppjöken <3 Han får mig att må så bra


Thailand, New York, L.A??

Sitter och funderar på utbyte till olika skolor, jag skulle helt super mycket vilja fara till Thailand på utbyte. Var där för 4 år sedan under julen, det är så fint land och jag gillade verkligen stället. Att man dessutom far i en grupp gör att jag vill just dit, att man blir en liten familj, för jag vill inte åka ensam o plugga till något helt annan ställe när jag ännu inte vet om den här skolan är riktigt min grej?

Det som tar emot är att det känns som jag apar efter min syster, hon gick i samma skola som mig, och var på utbyte till Thailand. Jag vill gå min egen väg o inte "apa" efter vad mina systrar gjort. Men Thailand 3 månader lockar så in i *piiiip*. Måste nog fundera vidare på det..

Nu ska jag ta och fortsätta räkna matte..



Bilder

Här kommer de bilder man kan lägga upp på en blogg från igår ;) haha



Dixie hade sådant "hepoli", hon hade inte ens tid att stå stilla för att få halsbandet på


Promenix


enda bilden jag fick ladda upp på T från dagens alla 100 foton, haha


ser nu när jag laddar upp bilderna att min lins är super skitin, massa svarta prickar överallt på bilderna


Innan visiten till svärföräldrarna körde vi till ett träsk var T fiskat o lekt vid när han var liten. Kakkisträsket
, eller något liknande hette det? Rättar Kakkolamppin hette det, haha.


skogen var som en trollskog <3


Jag trivs bra på landet och tycker det är fint där, men skulle nog inte vilja bo där. Passligt att kunna åka ut till det lugna!!


Sen när vi väl körde hem var det en superfin solnedgång









27 september 2010

God morgon!

Alltså fan jag har hosta, finns inga milda ord för den. Det är en sådan där torrhosta, så det kliar HELA TIDEN i halsen, o man önskar bara då man hostar att det ska rossla till i halsen då man hostar så de slutar klia, men det gör det aldrig så man bara fortsätter att hosta :(

Förde som alla andra måndagar T till tåget, så var uppe redan kl. 05 i morse, sen ville mamma o pappa se hur Leo o Dixie leker med varandra när de steg upp så blev att stiga upp då igen o låte Leo ha lite morgonlek, haha det där let fel.. ;)





Ursäkta moi

Dålig uppdatering i helgen för jag prioriterat min tid med T. Så bilder från dagen (inte alla, hehe) kommer upp i morgon, nu ska jag mysa allt jag kan med T. Buhuu, varför måste helgerna gå så fort?? :(

kram



Jag och mitt mongo till pojkvän ;)


Höstväder <3

Sitter ännu i pyjamas, ska byta om nu, fara ut o gå med T o Dixie i höstvädret, sen ska vi snabbt äta makaronilåda o fara iväg till svärföräldrarna en stund. :)

Tycker fortfarande inte om söndagar när jag vet det är sista dagen jag får vara med Thomas innan han pyser iväg till Tammerfors igen :( Men nu ska jag inte fokusera på det dåliga, utan klä på mig och börja få något gjort!!

Kram så länge från mig o Dixie

 


Har absolut inte gjort ngt med utseendet sedan jag vaknar, så jag är ledsen om jag skrämmer er, haha!

 


26 setptember 2010

God morgon!

Har precis vaknat, har ännu totirosk i ögonen, usch!! Leo ligger på min mage o T är på nätet o googlar lite. Ska strax stiga upp ur sängen o äta frukost, sen ska vi till Film town o lämna tillbaka CD'n. Vi har lämnat tillbaka fodralet men hade av ngn underlig anledning fel cd i?? Så de ska fixas, hehe

MEN först frukost :)







Leo & Dixie

De här bilderna är inte de bästa, men så här ser de ut när Leo o Dixie leker. Haha, de leker verkligen så att de blir helt trötta båda två. ;) Det roliga är att de turas om att jaga varandra. Till köket jagas Dixie av Leo, och tillbaka till mitt rum jagas Leo av Dixie.



















Bilderna är inte bästa kvaliteten eller snyggaste modellen av bilder när jag hamnade att använda blixt. Det ser annars våldsammare ut än det är. :) Leo använder inga klor, men haha, Dixie har börjat sätta sig på Leo, men då biter Leo i Dixies tass så har han märkt att han slipper bli mosad ;D

Regnit värre

Har nog varit hemma ett tag och så, men duschat o varit valpvakt. Har varit och ridit Eila, det var så roligt. Hon var som en helt annan häst, super energisk o sammarbetsvillig efter ett tag. :) Blir bara mer taggad att träna mera nu!

Nu ska jag skynda iväg efter Thomas från tåget, sen ska vi hit o laga makaronilåda, mums.

Hörs senare. Då komme de upp bilder också, inte hunnit slänga upp sådana nu då jag varit valpvakt, men får ju förstärkning nu, så NU lovar jag de kommer! :)



I love my cat <3


Katt vs hund

Alltså jestas, trodde aldrig det skulle vara så utmattande att vara valpvakt + kattvakt. Är som jag nämnt valpvakt till Dixie i helgen, och hon träffade för första gången Leo. Det går helt bra, Dixe springer o har sig, Leo är lite skeptisk men ändå nyfiken. Leo fräser ibland o smäller till (utan klor!!!) men vill så vara med ändå.

Man måste vakta de små barnen hela tiden så de inte börjar bråka + att Dixie kissar eller bajsar på golvet, så snart går jag nog o sova så jag inte ska behöva vakta längre :P


23 september 2010

Jag lever!!


Jag måste faktiskt säga jag är jäkligt stolt över mig själv, ja, jag är super seg idag, men jag har ingen krapula. Jag kom hem "tidigt" igår och jag var på bokföringen idag i skolan, fanns många som inte var det för de had så hemsk krapula!

Sen har jag också äntligen hämtat min cykel. Så nu kan jag sova 2 min längre på mornarna för jag har cykeln som tar mig till skolan! :)

Ska packa ihop kläder, smink, rengöringkrämer, borstar, kattmat, kattsand, rakhyvlar osv. för jag ska nämligen bo i smedsby inatt-söndag. Jag har nämligen lovat mamma och pappa att jag ska vara valpvakt när de är till Edingburg med sina vänner. Så det kommer att vara jag, Leo och Dixie. Hoppas de två sistnämnda kommer överens, återstår att se ikväll. :)


My fab peed


Bilderna från gårdagen kommer upp ikväll. E rätt så busy nu..

Wbn

Har ett mellanstop här vid Mia. Så nu har vi ätit mat vid mig o nu ska vi grunda lite mera här vid Mia, snart kmr 2 grabbar hit också, sen drar vi säkert vidare rätt snabbt.. :D

Hittills har det varit super skoj :D



En bild var vi försöker få fram våra bästa drag.


En bild dvar vi försöker dra en teiniposee


En bild där var vi bara försöker se vackra ut..


22 September 2010

God morgon!

Nu har jag varit vaken 30 min. Har duschat, rakat benen, smort in mig och nu sitter ja med ett sort lass yougurh (stavning?). Ska småning om börja klä på mig o fixa mig klar till skolan, funderade att jag skulle fixa volym i håret färdigt nu på morgonen? Vi får se vad klockan hinner bli.

Idag är det Wasa By Night och vi är ett gäng från skolan som är på väg ut. Vår tutortimme blev inhiberad så jag har bara skol från 10-11:30 idag, sen är det fritt fram att börja samla stämplar.



Så jäkla skön grabb!

Måste härma min kära syster Ina (kolla in hennes blogg btw, den är super!!) med att slänga hit samma video, den är ju bara för skön. Älskar sådana här klipp! Älskar hans minspel i videon, haha!! <3


 

 


Idol

Har varit hemma hos mamma och pappa ikväll och avreagerat mig en smula. Sen satte vi oss ner precis som förr och myste o kikade på Idol. Har inte alls hängt med i år eftersom jag inte har några TV-kanaler, så var roligt att se 2 kända finlandssvenska ansikten som tagit sig vidare, Hejja Elin o Geir!!



Hejja Elin, jag kommer se till att syrran röstar massor på dig när man får börja ringa o rösta!!! :)

 


21 September 2010

Jääklar vilken tränigsvärk jag har idag!! Kom nästan inte ur sängen ;) Mina smalben värker så in i norden efter att försökt svänga dem till rätt position igår.

Jag är ju annars med i funbeat.se var jag för in när jag varit och springa och när jag såg när jag sist var och sprangskämdes jag en aning, 1 månad sedan!! Så därför har jag tänkt, efter skolan som slutar kl. 17 idag, ska jag då hem och skypa först med Thomas, sen ska jag och fixa nageln hos Sara som planerat, sen hem o få hjälp med bokföringen MEN SEN, ska jag ut och springa. Tänkte ta med mina springgrejer till smedsby. För det här blir till inget om jag aldrig tar mig tid för det!!

Hoppas bara jag ar självdiciplin denna gång till att hålla mitt löfte ikväll. ;)



Sitter som bäst med en djuprengörighetsmask på. Jaa, nu får ni annars se mitt omtalade "butface" ;)


Vackrare människa på morgonen får ni leta efter! ;)


Tar natten..

Nu har jag för 1 h sedan kommit hem från Hanna. Tiden flyger bara iväg när 2 tjatterhönor tar date, haha. Nej men det var så mysigt o skönt att bara få sitta o prata.

Vi pratade i princip bara om resor, så blev så otroligt ressugen nu.. Bara man hade ngr extra 1000 euro.. :/



Annu-Hanna kombinationen kan ibland gå rätt galet till, men ikväll gick det förvånadsvärt lugnt till, haha


Är så jäkla nöjd!!

AJ!! Så säger jag bara, har super ont i mina smalben efter dagens ridlektion. Idag på lektionen så jobbade vi mycket med mina utåtpekande fötter och min klämmande skänkel. Red för Lena Lahti idag, hade henne att komma ut till Helsingby o träna mig o Eila. När det kom till Eila jobbade vi på med att få henne att söka sig ner och i en bra takt.

Jag måst bara säga det, att det känns jäkligt skönt att ha hittat en "ny" Pauliina. Pauliina är bästa tränaren jag tränat för, men Lena Lahti är inte alls långt ifrån. Självklart har jag ridit för många bra instruktörer, men jag vill ha en tränare som är på mig hela tiden och ger mig saker att jobba på, nu har jag det igen.

Jag gjorde ju nog en hel del fel, och saker ska ännu jobbas på, men hade ändå en otrolig bra feelis efter lektionen när jag såg hur nöjd Eila var, och jag själv av att ha fått henne att jobba sådär bra med endast mig, inga spön eller sporrar med i leken idag inte!

På våren 2011 kommer jag och Eila göra vår tävlingsdebut, det kan ni vara så säkra på! :)




Essi var som vanlgt med till stallet och höll koll på hästarna, haha


Jag och underbaraste hästkräket i världen!! :)


Lena L hjälper mig att få mitt ben i rätt ställning, så tårna pekar framåt och inte åt sidan. :) Övning ger färdighet


Är så jäkla nödj med lektionen, känner att jag fick massor ut av den! :)


I den här formen har alltid Eila galopperat med mig..


Så när hon började söka sig aningen ner åt idag så blev jag helt SALIG! :D



Lena Snellman (måste väl börja skriva efternamn för att veta i framtiden vem jag skrivit om, haha) tog foton, eftersom hon inte kan med systemkamera så är kvaliteten inte den bästa, men tack iaf för att du fotade!! :)


Update:

Händerna är medvetet så där lågt ner på vissa bilder, skulle hjälpa Eila att söka sig ner. :)

Hemma igen

Bara så jag kommer ihåg till nästa gång hur bra det känns efter att man varit ute och sprungit..



Blänker jag inte sexigt av svett HAHA

 

 


Drömmar blir verklighet?

Inatt drömde jag att jag hade en trampcykel på Storalånggatan utanför Shell, och efter jag använt den sprang jag upp och ner i ett hus med 12 våningar. Varför är jag inte så hurtig på riktigt? Ska försöka bli det, för har så lejdon av att jag gått upp så mycket efter Mononucleos för snart 1 år sedan. Ja, jag får fortfarande rätt snabbt förkylningar o så, men känner mig relativt frisk nu igen..

Så nu kan jag inte skylla på mononucleosen längre, nu ska tummen ur röven och börja komma in i en hälsosam kropp, och inte den jag har nu, haha. :D

Nu ska jag ut på en 3,86 km joggingrunda, för längre orkar jag inte med den kondis jag har nu. :)




Tror jag slänger solglasögonen på, har helt blått under ögonen och jag orkar inte slänga på mig smink idag..



20 September 2010

Vaknat och inte gråter. Förde som vanligt Thomas till tåget 05:25 i morse, och nu sitter jag och äter frukost efter att ha sovit ut. Är inte som andra måndagar ledig idag, har en mattekompletteringskurs kl 12:30-15:00. Sen ska jag bara hem o äta lite o byta om, sen iväg på lektion till Helsingby. :)

Oj vitsi, min mat igår var helt mega GOD! Alltså var så super nöjd med den, både jag o T satt hela middagen o sa "Oj jestas vad gott!" haha ;)



Se nu hur gott det såg ut! :) Smakade gudomligt!! Älskar kantareller



T's taldrig såg inte lika aptitretande ut när han hade ätit en stund, haha ;)


19 September 2010

Gårdagens kurs gick inte kanske super bra, men tyckte den var toppen, mycket att tänka på för mig! Dessutom gick Eila in i transporten hur bra som helst, tog 10 min att lasta henne till Vörå, o 2 min att lasta henne hem igen till Helsingby. På måndag kommer jag rida igen för Lena Lahti, då kommer hon till Helsingby o håller lektion. :)

Var en känslosam dag idag, så på kvällen tog vi en promenad i höstvädret. Nu ska vi börja göra mat. Blir yttrefilé i kantarellsås, klyftpotatis på Inas vis och sallad.. Det har varit en lång o känslosam helg, därför dålig uppdatering..









HELG!!

Äntligen helg.  Ska nu bar abyta om o hoppa in i bilen o fara o rida Eila. Hon har ju blivit riden nu igår o i förrgår så de kanske inte behöver fjanttas nå idag :D

Sen blir det att vara gosig flickvän o ha quality time med Thomas. Typ enda dagen vi kan umås mer än 2 h idag, eller ikväll. Sen har vi också bokat bastun till kvällen så det ska bli såå skönt att få basta o bara ta det lugnt!! :) Jag kommer nog aldrig att sluta att älska bastu, bästa som finns!!! Håller ni inte med?? ;)




Facelook för dagen :)



17 september 2010

Har precis fått första pausen i bokföring, så tänkte skriva ngr rader. :) Fattar LITE mera idag så känns faktiskt helt okej, vi ska ändå ha en bokföringsdate med tjejerna på måndag. Ikväll ska jag och Thomas hämta sushi från Saluhallen, mums, det är nog bara så otroligt gott sushi!!!

Konstaterade annars att det kommer att bli en riktig hästhelg, idag ska jag rida Eila efter skolan så hon inte är knäpp i morgon, i morgon är det kurs som tar hela dagen när vi ska lasta Eila 2 ggr och talkomata på kvällen i stallet, och på söndag är det Familjensdag på Rasmusbacken, och då ska jag sitta i INFO'n mellan 12-15. Så har lite dåligt samvete när jag inte hinner se Thomas så mycket, men han ska väl komma o hjälpa att lasta Eila i morn och mata på kvällen i morgon..

Nu ska jag fortsätta med bokföring. :D Hörs senare!!




Leo var helt super mysig i morse, han bruakr annars springa o anfalla ens ben, men han var hur gosig som helst i morse!




Gulis

Min kamera har aldrig varit den bästa, men nu börjar den verkligen ge upp. Förskte ta många foton, men då det började ösa allt mer ner så vågade jag till sist inte ta fram den.

Föfesten ägde rum vid Mia, och vi blev väl till sist över 20 pers på den, sen fortsatte det till Fontana, var jag hade allt för roligt för att komma på att ta fram kameran. :)








































Jag o Määgs innan vi promenixade till krogen :)

16 september 2010

Sitter i skolan som bäst, måste väl erkänna jag känner mig lite krapulatisk idag, men hey är det inte en liten fail med hela gulisen om man inte gör det?? ;) Hade tur att Isabella o Jessica sov över hos mig inatt, annars skulle jag nog knappast befunnit mig i skolan i rätt tid, skulle säkert tagit sov morgn som resten av klassen, vi är bara 8 kottar av 22 st på timmen, haha.

Tror det blir pizza till lunch?? ;D




Idag kommer min älskling hem dessutom <3 :)


15 septmeber 2010

Haloo, alla uppe?? Börjar först 10 idag, steg upp lite tidigare för att förbereda och tänka ut hur jag ska göra dagen. Just nu sitter jag och käkar frukost, sen ska jag till skolan 1 h, sen börjar Gulis, eller Olutpilaiset som de heter i vår skola. :)

Jag kommer inte hinna skriva nå flera inlägg tror jag idag, för efter gulisen ska man skynda hem o duscha, fixa sig osv. Dessutom kommer Isabella o Jessica och sover över hit inatt eftersom de bor så mycke längre bort. :)

Men nu ska jag diska undan och börja klä på mig. Kom o kika på oss idag efter kl. 14 vettja! :)


I love that crazy horse






























Red först en stund, tog sedan bort sadeln, började sedan longera och till sist hade vi lite "lekar", Eila skulle följa efter mig. Har inte gjort det förut med Eila, så blev mycket glad när hon traskade efter mig vart jag än gick fast det fanns anndra människor på planen och gräs bredvid planen. :)

Gelénaglar


















Fixar naglarna

Nu sticker jag iväg o fixar mina naglar :D


Fixar naglarna

Nu sticker jag iväg o fixar mina naglar :D


14 september 2010

Tjohoo!

Nu har jag precis kommit hem från skolan och sitter o käkar spagetti. Haha, alltså det är ju helt dumt, för genast T är hemma fixar vi bra mat, men när han är i T:fors o jag ensam i lägenheten äter jag bara frukt o e jag hungrig slänger jag nå makaroner eller spagetti i kastrullen. ;)
Ikväll ska jag o få mina naglar fixade, är så excited!! Ska med Mia, så får se hur det bilr, vi ska vara på plats kl. 18. Så får se då hur fina naglarna blir! :D Ska kiffa bilderna som Sara tog igår på mig o Eila sedan också + bilderna från firmafesten, så det kommer bildbomb senare ikväll när jag är hemma igen :D

Nu slänger jag bara upp ett litet smakprov som jag kiffade från Saras blogg. :)


Eila blev lite knäpp då hon fick själv välja farten i galoppen ;)

Tar natten

Nu har jag hållit på med att skypa och pratat i telefon sedan 8 ikväll, många som haft något på hjärtat. Men nu ska jag ta och avsluta min skoluppgift innan jag tar natten. :) Lång skoldag i morgon , usch!!



Gah va det tar ont att vara ifrån ofrivilligt från de man tycke om.. Och ja, ni får stå ut med att jag med jämna mellanrum tjatar om hur mycket jag saknar honom o känner mig ibland ensam, för det gör jag!



Skypenight

Ligger o pratar me Ansu i skype samtidigt som jag skriver en inlämningsuppgiftt. Så roligt att höra hur hon har det på jobbet i Malmö. :) Saknar nog henne <3


Älskade häst!



 

 


Romanisk middag

Vi hade ju vår romantiska middag igår, Thomas och jag. Vi käkade på Fransmanni vår efterlängtade grillbiff, mmh, bäst på menyn! Men till förrätt blev det sniglar i vitlöksmör, inte lika gott som på Fondis men nog gott ändå. :)

Det var så roligt, för vi pratade om allt från hur första daten var (fick veta att T ångrade sig att han bjudit ut mig först, men efter daten var han bara glad, haha) till hur vi tror våra liv kommer att se ut om 5 år. Allt kommer så naturligt när vi pratade. Dessutom hade vi ganska samma funderingar, det är väl tur. haha!



Bara några sniglar i vitlöksmör kvar



Halva protionen kvar, MUMS!


Han den där jag e kär i






Home sweet home

Nu är jag hemma igen efter en kort dag i skolan. Vi är lediga på riktigt men var lite halare-provning som vi inte hade hunnit med?? Felinformerade tydligen??? Men fick i alla fall en skoluppgift gjord i skolan. :)

På hemvägen så kom hurtiga Emma springandes med Charlie, så tänker följa hennes råd om att först efterlysa om någon vill hyra ut sitt Sportgymskort 1 månad till mig?? Så jag får prova på om jag orkar gå regelbundet eller om jag förblir en soffpotatis.. ;)

Hur som helst så ska jag fara iväg o rida nu, ska bara byta om.





13 September 2010

God morgon!

Så, nu är jag anmäld till en privatlektion för Lena Lahti nu på lördag kl. 14:15. Det fanns möjlighet att ha henne att rida sin häst en stund också, så valde det så hon vet hur Eila är funtad och kan hjälpa mig så mycket som möjligt för att kunna träna vidare.

Nu gäller det bara att hitta en billig hästtransport att få hyra under dagen. Ska kolla idag med Åsa när jag ska och rida Eila.





Lever ett bra liv..

Vet inte hur många gånger man är missnöjd, avundsjuk, svartsjuk osv. i livet. Alla är vi det, hör väl till, men nu när jag ligger här i sängen i mina nalle-satin-pyjamas o tittar på då Thomas packar det sista inför sin färd tillbaka till skolan i morgon, så tänker jag på hur jäkla lyckligt lottad jag är.

Jag gnäller om att jag är sjuk helatiden och inte kommer i kläder jag kom in i för 6-12 månader sedan, men är det så stor big deal? Jag har en familj som alltid ställer upp för mig, jag har idag varit tillsammans med en människa jag älskar otroligt mycke, jag har underbara vänner och lärt känna super fina människor i skolan, jag har en helt super knäpp o härlig katt... Ja, listan kan fortsätta hur långt som helst.

Min point är bara den att vi måste börja uppskatta det vi har iställer för att lägga ner energi på att vara irriterade över det vi inte har. Livet tar inte slut i morgon, är det meningen vi ska få det vi inte har får vi det senare någon gång i livet.

Jaa, jag vet jag tänker för mycket, men denna gång var det faktiskt vettiga tankar tycker jag! :)


Söndag

Har varit ens väng till Maxmo och Smedsby ikväll och hälsar på både mina o Thomas svärföräldrar. :) Blev bjuden på varma smörgåsar, plättar och naminami. *slurp*

Nu råkade jag precis läsa av en slump min skolmejl (första gången). Inkorgen hade fått en massa mejl, o när jag kollade genom dem såg jag de va rätt många skoluppgifter som ska in denna vecka, så tur är jag ledig i morgon så jag får de gjorda, för idag tänker jag bara vara med Thomas. Vi båda kom överens vi inte vill göra någon big deal av att vi varit tillsammans 1 år, firar med att bara vara med varandra o fara ut o äta, det räcker fint för oss, inga presenter eller så.

Så nu ska jag börja hoppa in i nå lite finare kläder innan vi far iväg på en romantiskmiddag till Fransmanni. <3





Talkofest






























Haha, vi har båda så kul min.  ;)




12 september 2010

God morgon!

Är vaken och gråter ej, rätt skönt! Idag firar jag och Thomas att vi stått ut med varandra i 1 år, haha. Nä men det har nog varit den bästa tiden i mitt liv so far!

Grattis till oss på 1 års dagen! <3











24

Har poppat popcorn, skivat morot, blandat dipp, köpt Coca cola, gjort i ordning soffan och ska börja se 24. Tycker det är så otroligt skönt att bara vara ikväll. Som Thomas sagt, ja vi kanske inte varit ut och festat på krogen på länge tillsammans, men vi har inte heller på länge haft en hel dag tillsammans. Idag har vi haft det och det känns skönt.

Men nu ska jag ta och krypa upp bredvid honom o vara sällskaplig. Jag tycker om den mannen. <3



En fin höstkväll

Förra söndagen var jag med Lena till stallet i Helsingby, det var en helt SUPER fin kväll. Höll som jag skrev förr ridlektion till Lena och Eila då också. :)







Leo in my heart

Jag älskar min kissemiss, han är så underbar till och med då han anfaller ens fötter, hoppar upp på diskbänken, leker med sladdar, slickar mig i näsborren, väcker mig genom att lägga sig raklång över min nacke o börja spinna och väcker mig klockan 6 varje morgon.






11 september 2010

God morgon!

Ligger som bäst i sängen o känner mig lite uppängd o nedsläppt, e super trött. Har inte så mycket faktiskt att komma med just nu, bilder kommer upp lite senare när jag vaknat lite, just nu vill jag bara gömma mig under täcket, dagen har inte börjat så bra idag.. :/


Voi huhhu!

Är hemma igen och är super trött. Ska skriva en engelska uppsats först innan jag går och sover, sen blir det nog zzz. Sorry för super dålig uppdatering nu, och framför allt tråkig. Men jag är i skolan på dagarna, sen rusar jag hem för att fara iväg på något annat.

I morgon kommer älsklingen min hem. Denna vecka har gått ganska smärtfritt ändå, snabbt har den gått i alla fall. I morgon kväll ska vi till Maxmo, det kommer att bjudas på mat, dryck, lekar, tävlingar, och roligt sällskap. Det är för oss som hjälp till på något sätt med att fixa Maxmodansen så bra som den blev. Jag serverade 2 timmar för de som inte minns. Träffade på Nadja igår och hörde för hur mycket sprit det inhandlats, så det lär väl nog bli bra, haha!


Där var ngr foton från Maxmodansen, el dansin ;)

9 september 2010

Haha, nu har jag kommit hem från skolan, så ska börja byta om o fara iväg till Vörå, ridlekionerna drar igång igen. :) Så ska börja dra iväg, pratar med älskling i tel som bäst. :)


Här är lite bilder som jag o Sara tog då vi red Eila. Först reda jag i typ 15 min så kollade bara humöret på Eila, sen red Sara så när Eila var tillräckligt uppvärmd såg de riktigt fint ut och gick riktigt bra för dem 2 :)











Här hade jag Sara att trava på en volt och tänka på att böja henne + ta halt från trav. Men nu hinner inte lägga upp mer bilder, ska rusa iväg nu. :)


Hemma igen

Alltså ja gmåste säga det att jag har så otroligt kiva klass!! Vi har varit på förfest till Markus och lärt känna varandra bättre, sen for vi till ollis och alla höll mer eller mindre ihop. Både före o efter krogen käkade vi vårrullar på torget, eller vållullaj som vi sa, haha (inside joke). Jag hade helt super kul till först, sen blev jag lite trött i slutet och de droppa av folk hela tiden så blev lite trist, men i vårrullekön och vid borden var feelisen på topp igen!

Tack alla goa tradenomer på klassen, de va skoj ikväll!! :D

Sen bugar jag på K för att han höll sitt avtal att ha på lösnageln, du ska få din shott senare av mig som belöning :) Har tyvärr glömt kameran hemma så inga bilder denna gång :(



8 september 2010

Oj oj idag har det vairt mycket. Känns det som, fast jag frst började kl. 13 idag. Dagen började med att jag försökte få tag i en veterinär för Leo spydde o bajsade löst bajs, men fick såklart inte tag i någon så jag ringde syster katt-expert, så hon sa jag inte behövde oroa mig, så for motvilligt till skolan.

Ikväll blir det utgång för min del, fast jag är lite flunssig, men när man hört hur mycket de andra varit ut så känner jag mig som världens tråkigaste person, haha!

Nu ska jag skynda att fixa mig så jag hinner! :D hörs!



What to wear is just the question :S

OMG!

Jag vet inte när jag varit så här fysiskt trött senast. Mina vade värker av träningsvärk redan och mina armar och bak är som gele. Har med andra ord precis kommit hem och fått för första gången idag tagit det lugnt!

Jag ska ta och hoppa in i duschen nu och sedan börja bege mig hem mot smedsby för att röja undan lite i mitt gamla rum. :) Hoppas mamma bjuder på något gott, det är rätt tomt i mitt kylskåp :(



Nej jag är inte naken, har en handduk runt mig. :)



7 september 2010

God morgon!

Blev just precis väckt av M som ringde och sa jag måste fara o jobba för Å är sjuk. Så sitter nu o käkar frukost, sen blir det att hoppa i bilen. Typiskt att de ska vara så mysigt väder nu då.. :/

Suck suck.. Suckar inte pga av jobbet, utan pga av den tidiga morgonen o vädret.

Hrs när jag kommer hem!


7 september 2010

God morgon!

Blev just precis väckt av M som ringde och sa jag måste fara o jobba för Å är sjuk. Så sitter nu o käkar frukost, sen blir det att hoppa i bilen. Typiskt att de ska vara så mysigt väder nu då.. :/

Suck suck.. Suckar inte pga av jobbet, utan pga av den tidiga morgonen o vädret.

Hrs när jag kommer hem!


Sköna snubbar!


I'm back!

Haha, alltså jestas med den där hästen. Sorry nu alla icke hästintresserade men kommer ett till hästinlägg här nu. Eila var helt super lyhörd och jag behövde bara ata ett djupare andetag så stannade hon (ingen perfekt halt, med babenen bredvid varandra o frambenen bredvid varandra), hon sökte sig framtill neråt, och jobbade riktigt bra.

Eftersom hon nu var så super duktig tänkte jag att jag skulle ta och belöna henne med att skritta i terräng (på en mysig grusväg som leder till ett par åkrar), och det tyckte hon om.. de första 600m. Sen blev det tvärstopp, hon skulle absolut inte framåt, så när jag bad henne framåt så började hon backa, jag vet att det inte fungerar på Eila att börja smälla med spöet, och banka och hålla på när hon var på det humöret, så jag fick bara vända baken åt de håll vi skulle åt och börja backa ditåt (enda sättet jag fick henne att röra sig åt de håll jag ville iaf). Vi backade och gjorde S-formade bågar framåt säkert 500-700 meter, men det gick inte att hålla på att göra S-bågarna eller volter mer än kanske 1 meter framåt, för då började hon backa igen.

Jag kan ärligt säga jag till sist inte visste hur jag skulle göra, för jag hatar när hästar vinner över mig i vem som är envisast, så jag backade tills jag såg man kunde svänga in på en åker, så jag fick henne att gå dit och där gick hon framåt. Sen gick vi hem.

Ni som är duktiga ryttare, gjorde jag helt fel? Inte hamnat i en sådan situation förut, så chansade bara och provade lite olika saker. Eila var inte rädd för något, hon ville bara gå hem och tyckte hon gjort sitt för dagen tror jag. ;)


Sry för det långa inlägget. :P Nu ska jag ta och hoppa i duschen, men ni hästmänniskor får gärna komma med förslag vad jag skulle ha kunnat göra när det inte gick framåt.




Off to the stable

Yepp, ska bara byta om nu och sedan hoppa in i bilen och köra iväg för att rasta Eila. :) Tänkte först om jag skulle ringa någon som skulle kunna filma eller fota då jag rider, men äh. Det ska vara kvalitetstid med Eila nu! Vi hörs senare när jag kommer hem!


Tuuri i helgen

Nåjaa, jag tog inte så många bilder sist och slutligen. Tog heller inte foto på allt jag köpte, men det jag och T köpte var bl.a. 24 boxen, the simpson boxen, tabletter till bordet, ridbyxor, ridvantar, tavelkrokar, klädhängare, wc fresch, t-pajta + tröja till Thomas, skithus till Leo, kattsand, kattkoppel (i babystorlek denna gång) och lite till. Så denna gång blev det verkligen inhandlat.



Tog en kaffepaus innan shoppingen drog igång. :D



Johan



Påvägen hem skulle Lena o Johan tydligen köra en annan väg än "Astrid" ville, så det blev att åka tillbaka till 1990-talet och använda karta igen :D



Thomas kom med i alla fall (skönt) så behövde inte bära på allt själv! :)


Känner mig som en lite elak matte, men orkade inte ta en ny bild. Så här är Leo in action i sitt nya skithus ;)


Tabletterna till bordet, enda bilderna jag tog på vad vi shoppat. :) Laddade ju tidigare upp bilder på Leos säle.

6 september 2010

God morgon!

Idag är jag ledig från skolan, samma sak i morgon! Rätt så skönt eftersom det inte blivit mycke sömn nu under helgen. Det har varit program från morgon till kväll, så vi har kanske inte haft kvalitetstid jag och T, men vi har i alla fall fått göra allt tillsammans.

Var och höll ridlektion igår kväll i Helsingby till Lena. Idag och i morgon ska jag själv och rida Eila. Ska börja googla lite övningar man kan göra med hästar som är styva i nacken och hals, kan nog ett par men inte många så kan bli rätt enformigt.

Tänkte nu i nästa inlägg ta och slänga in fotonen jag tog under Tuuri trippen vår. :)


Jag vet det varit många bilder på Eila i inläggen, men tycker så om den tjejen med sitt variedande temperament. :D

sneak peak

Ni får bara en liten sneak peak på min nya klänning jag inflrskaffat! :)









5 Augusti 2010

God morgon!

Igår hade jag dålig uppdatering, hade lixom varken lust eller tid att blogga. Så idag kommer en bildbomb nu som då med bilder från helgen. :)

Vaknade idag kring 8 och kände mig spyfärdig, men spydde aldrig så gick o sova igen, men så vaknade jag 20 min senare av samma känsla så gick på wc igen, men inget hände. Så där höll det på i över 1 h, så jag staplade kuddar bakom mig o sov sittande. Nu har jag bara lite magknip så vet inte alls vad det betyder??

Vi ska idag istället till Maxmo o hälsa på Thomas föräldrar, så vi får se om magknipen är borta till det??




Leo när han prövar sin nyinköpta säle (från Tuuri) får stå för bildern i detta inlägg. Är han inte bara för söt min frass <3

4 september 2010

God morgon!

Här har jag varit uppe redan 1 h. Ska till Tuuri idag o handla lite grejer till både lägenheten och mig själv. Typiskt var att T ballade ur nu på morgonen så jag måste handla ALLT själv, så är lite bitter just nu..

Så ska nu gå o föna håret och bli klar någon gång. Dagen har inte börjat på bäst humör så ni som ser mig idag ska vara försiktiga när det ser mig, gör någon mig hest lite irriterad när jag just precis har vaknat så är jag ingen rolig människa att ha runt sig kan jag lova!! ;)



Duktig flicka

Har städat lägenheten från tak till golv. Nu blänker allt förutom lilla skrutt TV'n :) Ska ta och ta en powernap med sweety här nu o sen hem via o slänga igång en tvättmaskin. Yepp jag är huslig som bara va idag!!

Thomas har slocknat på soffan efter att han dammat mattorna, den lata jäkeln ;) Nå nej, han tömde faktiskt silen i badrummet också, FY FAN vilket äckligt ställe det var, tur har jag pojkvän som får göra sådant! haha

Nu som sagt, powernap :)



Jag försökte få Leo att ta lite foton med mig med camen, men de gick inte så bra :(


Han ville hellre sova med Thomas.. Nu ska jag gå o joina dem <3

3 september 2010

Sitter man som duktig elev då nu igen i skolan, vi har precis tagit en 15 min paus i bokföring. En paus som verkligen behövdes, min hjärna har överhettats, seriöst, jag fattar noll. Men det är nog bara för att jag var vid DEN DÄR JÄVLA TANLÄKAREN IGÅR!!!!

Tur har jag goa Anna o Määggs bredvid mig som hjälper mig, typ hela tiden, haha ;) Anna sa jag skulle hälsa ;)

Hur som helst så ska jag logga ut nu och försöka banka mig i huvudet så jag vaknar lite. Jag var annars duktig i morse och käkade gröt till frukost!


Back to School bilder














Slutet gott allting gott

Så kan man sammanfatta dagen, nu har Thomas precis kommit hem så jag får ha hela helgen med honom! Men ikväll ska han bort med ngn killpolare så blir ensam i alla fall, damn.

Har precis kommit hem från stallet, hade min finska jobbarkompis med denna gång, så nu ska hon också börja rida i Vörå. :D Roligt med hästar ska ni veta!

Nä men nu ska jag gosa lite med T innan han pyser iväg på kaffe.

Hörs senare, kommer upp bilder från igår kväll här snart. :)


 


Känner för att dö!!

Jaa-a det finns inga mildare ord! Jag hade tandläkartid i Smedsby idag, så jag åkte i godtid och tänkte "Yes, idag får jag säkert ta bort rälsen bakom tänderna!". Så när jag satte där då och väntade på min tur i väntrummet läste jag Allers och pratade med en stallkompis som råkade vara där.

Alla tycktes få gå in före mig så jag började bli osäker på om jag hade tagit fel på tiden? Så efter 1 h av väntan gick jag och fråga kanslisten vad som dröjer, så då berättade hon att när det är operationer kan det ta en tid, men att hon kunde gå o fråga hur länge det skulle ta och att jag skulle bli sjukskriven resten av dagen. Så jag frågade "Sjukskriven? Varför det?". Så kollade kanslisten på skärmen o berättade att de skulle dra ut visdomständer och operera mig.

Jag fick ju en smärre chock och visste inte vad jag skulle säga, men vi kom nu fram till sist att jag inte behövde opereras idag att jag skulle gå in och prata med specialisten, så jag gjorde det då och hon förklarad varför jag skulle borda ta bort vidsomständerna. Det enda jag hörde att hon sa va "inflammationer, nerver, livsfarligt, svullnad, penicillin, värk, äta kallt, kan bli värre.." osv. Så ni kan ju tänka er vem som blev helt super rädd.

Jag ser inte fram emot det, men i oktober eller november kommer jag då få en kallelse och hamna att dra ut visdomständerna. Jag är så jäkla rädd nu när det kom fram på det här sättet!!




Back to school

Haloo, jag överlevde. Sitter som bäst med en stor fettig hamburgare + franskisar här i lägenheten. Var ute med kompisar från klassen, o jestas va kul vi hade.  Träffade också på en tjej som heter Sofia som jag varit bekant med förut, så va super skoj att lära känna henne bättra, vi hade djupa diskussioner påvägen hem från krogen haha!

Jag ska upp nu bara om 5 timmar igen och vara pigg o kry. Tror jag tappat rösten ikväll, kan knappt härja med Leo då han är på diskbänken för jag får inga ljud ur mig :S





Tadaaa

Nu pyser jag iväg till Anna på förfest! Sen blir det Back to school! Have fun!! Är lite rädd att jag ska stöta på  (alltså inte på det sättet, haha utan som träffa) folk från skolan och inte känna igen dem. Händer allt för ofta att jag är ute och känner inte igen de som hälsar på mig, jag borde skämmas!!!

Har kvällen till ära min absoluta favorit. Min fin, fina klänning med spetsärm från Rare Fashion <3 Gotta love it!


Tummen ur röven..

Tänkte ta och börja pallra mitt arsle iväg till Apoteket snart, och på hemvägen köpa lite kattmat och stuff som behövs i kylskåpet. Det är inte tomt, men vissa ingredienser börjar ta slut.

Men först ska jag ta och kika ngn film och sedan försöka få tummen ur röven fara till Apoteket som sagt.. AAh blir galen, är jag tillräckligt frisk för att far ut ikväll?? Tänk om jag blir sjukare?? Måste mitt immunförsvar vara så fucked up efter mononucleosen, trodde det bara skulle vara ett halvt år efter att jag sluppit från sjukhuset.. Guess not!!!



1 septeber 2010

God morgon!

Alltså fy tusan hur flunssig jag är, jag är så täpt i näsan att jag kan inte andas ur den, så jag blir helt andfådd när jag äter. :(

Ikväll är det back to school, men jag vet inte om jag ska fara eller inte. Jag är så jäkla förkyld och vill inte bli värre, men då igen så vet jag att eftersom vi ska förfesta ett par tjejer från klassen så skulle man lära känna alla så mycke bättre!! AAH, vet inte alls hur jag ska göra nu :o

Ska många av er ut ikväll till Fontana, Back to Schol???





RSS 2.0