31 december 2010

God morgon!

Har fortfarande en värkande tand, men det KANSKE är pikulite bättre, så det får duga. Idag är planerna att nu börja stiga upp, ta och käka frukost, göra mig klar o bege mig mot Cessi för att lära mig kassöruppgifterna. Efter det blir det att rusa hem, fixa sallad, klä på sig och traska iväg till Joels o Emma för att fira nyår! :D

Lite senare idag kommer en resumé av året. :) Kul va?


morgonbutface o svullen käke, great success
;)


I'm so excited!!



30 december 2010

God fucking morgon!

Har haft så jäkla ont i tandköttet inatt, men orkar inte skriva om endast de, tror ni redan har fattat pointen att jag har så ont i det inflammerade tandköttet runt tanden så jag vill gråta.

Jag fick avboka gymmet i morse, hade så ont så jag inte kunde prata, så hade min älskling till att ringa åt mig. Får se om tanden blir bra eller bättre i alla fall under dagens gång, skulle inte vilja avboka ridlektionen också! :(

Skulle vilja fara o kolla rean också, blev inget i måndags när jag tänkte fara.. Hmm..


AAAAAAJ!!

Har varit på promenad med Emma o Charlie ikväll. Mitt tandkött värkte nog före jag gick ut, men nu efteråt när bloder pulserar snabbare så dunkar de o tar on så jag vet inte vart jag ska ta vägen!! Hoppas verkligen det är bättre i morn, annars måst jag avboka gymmet o ridningen om det tar så här ont efter en powerwalk. :(



I morse tänkte jag inget kan stoppa mig att få gymma i morgon, men nu säger värken i tandköttet STOP big time! :(


Buseli bus i nya sängen






Ny taktik.

Man kan tro att jag äter mycket godis, men jag gör egentligen inte det. MEN då jag har godis så vrider jag i mig som en tok. MEN nu när vi för en gångs skull har godis efter julen här i lägenheten tänkte jag kolla en teori på mig, att om skålen med godis o nötter är framme hela tiden är man inte lika sugen. :D

Haha vi får se om det lyckas, än så länge har det inte fungerat, knaprar nog i mig nötter på rullande band ;D


 

UPDATE:

Min teori fungerade inte över huvudtaget, nu är nötterna o nästan allt godis uppätet. :(

 



Svar på fråga

Josefin om Inköp av säng:
Hej! Sköönt med ny stor säng! :) Funderar också på sängköp.. Varifrån hittade ni er och va prise rimligt?


SVAR: Sängen vi köpte hittade vi på Suomi Soffa. Urpsungligen kostade den om jag minns rätt 978 euro eller något liknande, men de hade erbjudande på den så den kostade 399. MEN så fick vi det nerprutat till 350 euro.

Jag tycker den är mycket prisvärd, den avr skönt att ligga i. Idag ska vi hämta den kring 16, så får se inatt nu då om man sover bra.

29 december 2010

Härligt värre. Inte sovit mycket inatt tack vare en helvetisk tand. Nu har visdomständerna som jag inte dragit ut börja krångla. Mitt tandkött är inflammerat (antar jag när det är så svullet o sjukt). Så har nu på morgonen ringt till tandläkare o fått akut tid till 12:45. Så får se nu då vad det blir, om de bara skär upp tandköttet eller om de drar ut tand eller vad..

AAH, alltid något.. (ursäkta min negativa attityd, men blir så när jag inte fått sov)


Inköp av säng

Idag har jag och Thomas tagit ett nytt steg i vuxenvärlden och  i vårt förhållande. Vi har nämligen köpt en ny säng idag. Tidigare har vi sovit i en 1,20x2,00 m säng, men den dög så länge man inte sov varje natt tillsammans, men nu när man gör det så blir man väckt av den andra hela tiden eftersom båda är långa, bredaxlade o ja, vild i sömnen ;)

Så idag köpte vi en Jenkki säng 1,60x2,00 m, och den kommer i morgon. Så det är sista natten vi sover i bäddsoffan på 1,40x2,00 (vi orkar inte sova på så lite utrymme som vi har i sängen ;) )

Så ser faktiskt fram emot morgondagen! I stil med den här nere är sängen vi köpt. :)


28 december 2010

God morgon!

Det har blivit en otroligt  dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag har inte orkat vara på datorn nästan över huvudtaget. Idag blir det att luncha med tha familja o kolla in REAn. Brukar inte vara på mellandagsrean men i år blir det väl att ta en titt.

Brukar ni kolla in mellandagsrean??



Jag o älskling på julafton.

26 december 2010

Tjohooo!

Sorry får kass uppdatering nu i julhelgen. Har haft fullt program och bara roligt program denna gång! Julen var super härlig, fanns inget negativt med den dagen! Får se om jag slänger upp nå bilder från julafton eftersom bara syster Ina tycker det är OK att vara på bild här i bloggen, man måste ju respektera det! :D

MEN nu kommer bilder från den ÄSSÄ-bra kvällen igår. Började förfesta vid Hanna, gjorde världens godaste bål, sen åkte vi till Ollis o betala in oss kring 8, var där ett tag o sen drog tillbaka till Hanna o fortsatte förfesta till en 11-tiden då vi drog tillbaka till Ollis o hade the time of our lifes! :D

Det var så roligt att träffa människor man inte träffat på aplänge! :)



Tha båål, SUPER GOD!!


Finaste Hanna


Vi var lite romantiska också, höh. Nä men folk måste tro vi är galna lesbiska pumor när jag o Hanna drar igång ;)


Hanna har tappat brösten ;)


De fina tjejerna o Annu


Jag, Lasse o Hanna


Puman min.


24 december 2010

God jul!

Har nu en liten vilopaus efter att ha ätit i lite över 3 timmar. AAh jag älskar julen! Jag och Thomas kommer att ta taxi hem. Snart blir det dags för att dela ut julklappar. i morgon slänger jag upp en massa bilder från dagen. :D
Hoppas ni haft en super fin julafton med nära o kära! Ni ska väl alla ut o festa i morn va??

Leomys

 

 

 

 

 


23 december 2010

Wuhuu, i morgon är det julafton! Sitter som bäst i bäddsoffan med T sovandes bredvid mig. Jag har tänt all julbelysning i lägeheten så mysfaktorn är hög! Men en annan nivå som är hög är min irritationsnivå! Jag menar VARFÖR ska jag nu igen vara flunssig så det påverkar min träning?? Räcker det inte med att ha varit sjuk med diverse saker hela året??

Nåjaa, onödigt att hänga upp sig på det, för idag kommer Ina o Magnus hem!! :D Ska hämta dem från flyget 14:30 idag. Sen ska jag rimma till juklapparna idag också. AAh jag älskar julen!




Haha, checka in mitt snygga butface på morgonen. Är jag inte för bedårande? ;)


Gillar julen så mycket!

Sitter o käkar smörgås som bäst i min julfina lägenhet. Så mysigt med att bara ha julbelysning på. Borde ta foto o lägga upp här så ni får se hur mysigt det är! :D Det ska jag ta och göra efter jag käkat mina smörgåsar :D

Ikväll när jag avr hemma i Smedsby btw så spelade jag piano o sjöng med. Att kunna sjunga, fy fasen vad jag skulle vilja ha den egenskapen att kunna sjunga med en fin stämma, aaah! :D Nå, jag har ju andra egenskaper andra vill ha ?? HAHA el så jaa ;)


Något annat jag vill ha är ett badkar! Så här mysigt hade jag det förra året hos sysster i sverige i hennes badkar. <3

 


Förberedelser inför julen

Nu är jag hemma hos föräldrarna i Smedsby och har precis handlat mat med mamma. Ska hjälpa till att förbereda ngr rätter till julbordet. :) AAH, tänk det är i övermorgon julafton!! :D Hur härligt är inte det! Vi har helt grymma traditioner i vår familj som gjort att jag älskar julen, de är följande:

  • ca 09:00 sjunger vi upp vår älskade pappa som fyller år
  • ca 09:30 fixar barnen frukost till allihopa
  • ca 10:30 alla fixar sig fin och någon står och kokar tomtegröt
  • ca 11:30 äter vi tomtegröt. I gröten finns en mandel, den som får den öppnar första julklappen
  • ca 12:30 har vi satt oss i bilen och åker mot julkyrkan
  • ca 13:00 börjar julkyrkan
  • ca 13:50 hemma igen, kaffe, jultårtor, pepparkakor förbereds
  • ca 13:15 dricker kaffe, äter jultårtor osv.
  • ca 14:30 börjar vi äta första serveringen av julbordet och äter alla serveringar i flera timmar
  • ca 16:00 Kalle Ankas jul
  • ca 17:30 äter fortfarande av julmaten
  • ca 19:30 julklapputdelning. Den som köpt julklappen läser upp sitt rimm, o  den klappen är åt gissar innehållet
  • ca 21:00 mamma och pappa går ut med hundarna
  • ca 22:00 börjar vi spela något spel som någon fått till julklapp
  • ca 01:00 går vi alla och sover.

MEN jag är super ledsen i år, för det blir ingen julkyrka p.g.a. att de renoverar kyrkan, buhuuu!! Enda gången jag går frivilligt till kyrkan o så ska de ha någon jäkla renovering!! WHY!!! Där får man alltid sådan mysig julfeelis!! :(


Jag och syster Annika förra julen

 

 


22 december 2010

God morgon!

Solen skiner och jag är på bra humör. Fick ett samtal i morse så nu är våren räddad och pengar kommer att rulla in (lite i alla fall). :) Första arbetsdagen är bara när Leo ska kastreras, men som tur är T fortfarande hemma då, så Leo har någon som ser efter honom.

Måste faktiskt säga det känns roligt att få vara på bra humör, har haft flera dagar nu irad när jag vaknat på super dåligt humör! Kanske det är för det är julafton i övermorgon. Ska paketera in de två sista paketen nu o börja rimma. :)

Brukar ni rimma på era paket till jul?



21 december 2010

God morgon!

Sitter o äter frukost som bäst, snuvan är LITE bättre så det känns skönt. Har precis ploppat i mig massa tabletter som ska göra mig friskare, ge mig vitaminer, lindra smärta (mensvärk) osv. :)

Har ringt runt till olika veterinärer o kollat priser o tider idag, men alla har så långa köer eller är för dyra (80 euro). Har försökt få tag i en Satu Rajala men hon jobbade på en klinik idag och i morgon, o den kliniken tar 80 euro för kastrering. Så jaa-a, blir väl västkusten då med 67 euro.. Hatar att vara studerande, men Leos ballar måste ryka anars luktar nog inte denna lägenhet gott snart ;)


Jag och Ami


Editering på G

Sitter som bäst hemma i Smedsby och har börjat överföra filmen från då jag red i lördags. Tänkte slänga ihop till ett litet klipp o ladda upp. Tycker det är så roligt att se tillbaka på vad man ska jobba på osv. :)





tog med min egen laptop eftersom datorn här hemma i Smedsby är så
trög, så jag har ngt att göra medan jag väntar på att klippen ska ladda


20 december 2010

Fasiken vad jag har lejdon just nu! Har vaknat 1000 gånger inatt av att jag inte kunnat andas genom näsan. Så tydligen kommer jag inte få vara frisk denna jul heller. FAN VAD JAG HATAR KÖRTELFEBER!! Efter den ha jag inte fått vara frisk, så frustrerande!!

Men nu ska jag och T fixa plättar till frukost, mums!


Söndagsmys

Har precis blivit masserad av min älskling. Han hade köpt ett ljus som skulle få brinna, och av sterinet blev det olja som man skulle massera in i huden, så min rygg blev masserad av den doftande oljan av ljuset! :)

Men nu är vi mindre romantiska o sitter båda o nördar på datorn o surfar. Jo, jag har fått låna min fina mammas telefon (min har gett upp) så jag tog härligt söta foton på Leo med den, ska försöka få dem till datorn senare. :D

Men nu ska jag överfalla min sexbomb i soffan o försöka få hans uppmärksamhet :D




Längtar efter julafton!


Bilden är från julafton förra året, men jag är 100% säker att denna jul blir bättre!

 



19 december 2010

Blev tidig väckning idag, eller tidig o tidig men kl 9:30. Blev bara att hoppa in i kläder o bege sig till Smedsby för att ge mat o rasta hundarna. Nu e jag ensam i lägenheten när T är o gymmar, nej nu ljög jag Leo är ju här. Han ligger här i famnen o har quality time with me :)
Kanske resten av er ligger hemma i krapula?? ;)



18 december 2010

Sorry för dålig uppdatering idag, men jag har varit busy heela dagen. Så här såg dagens schema ut.



Fredag kväll

Nu är det fredagkväll och jag och Thomas nördar oss framför 24 boxen säsong 4. Fast man kan gissa rätt så långt hur de går så är 24 så spännande!! :)

Ikväll ska vi till Smedsby o basta, Thomas har funderat springa dit men det gör nog inte jag, kan nästan inte andas ur näsan nu. :( Hoppas på att citronvatten, c-vitamin, multitabs och nässpray ska göra mig frisk(are). :)

Nu skavi fortsätta att nörda oss framför 24. :) Ha en mysig fredagkväll!



The christmas dress


17 december 2010

Alltså fatta att om en vecka är det julafton! Jag har ännu 2 julklappar kvar, så får se då vad det?? Ska kanske idag o handla eller på söndag. :)

Jag och Thomas har storstdning av lägenheten, riktigt julstädning. Tänk att det har tagit två timmar att städa 35 kvadratmeter, och jag har ännu att torka golvet, sortera tvättade kläder in i skåpen, föra in mattorna och bädda nytt i sängen, huhhu! NU förstår jag hur mamma inte sett fram emot julstädning, haha. Ska nog fråga om hon vill ha hjälp med julstädningen hemma nu till jul. :P

Nu ska jag fortsätta med att sortera kläder o sen tvätta golvet.. Städa, städa, varje freedaag!

Thomas är hemma!

Ridlektionen var bra, men gick se så där. :)

Nu är Thomas hemma i hela 3 veckor så de ska vi fira med lövbiff + svampsås + vitlökspotatis, MUMSIT värre!!


Klar vid akuten

Är klar vid akuten nu med spirometrin. Hade sämre än medel lungkapacitet, så får medicin mot de nu.. Hoppas hostan försvinner då?

Nu ska jag och Leo börja bege oss mot stan, vi har varit här i Smedsby och hälsat på nu några dagar, men nu ska vi hem ige när T dessutom kommer hem i hela 3 veckor ikväll! :) Så nu ska vi packa ihop alla grejer o hoppa in i bilen. Efter det ska jag hämta mamma från jobbet o så ska vi o julshoppa innan jag far iväg på ridlektion.



Det är en bättre dag idag när det både är ridlekiton och T kommer hem..


Jag ser mest evil ut, men försökte få me Turbo-Leo på bild, utan att få så bra resultat. :P



16 december 2010

God morgon!

Är på liite bättre humör idag, trots att jag ska till akuten och  undersökas igen för hostan. Idag ska de kolla om jag har astma eller inte, tror inte jag har det men vi får se vad läkaren säger..

GÄSP vad jag är trött!! Har sovit så djupt inatt att jag inte känner mig det minsta utvilad ;)



Håll tummarna för att allt går bra nu då o att de skulle för en gångs skull
hitta vad som är felet så jag inte måste åkta o testa massa grejer hela tiden

Trött på riktigt!

Jag hann tänka "YES!" imorgon är det inget program, men så säger mamma "Nog minns du väl spirometri i mrogon?".. Så blir att ta en sväng via sjukhuset igen då..

Har kommit hem för ca 30 min sedan från möte, det gick väl helt bra? Är nu i alla fall föreningens kassör, så då får jag lära mig något nytt i alla fall. Men nu är jag helt slut, är så trött så trött, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen alla gånger. Tog en powernap idag före julklappshandlandet men är helt slut igen. Jag vet det blir bättre o är normalt i min position just nu, men det är irriterande!

I morgon är det ridlektion, då lär jag bli på bättre humör, för just nu är det mycket blandade känslor.. Ibland känns det som "Vart har den positiva, glada, spralliga Annu tagit vägen?", orkar med ingenting.. Nä nu over and out innan jag skriver för mycket jag sen raderar..


Ska gå o käka lite pepparkakor så blir jag väl glad??


Söderfjärden

Har för 20 min kommit hem från Söderfjärden. Var ute och gick med Emma o hennes goa Charlie! Jag tog faktiskt kameran med mig idag, så kommer lite bilder här nu på Emma o Charlie. Första bilden är varken bra eller snygg, men Charlie har ju bara för kul min! ;)















Kunde inte bestämma mig vilken av de sista som var bäst, så de ser typ lika ut.. :D





16 december 2010

God morgon!

Jag har redan varit uppe en gång idag. Steg upp för att föra pappa till jobbet eftersom jag ska låna bilen idag. Men nu har jag vaknat för att stiga upp på riktit. Så ska gå o äta frukost nu för att sedan kl 11 till gymmet och klockan 13 på promenad med Emma o Charlie. Funderar på att ta med kameran på promenaden så det kommer lite bilder hit, börjar bli lite fattigt med bilder jag tagit själv tycker jag.. :)




Charlie


Shopping

Var 1 timme före stängning till Lindex och köpte ny bh och undisar + ett super nice halsband. Jag brukar tycka om att gå i butiker och kolla o prova, men idag mådde jag bara illa och tyckte det var en plåga.

Jag blev bara så förtvivlad som vanligt när det kommer till korsetter eller bustie (eller vad de nu heter). De har alltid bara kuporna A-C  i snygga modeller, jag menar inte är kupstorlek D så ovanligt??!! Så förstår inte varför vi som råkar ha D eller större måste ha så svårt att hitta söta/sexiga underkläder.. Så jäkla frustrerande, jag vägrar köra mormor-style ;)

Har ni alltid lätt att hitta underkläder? Vet ni i så fall någon bra hemsidan eller butik var man hittar snygga undisar??

Men hur som helst fick jag inhandlat det jag behövde, sen blev det en sväng via citymarket o köpa kattsand (15 liter, haha) + kattmat, så nu är Leo nöjd!


tycker det är hel ok när man paserat 50+, men inte som 20-åring!!


Dag 7 – Min bästa vän.

Mina bästa vänner har båda flyttat bort från Vasa. Ansu är i Malmö, Edith i Helsingfors, Thomas i Tammerfors. Gissa om det känns förjävligt! Tacka gudarna för Facebook, skype och telefon! Sen får jag ju se Thomas om helgerna så det underlättar ju. :)



Jag älskar min knäppjök till pojkvän och vänner! <3

Titta vem som sussar här

 


14 december 2010

God morgon!

Idag är en riktigt dålig dag för mig, vaknat på helt fel sida av sängen. Har hur som helst precis käkat frukost, rostat bröd och youghurt. Ska bort nu till klockan 14:15, det blev inget stall nu på förmiddagen heller så blev sovmorgon istället.

Nu ska jag ta o plocka undan lite här o krypa ner under täcket till jag måste iväg igen kring kl. 14.

Hoppas ni har en bättre dag!




2 liter vatten

Från gymmet har de rekommenderat att dricka två liter vatten om dagen, något jag har haft otroligt svårt med eftersom jag alltid druckit lite vatten. Orsaken är att jag får kvällningar om jag bara dricker vatten  stora mängder utan att vara törstig (ex. efter träning).

MEN igår kom mina föräldrar med den briljanta iden att smaksätta vattnet med citron, så idag har jag druckit vätska på  två liter. En liter citronvatten, 4 mjölkglas, 2 appelsinjuice glas och en halv sportvattenflaska med vatten. :) Så jag som inte är van har sprungit på wc hela dagen, hehe.



Vatten är bra för hyn också, något jag borde tänka på som har super dålig hy som bäst när jag är stressad


Dag 6 – Min dag.

Min dag har sett ut på följande vis:

09:00 - väckning
09:30 - frukost, gröt med jordgubbar
11:00 - gym
12:30 - hem från gym
12:15 - lunch
16:45 - Smedsby o hälsa på
17:30 - påbörjan av pepparkaksbakas
19:00 - fortsättning av pepparkaksbakas

Ja o där e de nu. :)


Lär känna mig bättre, höhö.

Yepp jag är uttråkad så kör en lista jag kopsa av Sofia för att döda några minuter..


Du heter?: Anna-Karin Helén Åkers

Smeknamn?: Annu av de felsta men även A-K

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Den låt jag börjar gråta till är The Beatles - Let it be, för då tänker jag på Emilias begravning och henne.

Beroende av?: Thomas, hatar att vara utan honom inne i veckorna..


Vad tror folk om dig?: Det de flesta har sagt de trott jag varit en "stadsdajjo"/ stropp, men när de pratat med mig o lärt känna mig märkt att det inte är så.

Stämmer det?: Jag tycker själv i alla fall inte att jag är någon stropp eller "dajjo"

Vad får du oftast komplimanger för?: Mitt utseende i helhet, typ?

Hur imponerar man på dig?: Lättare att säga hur man INTE imponerar på mig -> Tro man äger världen, skitnsack, falskhet och sådant.

Brukar du skratta för dig själv?: Till filmer och Leo.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hemlis ;) Nä men de e för personligt att skriva ut..

Har du haft sex idag?: Nej

Hur svarar du i mobilen?: Om jag vet vem som ringer så bara "Hej", annars Anna-Karin

Vem ringde du senast?: Syster äldst (men hon svarade inte :( )

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Älskar dig

Antal timmar sömn inatt?: Ganska exakt 9 timmar

Sov du ensam?: Näe, hade ju Leo med mig. :)

Hur känner du dig nu?: Super trött, ska ta en powernap efter det här.

Vanligaste färg på dina kläder?: Svart, grått, vitt.

Vad tycker du om fötter?: Kunde vara 1 storlek mindre ;) Nä men de är nog bra, håller mig fast på jorden stagit i alla fall

Vad saknar du?: Vad vet jag inte, men vem vet jag

Hade du en bra kväll igår?: Nej den var från rööva. Thomas åkte tillbaka till Tammerfors och jag kände mig bara nere o ville gråta o tycka synd om mig.. Emo

Favorit dryck på morgonen?: Appelsinjuice eller o'boy

När brukar du oftast gå och lägga dig?: Mellan 23-24

Är du blyg?: Om jag är ensam i helt nytt sällskap är jag nog aningen blyg

Sysslar du med någon idrott?: Yepp, har hållit på med hästar o ridit sedan 15 år tillbaka (men först kanske senaste 4 åren jag lärt mig ngt inom ridning hehe). :)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Funkade ju för mig och Thomas :)

Har du spytt offentligt?: Nej.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag?: Tror nog alla skulle pröva att ha sex om de skulle byta kön för en dag

Är du bortskämd?: Ibland, ibland inte.

Vad gör du i morgon?: Ska följa med Lena Lahti till hennes häst och lära mig om hantering av unghäst/hingst. EXCITED!! Sen på behandling, och på kvällen pepparkaksbak (tror jag)

Vad är det värsta du vet?: Falskhet, skitsnack, getingar, sprutor och sjukhus.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Speciellt de senaste halvåret har man sett vem som är vän och inte när man haft det mindre roligt.. Tyvärr är det först när man har det jobbigt man ser vem som faktiskt är där för en..

Vad är det finaste du fått?: Oj, jag har ingen aning eftersom jag fått så mycket fint genon livet, så jag säker Sex and the City - the shoe box

Du samlar på?: Ingenting

Vem ringer du när du är arg/ledsen?: Thomas, Ansu & Familjen

När grät du senast?: Igår

Vad skulle du göra om du vann en miljon?: Resa, resa resa och spara

Vill du gifta dig?: Ja någon dag

Vill du ha barn?: Inte just nu

Är du musikalisk?: Kan spela piano and that's it.

Vad dricker du helst när du är törstig?: Mjölk, vatten

Bor dina föräldrar tillsammans?: Yepp

Har du någon gång gråtit dej till sömns?: Har väl alla gjort?

Biter du på naglarna?: Tyvärr ibland, beror hur stressad jag är.

Lunch

Har kommit hem från gymmet nu och är super nöjd! Började på ett nytt träningsprogram och det hade några helt nya övningar som brännde som f*n när man gjorde dem. Så det här ska nog bli alla tiders! :)

Är som sagt hemma i lägenheten igen och har en katt med hepoli, haha. Har fixat mat lunch till mig eftersom jag var helt super hungrig efter gymmet.



Dagens lunch består av pasta (älskar pasta), skinka, grönsaker, 2 vitlöksklyftor och ett glas vatten med citron


13 december 2010

God morgon!

Idag känns det som jag är uppe med tuppen fast klockan är bara 9, men det är så mörkt ute så man skulle inte tro klockan är så "mycket". Jag har gym kl. 11, men funderar hur jag ska klara av att cykla dit när de e så jäkla kallt där ute idag?? Burr!!!

Idag är det lucia dagen också, funderar om jag ska söka något recept på nätet på lussebullar och baka det senare ikväll, blev så sugen då jag läste att Ina bakat igår lussebullar, mums!

Men nu ska jag äta min gröt så jag orkar på gymmet idag. Får nytt träningsprogram idag så ska bli intressant! :D Vi hörs senare!!


Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är när man känner man inte kan leva utan en person, inte kan se denna fara illa, känna att man kan dö för den.. I den stilen tänker jag kärlek är. Man kan ha kärlek till olika saker och tänka kärlek på olika sätt, men när jag tänker "vad är kärlek" kommer genast Thomas och min familj upp i mitt huvud, jag skulle dö för dem!

Kärlek är något jag tycker är väldigt fint, och helt underbart!



24

Nu ska jag och Thomas börja mysa det sista innan han far iväg till Tamemrfors ikväll ingen genom att kika på 24. Tycker inte alls om denna dag, allt har varit jobbigt idag och jag har inte alls varit på bra humör..

Efter jag fört honom till tåget ska jag till Smedsby och bada bastu, det antar jag gör mig på bättre humör, jag älskar bastu! Världens bästa uppfinning är nog bastu, när jag bygger eget hus ska det lätt finnas en VEDbastu. Elbastu är inget att hänga i julgranen tycker jag! :)



24

Nu ska jag och Thomas börja mysa det sista innan han far iväg till Tamemrfors ikväll ingen genom att kika på 24. Tycker inte alls om denna dag, allt har varit jobbigt idag och jag har inte alls varit på bra humör..

Efter jag fört honom till tåget ska jag till Smedsby och bada bastu, det antar jag gör mig på bättre humör, jag älskar bastu! Världens bästa uppfinning är nog bastu, när jag bygger eget hus ska det lätt finnas en VEDbastu. Elbastu är inget att hänga i julgranen tycker jag! :)



12 december 2010

Hejsan!

Har inte haft fungerande internet idag, och har det inte ännu heller så hittade en svag signal av någon som inte har lösenord på sitt nät, så lånar det för studen.

Igår var vi hos Emma o Joel, såå perfekt. Mjuksibyxor, tacopaj, nachos, pepparkakor, glögg o spel. Var riktigt skönt faktiskt!! :)









Leo

Nu ska vi börja ge oss iväg. Men måste bara ladda upp ett par bilder på gollekatten vår. Aah Leo är så underbar!



Söötisen



Ser han bara inte ut som en söt köttbulle som leker död, typ! ;)





God morgon..

God morgon! Så länns det i alla fall, jag och Thomas skippade hockey eftersom vi båda var så trötta o ville ligga o gosa istället. Så nu har vi legat o powernappat i nästan 2 h, hehe. Nu e han påväg ut genom dörren o ska gå o handla pepparkakor, jag är så jäkla sugen på det!

Senare kväll ska vi till ett par goa vänner o mysa med paj, glögg o pepparkakor. Ska bli s skönt! :) Jo, på tal om något annat som jag tycker är skönt, vi köpte äntligen en julkrans till dörren, såå nice! Hemma har vi alltid haft något på dörren och nu har jag det också så det känns inbjudande, gör det inte? :)





11 december 2010

Nå tyckte ni rätt idol vann igår? För er som råkat missa så vann Jay hela skiten. Jag själv röstade på Minnah för hon är sjunger mera min musiksmak o stil. :) Så jag tycker nej, som Thoma beskrev Jay i stil med "Han ser ju ut som en svetti skäggig getabock!"



Vinterpromenix!

Nu blir det dags att byta om till vinterkläder. Ska börja klä på mig varmare kläder, tror nästan jag tar mina vinterridbyxor o ridjackan, måste se vad jag hittar? :D

Nu ska jag först mysa lite med Leo han e så kelig nu. <3





10 december 2010

God morgon!

Har precis stigit upp, ska gå o äta frukost o sedan kolla vampire diaries. Det är nog en bra serie det, me like. Hur som helst känns det som det vore rätt mycket program idag, så här ser dagen schema ut..



Tar natten

Nu e jag helt slut! Var på ridlektion ikväll o blev helt super trött i kroppen av den. Jag red Ami som gick super bra från vad det gått tidigare, så det är ju huippu!

Haha nää jag e så trött i kroppen efter en fartfylld dressyrlektion att jag ska nog ta o sussa. Leo har lagt sig här i famnen så ska gå o sova medan han är lugn :P

God natt!!


Jag o Ami, typ!! haha. I mina drömmar ser de ut så, bara bättre..


Dag 3 – Mina föräldrar.

Ingen av dem vill figurera i bloggen på bild, men det har hänt de kanske dykt upp på bild 2 ggr? Men inte denna gång, nu endast i text.

Mina föräldrar är världens bästa. De har lärt mig så otroligt mycke, men det jag är mest tacksam över att de visat och lär mig är kärlek, att man måste kämpa tillsammans när man älskar varandra, i vått och torrt!

De har uppfostrat mig strängt gällande alkohol, tobak, ansvar och sådana saker. Men det tycker jag bara är bra, för ingen kan väl med handen på hjärtat säga det är bra att en 12-14 åring super? Eller vem kan säga rökning är en bra grej?? Jag röker inte och super mig inte stupfull när jag är ute och festar.

Mina föräldrar har alltid stöttat mig när jag haft det jobbigt. När jag böt skola och hade sjukt dåligt själförtroende o självkänsla som 12-16-åring, och nu när jag varit sjuk. De ha alltid varit en klippa för mig och jag är oerhört tacksam för allt de gjort för mig.

Sen att de skjutsat mig sent om natten för att de vill veta att jag kommer lyckligt hem, och hur de fört mig till ridlektioner i alla olika stall jag ridit i genom åren Sundom, Böle, Jungsund, Gamla Vasa o nu Vörå. Hur de sponsrat med ridlektioner och utrustning så jag ska få göra det jag mår bra av, hålla på med hästar.

Jag är så lyckligt lottad som får ha så underbara föräldrar som lärt mig så mycket, och ställer upp!



De har lärt mig att våga släppa loss och våga bjuda på sig själv, allt är inte så pinsamt hela tiden. Det är få gånger jag tycker något är pinsamt.



9 december 2010

God morgon!

Eller hur mycket jag tycker den varit bra hittills är väl lite se o så med. Som ni säkert förstått efter alla min inlägg om sjukdomar senaste året så har jag så lejdon av att vara sjuk!

Well idag har jag då igen varit och tagit prover. Började med att fara till labben och ta blodprov. Fick gå in i ett annat rum eftersom jag måste ligga ner för att inte svimma, o där tog de någrar rör blod av mig. Sen efter blodprovet blev det prov ur näsan med en lång pinne, jäkligt obehaglit, och efter det både lungröntgen och bihåleröntgen. MEN sen var det klart.

Så nu är jag hemma igen och är helt slut, tror jag ska gå o sova någon timme igen.. Kanske er dag börjat bättre ;)


Dag 2 – Min första kärlek.

Ni kanske tycker jag är fånig om jag säger Thomas, men han har nog varit i människoväg min första STORA kärlek. Men min aboslut första kärlek tror jag måste ha varit hästen Santtu (Ponnen Santtu på sukuposti).

Han tyckte jag så otroligt mycket om. Jag red barbacka i terräng, började våga hoppa hinder igen med och utan sdel, lärde mig rida med sitsen osv. Han var min första kärlek skulle jag tro. Han var så snäll o säker i alla lägen. Jag bara ler när jag tänker tillbaka på de tre åren då jag höll på med Santtu, de var galet mycke bus vi hittade på åren 2001-2005.  :D 



Gymresultat

Idag var det 20:onde gången på gymmet, totalt har jag tränat tillsammans bort totalt 25 cm från olika delar av kroppen och 3,2 kg sedan jag började. Jag vill bara poängtera att det är genom träning två gånger/vecka, och  hälsosammare kost jag fått detta resultat. Är det inte hur kul som helst! :D

Det var faktiskt sporrande idag när de mätte mig visade med måttbandet på olika ställen av min kropp hur "stor" jag var när de mätte mig första gången, DET sade mera än "du är 1 cm mindre kring låret" osv. :) Jag är nöjd!

Nu ska jag dra iväg till Vörå och lära mig tömköra heesten Trolli. Kanske rida också ens tund om det lämnar tid över. Hör senare!

8 december 2010

Nu är jag vaken, men har varit vaken i många omgångar inatt tack vare min älskade kisse. Men det är eget fel eftersom jag vart borta stor del av kvällen igår.

Nu ska jag klä på mig och gå o käka frukost. Om 1,5 h så har jag tid på gymmet med Hanna, roligt med sällskakp så kan man efter träningen prata strunt. :)

Dags att klä på sig då jaa..



Undrar om Glee kommit ner redan, i så fall kan jag kika det under frukosten! :)


Tänk så talangfull tjej!

Tove Styrkes nya låt är ju bara så bra!

 



Dag 1 – Presentera mig själv.

Jag heter då Anna-Karin men kallas Annu av de flesta, de som inte kallar mig Annu kallar mig oftast A-K. Uppvuxen o uppfostrad av världens bästa föräldrar. Jag har två äldre systrar, Catharina som är 8 år äldre och Annika som är 10 år äldre.

Jag älskar
djur och har alltid haft husdjur. Hästintresset var något jag själv tog upp och är fortfarande enda i familjen som tycker om hästar och rider.

Jag är lätt för godtrogen när det kommer till människor, och har därför de senaste åren konstaterat att få riktigt goa vänner man kan lita på till 110% är bättre än många ytliga vänner. Jag värderar mina nära och kära oerhört mycket. Pratar någon skit om någon av mina nära vänner är jag inte sen att ingripa och säga emot (lite av min negativa sida också att inte alltid kunna hålla tyst när jag tycker något är fel)

Thomas träffade jag förra året i Augusti och är det bästa som har hänt mig. Han har gjort så jag känner jag är nöjd med mig själv idag än vad jag var före jag träffade honom.

Jag tycker om att festa järnet! FEstar absolut inte lika ofta nu som för ett år sedan, men det beror på att jag vill satsa på träningen och inte har så mcyket pengar. Men när jag är bjuden på fest är jag inte sen att tacka ja till inbjudan. :)

Jag tror folk skulle beskriva mig som omtänksam, knäpp, envis, snäll o go kex choklá



Små saker som gör en glad

Hade ju stegring i morse, men började må bra så var ute och gick med Emma o Charlie i 2 h på eftermiddagen. Men har börjat frysa tillbaka nu så jag har kurat ihop mig under täcket o myser med Leo! Blev på bättre humör efter promenaden i alla fall!! :)

JUST DET JA!! Jag fixade en liten knapp i morse som gör det lättare för dem som gillar min blogg att följa den. :) Det är nämligen en knappen nu här till vänster som ser ut såhär , som ni kan trycka på för att lättare följa bloggen. Andvänder själv blogvin för att hålla koll på de bloggarna jag följer. Smidigt och bra tycker jag i alla fall!


Det kommer sedan upp på följande sätt när ett inlägg skrivits. :)






7 devember 2010

Det var jäkla jobbigt i morse att föra T till tåget, jag avskyr verkligen att ha honom borta in i veckorna!! :( När jag kom hem frös jag som bara vad så mätte feber o hade typ stegring, så slängde i mig en burana o kröp under 2 täcken så nu är det vanlig temp i kroppen igen som tur!

Har ingen aning om vad jag ska göra idag faktiskt, känner mig så trött. Borde träna extra denna vecka, blev så sjukt mycke skitmat i helgen, fredag-pizza, lördag-filmgodis, söndag-pepparkakor, måndag- ostbågar.. Länge sedan jag ätit så mycke skitmat, brukar annars hände 1-2 gånger i månaden.

Hur ofta tycker ni man kan äta skärpmat, o hur ofta äter ni skräpmat??


Ostbågar

Skulle ha bakat pepparkakor ikväll, men eftersom jag aldrig gjort en smet förr blev det fiasko och jag sparar det tills mamma kan visa mig. Så sitter istället o käka ostbågar, har varit sugen på det i över 1 vecka nu, så det fick bli kvällens mys. :D Thomas tycker de luktar prupp, men det struntar jag i, det är så gott!!!

Men nu ska jag ta o kika Desperate housewives medan Thomas fortsätter med sitt skolarbete. :)





6 december 2010

God morgon!

Jag lekte snäll flickvän idag och gjorde i ordning en mysfrukost och tnde adventsljustaken, plockade undan och diskade med det samma undan (hatar att diska). Nu ligger vi båda här i soffan med våra datorer i knät, bara att jag bloggar och han gör skolarbete.

Idag ska vi åka och hälsa på hans mormor tillsammans med hans mamma, det ska bli roligt, har ännu inte träffat hans mormor. Efter det besket blir det mat i Smedsby och efter det beger vi oss hem till oss och bakar pepparkakor. :)

Det kommer med andra ord bli en riktigt lugn och skön måndag. Första måndagen på lääänge som Thomas varit hemma! Just det ja, GRATTIS FINLAND PÅ SJÄLVSTÄNDIGHETSDAGEN!! 93 år självständigt är det väl nu?



Just det ja, jag slängde upp julpynt (det lilla jag har) igår. Färgade lampor rutn spegel, liten platslugran på köksbänken, adventsljustake på bordet och elljustake i fönstret.


Ligger som bäst och gosar med Leo



I love my cat so damn much!!

5 december 2010

Sitter som bäst på Thomas dator i Maxmo, han är land o rike runto säljer kalendrar. Vi var i morse på hotellfrukost till Kantarellis, helt ok, men inte slog det Astors frukost.

Har riktit huvudvärk o e super trött, så orkar inte skriva mer, ska vila en stund o gosa med Gotti (katten).

Har ni haft en bra helg?



Mål i livet

Har just suttit och kollat på bilder från ett år tillbaka. Jag ska tillbaka i den formen, den vältränade FASTA kroppen! Jag vet man som kvinna lätt lägger på sig kilon när man kommer runt 18-20 års åldern, men aah ändå!

Har suttit i soffan och myst med Thomas och kollat på foton från då jag hade kroppen jag just nu tränar för att få. :) Det är mitt stora mål i livet just nu!

Something just came up gotta go! ;)

3 december 2010

Alltså jestas, min mage i morse. Den levde ett helt eget liv, hade sådan hemsk magknip så jag visste inte var jag skulle ta vägen, jäkla antibiotika säger jag bara! Men den blev nog bra efter några timmar så jag åkte nog till gymmet i alla fall, Hanna var idag samtidigt så vi lämnade o dricka glögg o äta pepparkaka efter gympasset. :)

Efter gymmet åkte jag och köpte vinterridstövlar. Vintern kom tidigare i år så kan inte vänta till jul, då har jag nog förfrysit mina stackars fötter. Så vi får bara hoppas nu de är varma, vilket de säkert är, hoppas jag..







Ursäkta kvaliteten, men hinner inte ta foton med kameran, måste städa nu. :)



Babylås

Blir nog dags för mig och Thomas att slänga babylås på skåpen här, Leo här nämligen lärt sig hur man lirkar upp dem ;). Han lägger sig nämligen ner på rygg med benen rakt uppp mot skåpkanten. Sen börjar han lirka upp skåpdörren med tassarna, placerar snabbt en tass elelr huvudet när det blir en springa o kryper in..

Han har bara glömt den lilla viktiga detaljen, hur mant ar sig ut! Han sitter sen inne i skåpet o bara jamar ;D haha

Nåjaa, nu ska jag ta natten!



2 december 2010

God morgon!

Har sovit super oroligt inatt, mycket tack vare Leo. Började morgonen med att kolla på Americas next top model cykel 15, o min favorit vann hela skiten *wuhuu*.

Nu ska jag börja klä på mig, packa väskan, och bege mig mot gymmet. Känns som evigheter sedan fast jag senast var förra veckans onsdag. Det är annars fösta dagen idag när jag inte har ont där visdomständerna suttit fast. Så det är ju positivt!

Nu ska jag börja packa väskan, ska om 30 min börja cykla iväg mot gymmet så jag kommer i tid!



Så här såg jag ut för 1 vecka sedan


Shrek 3

Har precis kollat Shrek forever after. Jag bara älskar Shrek, kan erkänna att det är enda nya produktionen av disney film som jag gillat, annars äger nog klassikerna, skönheten och odjuret, Leijonkungen osv.

Haha, Ina tyckte att Puss (in boots) liknar Leo haha. förutom fetheten på kissen så liknar de nog faktiskt tycker jag! Eller hur??

Här är ngr scenprint från filmen Shrek forever after på Puss. ;)












Smedsby..

Har kommit för 20 min sedan till Smedsby. Mami är pipi så jag ska ta hand om Elivs idag. Men är så jäkla trött (som jag alltid är nu för tiden) att jag nu först ska ta en powernap o sen ta en promenix med yrvädret Elivs. Om någon känner sig manad att hänga på är det bara att slå en pling. :)

Men som sagt, nu powernap, slocknar snart!!



1 devember 2010

Alltså FATTA, det är 23 dagar kvar till jul! :)

Är idag igen upp med tuppen. Ska till Vörå och ta hand om stallet som sagt o rida någon filur. När jag väl är där kommer det kännas bra, men nu skriker min kropp, hjärnan är fortfarande i viloläge och mina ögon håll just precis uppe. Jag är så jäkla less på att vara trött o slut precis hela tiden. det är så få stunder om dagen jag känner mig pigg.

Men nu ska jag ut i detta tomtelandskap o köra mamma till jobbet och sedan köra iväg mot Vörå.



RSS 2.0