Värme & AC

Det är så varmt och skönt där ute, och svalt och skönt här inne tack vare AC. Det är lite svårt att välja var man vill sitta, haha!

Jag ska eventuellt på en träningstur ikväll på cykel, har gått upp i vikt sedan jag började här, för det enda man gör är sitter o äter, haha! NU ska de bli ändring, jag ska börja träna trots att det inte finns tid för det, men vill INTE gå mera upp i vikt. Fast jag har värsta själv diciplinen man kan ha så tänker jag försöka! Hejja på mig!! Nu går jag ut och sitter en stund! :)

29 Juni 2009

jaba, daba dooo! Har just precis beställt en skit fin klänning, den kommer om 2-6 dagar, hoppas den passar, då blir jag HAPPY-KID!

Sitter nu o bara väntar på klänningen och tycker det är typiskt det ska bil skit väder då jag är ledig (ti-ons)


Är den inte bara för läcker denna klänning? Den har jag
beställt i alla fall, så hoppas verkligen den passar!!

Så jävla bra!

Alltså idag har jag haft en dunder bra dag! Dagen började med en kort arbetsdag på ynka 5 timmar, sen 2 timmar i Vörå, sen 2 timmar på stranden, sen 30 min på hesburger, sen 1 timme på stranden o pimpla cider, sen 2 timmar filmtittande. Alltså allt har varit så perfekt, det har varit så skönt, bra musik har vi lyssnat på och allt har bara varit så perfekt, ingen stress, ingen ångest, inget "måste", bara kunnat "vara"..

Jag kom just innaför dörren, och för att vara jobbdag i morgon är det för sent, men behövde en sådan här kväll! På hemvägen cyklade jag ikapp med ett par harar, de ni.. De vann såklart men jag fick bra upp farten, men så flög en äcklig fjäril in i mig och jag blev så rädd att jag höll på att cykla ner i diket. Började nämligen tänka på den fjäril som äter människor som Natta berättade o, scary shit! Well well, nu ska jag sova..

Märkte när jag cyklade hem att baksidan av mina ben lyser som stopp ljus (så bleka), det blir tidig väckning i morn o ut i solen o sova vidare så de lyser brunt eller rött istället!

Ja men GOD NATT!!


28 juni 2009

Well, well idag är det nu i alla fall lite svalare, här vid vattnet kanske lite för svalt! har bara 1½ timme kvar av jobbet, sen ska jag rusa iväg till Vörå på möte. Sitter ensam just nu på jobbet, för Jocke o Sara åkte till Svedjehamn för att fixa upp lite där!

Alltså vad man än läser, eller var man än tittar o lyssnar så hör man ju om M.J, alla pratar om hans bortgång, överallt spelar de hans musik. Lyssnade nog själv på ngr av hans låtar nu på morgonen med Sara på youtube.com, för de är ju faktiskt bra, och väldigt svåra att sitta stilla till.

Hur har er sommar varit so far då? Min har varit toppen, men som sagt jobbat super mycket! Borde fixa mitt skattekort också nu i morgon eller så..

Men ha det bra så länge, önskar jag hade tid att sola min bleka mage också, är bra mycke brunare på armarna, benen, bröste o övre ryggen än magen, så brukar de ju inte va! Jag vet, i-lands problem!

SOL, SOL, SOL, JOBB, JOBB, JOBB

Så skulle jag kunna beskriva bäst min arbetsdag.. Har suttit med min arbetskamrat Sara nu i solen i ngr timmar och turats om att ta hand om turister när de kommit.. Det har gått så jäkla fort hittills o snart får jag ju åka till A o käka paj o mysa! :)

Kan inte säga annat än, I love my job! (mest tack vare mina goa arbetkompisar). I morse då det var helt dött här (ca 10 tiden) o jag jobbade ensam, var jag ute och solade på en sten, då kom ett par killar o busvisslade till mig, så gissa vilken blondin som blev helt röd i ansiktet av att hon blev generad?Hoppas de bara trodde jag bränt mig i ansiktet el ngt, haha!

Nå väl, nu ska jag ut o sola vidare, vi har varit inne 5 min o svalkat oss (komiskt va?)..

God morgon!

God morgon! Har just precis satt mig ner på jobbet och ska koka en te-kopp till mig, det får bli min frukost idag, är inte alls hungrig men måste tvinga i mig någon "mat" nu på morgonen.

Jobbar till klockan 19 ikväll, efter det ska jag hem till A på paj, de ska bil nami nam nam, mysigt värre, mjau mjau! Sen ikväll ska jag vara kusk (trodde inte heller jag skulle uppleva det "yrket"), men det är till mina föräldrar..

Tänkte jag skulle försöka sola framsidan idag då jag brände ryggen så hemskt igår! Synd bara man inte får sitta i bikini, magen blir ju inga brun.. För att göra det klart, så sola gör jag endast då vi inte har turister, men så fort en turist kommer går vi in med dem och betjänar! :)

Well well, nu ska jag göra min te-kopp, sen läsa lite bok.. eller försöka, gick inte så bra sist jag försökte, heh..

Måste bara fråga, är itne denna modell bara för vacker? Doutzen Kroes


Jag tycker hon är helt bedårande vacker! Vill ha hennes ögon, hon tjänar annars 1 miljon dollar om dagen, de ni, skulle inte sitta fel va? ;)


Kräfta

Ja det skulle man kunna tro min rygg besläktas på, den är så röd. Jag sa idag till min arbetskompis "idag ska jag inte sola framsidan nå för jag e så blek på baksidan av benen. Hmm men smarta jag tänkte inte att ryggen tar mesta delen av solen, så kl 5 såg den ut som en kräfta och nu kl. 22:48 lyser den och svider.. Jaa jaa, men man kan inte tänka på allt!

Nu på kvällen blev jag lite deppig, men det går väl över.. Sen förstår jag mig inte på människor som förväntar sig jag ska höra av mig när inte de gör det, sånt blir jag bara så ledsen över.. Hatar internet, ingen tar sig tid att höra av sig, de vet ändå allt om alla via internet.. Ändå klarar jag mig inte utan det trots att jag hatar det... *suck*

26 Juni 2009

Alltså näe, nu börjar jag ju snart gråta! Läste just min favorit norskas (Marthe) blogg, där hade hon skrivit detta:Fy va jag börja sakna henne! Minns sista kvällen i England då vi skulle säga hejdå, vi grät FLODER, jag menar verkligen FLODER.. Det komiska med det hela var att vi flera gånger under samma kväll såg varandra, så det blev många floder, och många *"sista" avsked. Hon e nog en genom go och varm människa!

Alltså jag vill få pengar så jag kan åka till Norge o hälsa på!!

Ska annars idag efter jag slutat jobbet och kolla in REAN med A. Måste bara först överföra lite pengar så jag har råd med något, haha! Men 30 då får jag lön, jaba daba doooo!

R.I.P The king of Pop

Jag kan inte säga jag gråter över hans död, men skrattar inte heller. Våra popkung, Michael Jackson avled i sitt hem i Holmby Hills i Los Angeles klockan 12.21 lokal tid (22.21 finsk tid) igår. En hjärtattack tog denna 50-årings liv, det jag tycker är det sorligaste med hans död är att hann inte ge sina sista konserter alla såg så fram emot, och så klart att hans barn nu är utan sin pappa!

När det kommer till vår familj kan jag inte säga det finns mycket musik som hela familjen kan lyssna på, men Michael Jackson har nog alltid varit en sådan artist. Tänk nu bara på alla hans låtar vi ungdomar idag ännu lyssnar på, ex. Beat it, Thriller, Bad, Man in the mirror, will you be there, duetten we are the world och många, måånga fler.

Men många kommer kanske ihåg honom idag från - Jackson Five - Solokarriären - Plastikkirurgin - Giftermålen - Barnen - Rättegången - Skulderna - Comebacken osv, för det har varit mycket skriverier om honom genom åren. Men när han var högst upp i sin karriär var 1982 när han släpte sitt altub Thriller, som också sålts i närmare 140 miljoner exemplar!


R.I.P Our beloved king of pop, Michael Jackson

25 Juni 2009

Huhhu, idag har det nog varit varmt, det märks också turisterna tycker det, för de har hållit sig borta idag. Började jobbdagen med att ta ett glas saft och gick ut och satte mig i solen med min jobbakompis, de va rätt skönt.

Jag känner mig annars så pigg av det här vädret! Jag var ute hela dagen igår och nästan,hela dagen idag.. Men jag måste erkänna jag är sjukt avdunsjuk på min syrra o pappa som bara behöva visa sig en sekund i solen så ser de ut som pepparkakor, jag är inte det minsta brun om jag står bredvid dem.

I morgon tänkte jag annars kika in REAn i stan, har många av er varit på den redan? Hittat något i så fall, eller är allt slut redan? Hoppas inte det, för tänkte köpa ngn fin sommarklänning eller topp, e så trött på min garderob, DEN behöver verkligen rensas!! Nå  väl på lördag blir det paj hos en vän, de ska bli gött, göti, gött, gött.. Lite jobbigt bara med arbetstiderna jag har, jag hinner inte nästan med något annat än sova - jobba - sova, i alla fall då jag jobbar kväll. MEN som jag sagt tidigare, jag har ju i alla fall ett jobb i sommar, och råkade få helt super bra arbetskompisar, hur många lyckas med det? Många fick ju inte ens jobb i sommar..

Men nu ska jag läsa lite aftonbladet och annat roligt på internet för att försöka underhålla mig de 4 timmar som är kvar av kvällen! :)

Puss hej!

Så jäkla bra låt!


Jag blir bara så ARG!!!

Alltså det finns ingenting på jorden som jag hatar så mycket som mobbning, inte ens getingar gör mig så arg som då jag vet någon mobbas!

Mamma berättade just för mig om en bekant till familjen vars barn blivit mobbad så mycket att denna måste vara i psykvård + skolkat massor att det kan hända barnet stannar på klassen.. VAR FAN ÄR LÄRARE OCH FÖRÄLDRAR?! Man KAN få stopp på mobbning, bara man sätter ner foten och visar man menar det, att nu är det slut på detta! Jag bara sitter o bubblar av ilska, jag känner sådant medlidande till detta barn så jag sitter o kämpar för att hålla tårar tillbaka, så arg är jag!

Jag menar vadå ska man få mobba andra för de är, tjockare, smalare, kortare, längre, finniga, har glasögon, är klumppiga, sportintresserade, rika, fattiga ja vad de nu allt finns för "orsaker"?  Jag böt helt stad när det kom till min skolgång när jag började högstadiet, och det är det absolut bästa jag gjort i mitt liv, jag fick en ny start, och kunde inte ha fått bättre vänner eller bättre självförtroende.. Kan garantera att många av er inte visste att jag varit så på botten att jag helst bara ville dö när jag var 9-12 år. MEN nu tack vare underbar familj, vänner och TOPPEN lärare i högstadiet så känner jag mig bara på toppen, jag känner att jag lärt mig massor av den resan och vuxit som människa bra mycket mer än de andra som var i min omgivning under de åren, detta har jag ju sett det de senaste åren! Men de finns undantag, vägarna har korsats igen med några av människorna från den tiden de är nu mycket bra vänner, de har visat de också växt till sig och är så underbara!

Ja men ännu om mobbning, jag blir inte förvånad om jag är efter några år jobbar emot mobbning, för jag verkligen HATAR det! Visst alla kan vara elaka ibland och slänga elaka kommentarer till "vänner", eller prata iskit bakom ryggen på varandra, det gör alla men det är inte mobbning, det är bara allmänt dåligt uppförande som alla människor har. Mobbning är om man ex. fryset ut människor, sprider väldigt kränkande rykten, vänder folk emot någon, fysiskt våld, prykiskt "våld", osv som håller på en längre tid. Speciellt flickor är ju som alla vet bra på detta som alla antagligen vet.

Många säger mobbning baserar sig på avdunsjuka, vilket jag tror stämmer till en viss del, men inte till 100% men jag har ingen aning om vad den andra orsaken är?! Det finns ju ingen bra orsak till att mobba, halo?! Men det jag fått uppleva o ch hört andra också fått uppleva är att lärare inte helst försöker göra något åt mobbningen, de bara pratar om hur bra "mobbnings program" de har, men gör de något? Nej, de säger de gör något eller att det inte hör till deras uppgifter när mobbningen sker utanför skolan. VA FAN?! säger jag igen, lärare om NÅGON är de som kan göra något åt mobbning. Det är ju de som ser barnen/ungdomarna dagligen, ser gängen, spenderar nästan mera tid med barnen/ungdomarna än själva föräldrarna i många fall. Föräldrarna kanske ser barnen/ungdomarna under middagen, men sen drr banren/ungdomarna ut med sin kopisar eller till sina rum och stänger dörren, vad vet föräldranra vad som sker där? Nej just det, ingenting! Då finns det ju dessutom, tyvärr, de föräldrar som ser sina barn som änglar och kan inte förstå att de skulle mobba någon, men oftast de som gör det anser jag?!

För att människor inte ska tro jag bara är en blondin som kan skriva jag hatar mobbning men inte gör något, så kan jag skryta till med att jag faktiskt avslutat mobbning för några år sedan. Det var när jag hjälpte till på ett ridläger, såklart var det bara flickor där och en av de frystes ut. Jag betraktade nog barnen först och kollade lite in läget, ifall det bara var den dagen ellerfortsatte. Men då jag såg hur de behandlade denna tjej typ andra eller tredje dagen så fick jag nog av att det. Jag tog denna mobbade tjej till sidan och pratade lite med henne, fick veta att hon mobbas i skolan också. Sen tog jag de andra tjejerna till sidan och pratade allvar med dem, en av de flickorna börajde gråta, medans de andra bara skyllde på varandra, lite rädda blev de nog för mig, men i alla fall under ridlägret slutade de mobba denna tjej, hur det  fortsatte senare i skolan eller resten av sommarlovet vet jag inte, men jag fick i alla fall en stor kram av den mobbade flickans mamma i slutet av lägret då tjejen berättat vad jag gjort.. Barnen på lägret var typ 9-10 år så det var egentligen bara som äldre och  som någon de såg upp till, att sätta ner foten och säga ifrån på skarpen, berätta att det inte var rätt att behandla den mobbade på det där sättet. Barnen som mobbade hade nog inte mig som någon favorit ledare efter att jag pratat med dem, men det är ju inte det som vi vuxna ska sträva efter. De pratade illa om mig bakom ryggen (råkade höra dem en gång), men när jag var me så uppförde de sig och den mobbade fick sakta men säkert vara en i gänget på lägret i alla fall. Vi ska ju inte vara bästis med barnen, vi ska sätta modellen för hur man behandlar andra!

Så nu frågar jag er, är detta inte bara vanligt folkvett? Att man inte ska mobba andra alltså?! Eller är det bara jag som är medveten om detta? Jag bubblar inte lika mycket mera när jag fått skriva av mig, så ska väl gå o fortsätta städa rummet, sen ut o sola en stund innan jag åker till Vörå igen..

Hoppas andra också börjar bubbla lika mycket och vågar säga ifrån när mobbning sker! Annars borde ni skämmas, ifall ni är rädda för att ni ska få andra emot er eller liknande för ni säger ifrån att det inte är okej, DÅ är ni verkligen svaga och otroligt .. finner inga ord.. SKÄRP er där ute och säg ifrån!!!

Våga säga nej mot droger och våld (=MOBBNING!!!!
)
Minns ni den tröjan mera?

i-lands problem

Det är så fint väder och jag vill verkligen vara ute, men var just 20 min ute och solade, och bara av att ligga började jag svettas, det är helt vindstilla på gården och jag har ingen bil idag så jag slipper inte till någon strand utan är fast här på oskarsstigen.. :( well, well jag ska ta o blanda till mig saft nu och sätta isbitar i det, sedn ta med datorn + den sista cd av sex and the city och försöka klara hettan o steka mig, för jag menar de har lovat gassande sol och 27 grader de kommande dagarna, o vet ni vad? JO JAG JOBBAR, 5 dagar framåt nu, gissa vem som skuttar av glädje när jag sitter inomhus och andra jobbar! Nä jag ska inte klaga, jag trivs med mitt sommarjobb och är glad jag över huvudtaget fick något! Men solen kunde väl vara i moln när jag jobbar så inte alla ser ut som peppakakor och jag är den där enda blekfisen.. haha i-lands problem, jag säger då inget annat!

Nu ska jag som sagt ut och steka mig, funderar att jag ska bara vara med mig själv nu på eftermiddagen, länge sedan jag inte haft något att göra, och de mina kära vänner är en mycket viktig egenskap, man ska kunna vara ensam och fördriva tiden! :) nu ska jag gå och försöka det, ADIOS!

opsi daisi

Huhhu, nu är jag trött. Kom ganska just hem och då gick jag med det samma till kylskåpet, haha, jag som skulle banta, det går ju bra det! ;)

Började dagen med att sjunga upp mamma, eller hin var redan vaken o stod och fixade sig i badrummet, fast det var inte mitt fel utan faktistk systers som kom lite senare än vi planerat, men mamma blev överraskad o glad så de va ju bra! :) Efter vi käkat frukost innan hon rusat iväg till jobbet gick jag och sova igen. Vaknade 12 och kände mig faktiskt utvilad så de första jag gjorde var att gå ut i bikini och klippa gräsmattan. Men jag förstår inte detta med gräs, jag blir alltid helt pricki när jag klipper gräs är jag allergisk??

Nåja, sen gick jag och tog en kall dusch och körde efter Edith, vi åkte till stan för att ta en glass på torget var efter vi åkte för att söka reda på Smulterö, vilket vi hittade efter många om och men. Haha för 2 blondiner med dåligt lokalsinne är det inte så lätt att hitta Smulterö!!! MEN vi hittade ju det! Men vi stanna aldrig där utan åkte till Edith och solade vid hennes sjö o snacka skit, sen åkte jag hem för att käka tårta me familjen! :)

Ni vet inte vad jag är glad att värmen kommit och att Edith finally e hemma!

Nu ska jag hoppa iväg o planera en Show med Linda, men solong!

Well well..

.. nu kommer bildbomben alla väntat på!

Här är min underbara midsommar i bilder..Vi började med att gå till strandsidan och grilla. Gott sa vi och plötsligt dök ett par kiva killar upp och joinade oss..


Sen dök ännu mera folk upp.. Trevligt sade jag! :)


Me and my darling..


Roy and his shiny white shoes, haha!


Suck on that!!


"Oh boy you are turning me on!" haha


Älskar denna bild, fast man inte ser mycket. Men den beskriver så vilken feelis man hade!


Att sätta upp tält klarar blondi bra!


Jag träffade goaste Andreas! :)


Haha, denna får vara sista bilden. Edith o Andreas.. Alltså jag kan lätt garantera att INGEN kan ha haft roligare eller bättre midsommar än mig! Gick och sova halv 7 på morgonen, inte för att vi var trötta utan för vi kände vi måste göra det.. 4 timmar senare åkte vi hem! :)Midsommar

Alltså jag vet inte ens var jag ska börja då jag ska berätta om min midsommar. Enkelt kan man beskriva den som "Helt klart bästa jag någonsin haft och troligen kommer att ha!"

Jag vet inte när jag haft så roligt sist, inte en sekund gick man med något annat än ett leende på läpparna, inte en sekund ville man därifrån. Jag firade alltså min midsommar på Storsand, där vi träffade så jävlar med folk så de blev full rulle o partaj!

Det skulle vara omöjligt att beskriva hela kvällen, så ni får se bilder sen då Edith fixat de till sin dator! GAAH vill bara tillbaka till gårdagen, vi dansade fram till klockan 6 på morgonen, sån jävla feelis jag och Lena hade i slutet när folk började slockna här som där eller dra sig hemåt eller till sina tält..

GAAH jag vill ha tillbaka gårdagen, så jälva roligt! Men ikväll fortsätter firandet! PARTAAAJ!

Trötter..

.. är jag ikväll, men fixade just på pappas dator en liten "film" från då jag red igår.. Ingen bra kvalitet men det är jag som rider "lilla" Spirru. Spirru var bra större än mig, en liten bäbiz alltså, så därför är han "lilla" Spirru..

Nä egentligen när han väl passlig storlek för mig att rida, men är ju bara van med lilla Ameno o Eila, så detta kändes som en BAUTA häst! Men skoj var det att rida ynglingen, verkligen..

Här kommer en liten film, för jag hittade Windows Movie Maker, så jag lekte lite där och gjorde en film!

ENJOY! (det gör jag i alla fall, inte sett  mig själv rida på många år, så jag sitter med lupp och beskådar kritiskt!)
Jag vill inte!

Alltså jag gråter nu (ni vet väl jag ljuger nu?).. Jag menar det är första gången sol, på vadå 2 veckor (?), och jag sitter o jobbar. Ännu där till så ska det regna på midsommar..

Igår var i alla fall en rolig dag, Lena kom och filmade då jag red, tänkte jag kan ladda upp någon snutt här sen.. Det kanske inte gick så super bra, men va skit skoj! Efter min ridlektion så åkte jag till Vörå för att hålla lektion till Lena. Jag känner mig så jävla bra när man ser så stor förändring på Lenas ridning, hon e  ju fan bra! ;)

Sitter nu här med mi tekopp o surar, jag vill att midsommaren ska ha bra väder, annars stänger jag in mig i ett rum.. Nu ljög jag igen, men jag vill ha bra väder!!! MEn jag lovar, bara för jag sett så fram emot just den här midsommaren, därför e det skit väder.. KOKAKKA!!Nä nu ska jag ta o rycka upp mig, dricka mitt te och vara tyst och slappna av. Idag kommer Edith hem och i morgon kommer Ina hem, så inte blir midsommar dåligt inte, nej, nej! :) För Det blir vad man gör det till !!

Ha de gött!

Snälla rara..

.. säg att Storsand är nära Jeppis! I så fall ser det ut att bli en regnfri midsommar (Fre iaf)!! :D


Vad jag gör på jobbet.. Ingenting just nu..

1. Hur gammal är du om fem år? 23 år
2. Vem var den sista du träffade? En turist
3. Hur lång är du? 175
4. Vilken var den senaste film du sett? The curious case of Benjamin Button
5. Vem ringde du senast? Ansu
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Men det är bara tisdag, du hinner nog bli frisk" - Ansu
7. Vad är dagens planer? Jobba - hem - Singsby o rida - Vörå o hålla ridlektion - hem o sov
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? 7 tiden på morgonen idag
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa
12. När vaknade du idag? kring 7 då Ina ringde
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, på gården vår. Den kom rätt ofta till oss då, tror den är död nu
14. Vilken är din favoritplats? Hästryggen
15. Vilken plats föredrar du minst? Allmänna toaletter
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis utomlands
17. Vad skrämde dig som barn? Döden
18. Vem fick dig att skratta senast? Patrik
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? haha vilken fråga, nej jag har nog ngn madonna (familjens)
 20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda 2 :)
 21. Sover du med eller utan kläder på dig? mellanting, boxers sover jag i -> SKÖNT
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2-3
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Joo, hoppas jag slipper det i fortsättningen
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
26. Är du social? Ja det är jag väl?! heh
27. Vilken är din favoritglass? Lakriiits & vanilla
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa, skänka pengar o behålla det som lämnar
29. Tycker du om kinamat? Helt OK
30. Tycker du om kaffe? Blä!
31. Vad dricker du till frukost? Juice
32. Sover du på någon särskild sida? sover på mage
33. Kan du spela poker? Jag är bäst!
34. Tycker du om att mysa? Det är väl mysigt.
35. Är du en beroendemänniska? Njaa, av att sova isåfall
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jo, Joni
37. Vill du ha barn? Inte idag
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska o lite finska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder?
42. Äger du dyra smycken? Beror på vad som räknas som dyrt?
43. Har du någon gång testat narkotika? --
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Pizza
45. Vem är den roligaste människan du känner? EDITH!
46. Välj ett ärr på din kropp? Det på armen, från min första fylla.. haha
47. Vad har du för ringsignal? Sex and the city
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Int jag, men mamma har väl de ngnstans
49. Flirtar du mycket? Nja, kanske det?
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På Sandö av fotografen Kenneth Hed
51. Kan du byta olja på bilen? Inte gjort det, men har blivit demonstrerad hur man gör, räknas det? :D
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Finska boken :S
54. Läser du dagstidningen? Då jag hinner
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Inte just nu..
56. Dansar du i bilen? Nä men sjunger då jag är ensam eller e på G med Lena
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Sveriges NRJ
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "Vi måste fixa en ordentlig Öppet-sign dit ut!"
59. När var du i kyrkan senast? Julen

Alltså fy så sorligt!

Jag har nu i några dagar följt med mordet på den 15 åriga tjejen i Sverige. Hur fan kan man vara så sjuk i huvudet att man dödar sin kompis?! Jag blir bara så arg, avundsjuka är ingen orsak att säga till sin pojkvän "döda henne för att bevisa din kärlek till mig!" och det värsta är ju att själv gå med på att döda någon pga flickvännen sa så!! HALO!!

Sitter nu på jobbet, såg jag har fått kort dag idag, slutar halv 3! :D Men det hade jag inte sett tidigare så jag hade mina ridkläder med  mig(ska på lektion ikväll), men skulle inte jag ha behövt ta. Men nåjoo de är ju bara att ta me dem in sen igen!

Sitter i en mörk stuga just nu, tror jag håller på att få migrän, har i alla fall helt dundrande huvudvärk så skulle jag ha på ljuset i stugan skulle mitt huvud antagligen spricka!

Vet ni vem som kommer hem i morgon?! ;)

15 Juni 2009

Ni vet inte hur skönt det är att skriva "nu är det 2 h sedan jag slutade jobbet"! :D

well well inga kunder sedan kl 5 typ, så tiden gick kanske lite väl långsamt, men fick sällskap mot kvällen så då gick de sista timmarna rätt fort.

Oh jag har just fått ner Absolute summe hits 2009, den e så bra! Sitter bara o diggar, ur bra musik.. OCH jag fick tillbaka min telefon idag !! Så nu kommer den dunka musik dugnet runt igen ( Xpress Music), den har varit på reparation ca 2-3 månader :S Men nu är bara rutan repig, inte sönder!

Nä nu ska jag bara överföra de sista låtarna till telefonen så ska jag ta och gå o tota! :)

Vad ska folket göra på midsommar? Jag ska me the gääng till Storsand för första gången, heh!


Hoppas midsommarn blir minst lika kul som skolavslutningen var!!Regn regn regn.. SUCK

Sitter åter på jobbet, jobabr också som igår kväll.. Merja har bara 20 min kvar av sin dag och jag har 5 h. Det bara öser ner regn där ute, känns rätt mysigt faktiskt att sitta här inne, smutta på en ED o äta godis.. Allt som hörs e knapprandet av fingrar på tangenter och smattrande av regnet på taket.. Det är avslappnande! :)

Sitter o talar med Martin också nu, så länge sedan man sett honom.. Länge sedan jag sett många personer faktiskt, men man umgås ju inte i samma vänkretsar längre tydligen och jag ahr så mycke program att det blir automatiskt att man umgås med "kärn gänget" när man har lite tid över.. Men synd är det ju att man inte hinner träffa andra..

Idag fick jag ännu en sådan där kick, "damn va jag älskar att vara lång!". En typ sa nämligen "Ja men va e du då, 190 lång?!", så sa jag då "nä jag e 175", så blev det tyst en stund så kom det sen från fröken "jo men du e ju i alla fall super lång, jag menar många är ju inte sådär långa!".. Så tänkte OH MY GOD, jag är inte så lång, jag är perfekt.. MEN sen kom de av henne "Fast jag skulle nog kunna vara lite längre!", så där kom det då, fröken var avundsjuk! För DET ÄR SÅ FINT ATT VARA LÅNG!! Flera långa tjejer borde tycka det också och sätta på sig de där skyhöga klackarna och gå ut på stan och tänka "damn I look good!".. Som jag i något inlägg för några månader sen skrev, jag hatade min längd tidigare, men Edith som är 1 el 2 cm kortare än mig tyckte jag bara var fånig som tyckte så. Hon slängde nämligen bara på sina klackskor och gick och var stolt, nu är jag det också! FLER borde vara det!

Det är INGET fel att vara kort, det säger jag absolut inte, men enligt någon jävla oskriven "regel" ska flickor vara korta, halo vad är det för nå?! Idag är det 2009, man tänker inte så längre! Dessutom är det statistiskt bevisat (tror de va så iaf) att långa kvinnor får bättre jobb och blir tagna på allvar i arbetslivet och har större % att lyckas med sin karriär.. Så ni andra som kommenterar och försöker "trycka" ner oss giraffer, tänk om, det är vi som tramppar ner er sen, muhaahaa!!

Nä jag vet, jag är inte så elak som det lite låter, men börjar bli så irriterad på kommentarer om flickors längd när den kommer över 172, det är FINT och SNYGGT att vara lång, så det så!!

Nu ska jag dricka ED o surfa på Facebook, bra sommarjobb va? ;)Är det inte bara för deprimerande?! REGN på midsommar..Huuuungrig!

Idag är jag hungrig helatiden, haha vågar inte gå o äta igen, Jocke tror väl jag tröstäter då haha! Nä jag ska nog strax gå o äta, magen SKRIKER efter mat.. Tog med mammas fisk *nam nam*..

Fick just kika lite vad jag tjänat ihop på 2 veckor, så 602 euro minst har jag tjänat ihop, så det är helt ok tkr jag! Jag menar jag trivs på jobbet, har super goa arbetskamrater och vad jag gör är underhållande!

Haha, nu blev det ett jobba-inlägg idag igen, hehe.. MEN vet ni va, om 3 dagar kommer Edith hem, el då är hon hemma, weei!! Ska ringas ikväll efter jobbet, hoppas bara jag är vaken då, har ju så tung arbetsbörda här, heh!

OJ GUD VET NI VAD?! De har lovat regn, fre-sö.. Midsommaren är förstööörd! BUHUUUU..

Krogen

Nu har jag just kommit från en krogrunda med Ansu, hon fyllde nämligen 21, grattis sötnos! Men jag blev så irriterad på ett par grabbar där som hade svensexa, bara för att de hade det trodde de att de kunde dra upp min klänning och sätta händerna där under, INTE ok!! Blev skit sur..

Jag tog det rätt lugnti kväll annars, drack någon öl före krogen och 2 tequila shots under kvällen, det var det, så lite full var jag kanske ett tag, men bara för att jag är känslig mot alkohol just nu (den perioden), men "fylle-ruset" varade inte länge.. Nu är jag bara trött och ska gå o sova. :)

Men säger det igen, fast man har svensexa ger det inte tillåtelse att dra upp min klänning eller gå med händerna innanför mina kläder!! MORR, jag blev bara arg.. Så för de intresserade så slog jag till grabben i fråga med handväskan, sen röde han mig inte mer.. TUR!!

Men annars hade jag kul, men for ganska snabbt hem då födelsedagsbarnet blev tröttilainen efter en lång dag!

Natten, då ska man sova..

Jag vaknade just och kunde inte somna om. Så nu fick jag en sådandär stund när jag igen ligger o funderar. Denna gång på relationer.. Suck tänker många, så om ni inte är intresserade, sluta läsa här!

Tänk på hur många relationer man har i ett liv, pojkvänrelationer som flickvänrelationer. Vad är det som gör att det inte håller, orkar man inte kämpa längre? Är vi så vana med att allt går att byta ut och ersättas i vårt samhälle idag? Så att vi tror man kan göra det samma med relationer, byta ut dem när det inte fungerar för stunden, eller blir tråkiga??

Jag har haft 2 seriösa relationer, vad nu sen en "serösa" relation är, och några där mitt emellan(?).. Jag kan erkänna jag inte vet vad jag vill ha när det kommer till relationer, men en sak vet jag, jag vill inte ha första bästa, eller det som "lämnar över". En gång fick jag kommentaren; "Men är du ännu singel? Jag fattar inte hur du ännu kan vara det!?" Men vadå, sen när blev det fel att vara singel? Ska man inte nöja sig med det bästa, istället för att ta första bästa för att inte behöva känna sig ensam? Kommentaren visade dock att personen i fråga inte kände mig, men ändå, sen när är det fel?

En del människor har åsikten att nu så länge vi är unga ska vi leva livet till 110%, och att hur ska vi veta vem vi ska vara tillsammans med om vi inte prövar oss fram, testar olika personer hela tiden. Jag har delvis samma åsikt, visst lev livet, men när det kommer till relationer vill jag inte det skall sluta så jag till sist står där, på en krog och tänker: "han har jag varit med, o han, o han o han.." Vill hellre folk ser mig istället som en som är "svår att få". En av mina närmaste vänner tänker helt tvärtom gällande saken, men jag accepterar hennes sätt att tänka o leva, och hon mitt! En annan sak jag märkt med mig själv när det kommer till relationer, är att det jag inte kan få vill jag ha ännu mer, men sen när jag har "det" får jag kalla fötter och backar ur. Kanske det är för det tidigare inte varit rätt person, vem vet? Men man vet aldrig före man prövat? Därför har jag lite tudelad åsikt gällande saken.

Jag lärde mig förra sommaren var att alla här "hemma" tycks ha så brottom in i relationer, som om de som inte har ett förhållande borde skämmas och skaffa sig en KK för att fylla ut det ”tomrummet”. Men när jag var i England och träffade människor från andra kulturer och länder märkte jag att det var ovanligt att ha ett ordentligt förhållade under 18 år, det var först nu som 17-18 åring man började kanske prova på seriösa förhållanden, inte som vi här.. åk 7 säger vi att vi "älskar" pojkvännen/flickvännen, och sen 1-3 mån e det någon annan man yttrar orden till! Fast i och för sig, hur seriösa är de förhållandena om man byter så ofta, men ni förstår min point?

Jag har aldrig sagt jag älskar någon, för det har jag inte ännu (kompisar skilt).. De orden är allt för laddade för att komma ur min mun i första taget! Men här igen så ser människor olika på detta, för en del är det bara ord, för andra (som mig) betyder oerhört mycket!

Ta inte detta inlägg som om jag inte skulle vara lyckligt, eller olyckligt kär! Nej, absolut inte! Jag började bara tänka på det när jag inte kunde sova.. Men nu har jag ju klottrat ner detta, så ni som läste igenom det håller antingen med eller inte skrattar åt det.. Men såhär tänker jag! :)

 Den här är e så bra feel good låt, spec. om man är arg!! :) Just nu lyssnar jag på den bara för den e bra, inte pga. av att texten passar in för min situation, snarare tvärt om! :)

Nu ska jag ta och gå o sova, ska upp och jobba i morn!
Nighty night!

Känner sig duktig!

Nu är det bara 1,5 h kvar innan jag får fara hem. Tiden har ändå gått relativt fort. Det har varit närmare 50 kunder idag, huhhu. Jag känner mig rätt ruktig faktiskt, har varti många finska kunder, och jag har kunnat betjäna dem riktigt bra, de har i alla fall gått härifrån och tyckt detta är ett bra place.. Men hey varför skulle de inte göra det när jag jobbar här, heh!

Ansu var just här och höll mig sällskap, men fy va jag blir orolig när jag ser vädret för midsommaren, moln/reg.. NOUUU, jag vill inte fira midsommarn i regn!! Vad gör man då? Alla villor är ju upptagna.. Nåja det löser sig, kanske de förutspått fel, är ju 1 vecka kvar. HOPPAS..

Voi, voi, i morgon blir det stressigt, först är jag i jobb 10-19, sen ska jag direkt efter jobbet till Vörå och mata havremopeder, sen snabbt hem duscha, byta om och iväg på fest.. En viss fröken fyller ju 21 år, så då ska det firas!! Sen blir det jobb på söndag morgonen igen.. HALLELUJAAAH!

Nu ska jag ta o göra mig en te-kopp, allt för att jag ska få sätta "strax tillbaka"-skylten på dörren när jag ska o tömma min kissblåsa, haha.. Skämt o sido..

Jobb, jobb, jobb.. Pengar, pengar PENGAR!!

Jobbar till klockan 22 ikväll, så passa på och komma ut och hälsa på mig i replot!

:)
 
Sitter som bäst med Merja på jobbet och lyssnar på "sjung för studenten".. Haha jo jag vet vi har rätt trist, för det är inga kunder (just nu). Vi har nog haft ganska många kunder idag faktiskt.. MERJA GÅ O KIKA HUR MÅNGA KUNDER VI HAFT!!!!  Haha, hon sa vi har haft 37 turister, så vi har nog haft att göra. Som tur har de kommit i grupper så det är ju tur! Haha jag ljög nog lite, vi har inte haft mycket att göra, men vi har fått MYCKET gjort! Gjort listor över sevärdheter, restauranger, övernattningsmöjligheter och ätit i MASSOR.. Jag som skulle banta lite nu i början av sommaren får ordagrant äta upp det jag sa, för jag har ätit på bara ngr timmar lika mycket som jag äter på en dag haha!

Nu ska jag o Merja gå o ta varsin mockaruta som en köpt till oss, nam nam! Jag bjuder på kex o te/kaffe/saft om ni kmr o hälsar på ikväll! :D

Ha de gött!

11 Juni 2009

Hello Sunshine!

Så kände jag mig när jag vaknade i morse. Nä nu ljög jag, det blev brottom till stan på finska timme. halv 10 skulle jag nämligen vara där, jag var exakt 09:30 och parkerade bilden utanför huset, så jag var väl inte sen då va??

Nåja efter att jag var klar en ca halv 12, så var jag och hämtade upp Satu, som jag spenderade tiden med till halv 6. Tiden gick så snabbt. Va super skoj att se tösen igen, var så mycket att prata om. Vi sprang lite ärenden till mig bl.a. till Artistica för att ge min underskrift. Sen o kika kläder till helgen, o så satt vi också på café och sörpla i oss varmt vatten med en citron i (eller jag gjorde det).

Sen kom jag hem och gick och försökte fixa datorn som elite kaputt.. Nej åter igen fick jag konstatera att jag inte är någon tekniker!! Så om någon kan datorer, TA KONTAKT!!!

Nu ska jag ta o hoppa iväg o tvätta ansiktet, sen ska jag ringa min vän.. :D

Annu vill till Provinssi i helgen, men hon kan inte *gråter*...


TAKIDA konsert..TUDELUUU

Hello there!

Alltså idag känner jag mig så lyckad, allt har bara gått bra idag! Såna här dagar vill jag ha mer av!! :D skrev tidigare vad jag gjorde på morgonen, men sen sovde jag 4 h på eftermiddagen så jag skulle orka med städningen, sen blev jag bort rövad av Lena,  va bl.a. till stan, fy va varmt! HAr haft äckligt varmt idag, varit så åska i luften, eller så som den är strax före vet ni?

I morgon ska jag i alla fall träffa Satu, de ska bli skoj! Har inte sett tösen sen skolavslutningen.. Tiden bara flyger iväg! I helgen blir de stressigt, jag ska nämligen fira födelsedag (inte min dock :( ) Jobbar morgon på lördag, sen kväll på söndag, men ska ändå hinna fira o ut på krog, men blir kanske lite lugnare, eller? Hah ni känner ju mig (ngr iaf) så ni vet hur det brukar gå med det där ta det lugnt..

Alltså damn va jag ser fram emot midsommar, hoppas det blir bra väder bara, annars vet jag int vad jag tar mig till, hur husvagn??

Om EXAKT 1 vecka kommer Edith hem (Inte för att jag har nedräkning eller något, heh), och då är hon "min" på riktigt, muhaahaaa!!

Om exakt 1 vecka + 1 dag kommer Ina hem för några dagar!! :D :D HÄRLIGT!!

Nu ska jag gå o vara aktiv på annan front, hehe.. Tolka det hur ni vill ^^,

Typiskt det ska vara..

.. piss väder idag när jag är ledig! Jag vill ju ha sol väder, inte mulen o regn *buuhuu*..

Well, well, idag var jag uppe med tuppen trots att jag var ledig, eller tuppen nåjaa, men 9 i alla fall, för mig är det att vara uppe med tuppen! :) Jag var näligen på min finskatimme, det var helt OK. Har nu altså bara hunnit äta lite o ska nu gå o sova någon timme igen. Är ledig i morgon också så det tycker jag är såå skönt, men sen jobbar jag fram till onsdag nästa vecka, alltså 6 dagar i sträck *huhhu*, men då igen får jag ledigt to-sö, vilket är skönt!

Jo just det! Jag var i tidningen idag, tillsammans med mina arbetskompisar. Men man börjar undra lite när man såg den om den inte kunde varit större (ironisk), jag menar den tog ju upp nästan en sida (överdriver).. MEN bilden kunde ha varit värre på oss, så det är väl helt OK tkr jag! :)

Nu ska jag iväg o.. jaa-a det får ni inte veta.. ;) Men något roligt i alla fall!! :D

Sikken dag..

Idag har det verkligen varit full rulle från morgon till kväll! Idag var det nämligen invigning av infopunkten "Havets hus" i replot va jag kommer att jobba i sommar. Flera olika tidningar och radiostationer var där och intervjuade oss, fast vi höll oss lite till sidan för vi var rädd för knepiga frågor, haha.. Men gaa, reportern från Vasabladet och fotografen från Pohjalainen var så heta, så det var riktigt skoj.. Vi fixade det sista på arbetsschema så nu är jag super nöjd med mitt schema, helt perfekt!! :)

Kom just hem från ridase, och ska strax ut o cykla, sen och sova.. Jag är nämligen ledig i morn och på torsdag så jag klagar inte, men jag jobbar fre- sö.. fredag kväll, lördag morgon och söndag kväll, måndag kväll, tisdag morgon och onsdag morgon tror jag?

Men nu ska jag ta o börja hoppa iväg o dammsuga trapporna! Undrar om det kmr bild på mig i tidningarna i morn, hoppas inte, man blir ju aldrig bra på de bilderna ;)

tjopp o hej!

trallaa laaa

Oj nu börjar nog man bli lite nervös, flera tidnigar ringer och vill komma till öppningen av Havets Hus, och jag och Sara i alla fall håller på att bli så nervös att vi inte vet vart vi ska ta vägen.. Tänk om de frågar något vi inte vet, så skriver de sen i tidningen, "..och turistinformatörerna kan ingenting som har att göra med deras jobb"

Jo Eski vi ska så hårt göra favorit i repris, är ledig ex nu på onsdag, sen jobbar jag mest morgon så slutar kl 5! :) Minns inte arbetslistan sådär bara.. Men jag kan höra av mig till er (Eski o Satu) när jag vet!

puss o hej, nu ska jag leka tekniker.. :D

Home again

Nåjaa, nu är jag hemma igen, nu ska jag ta och fixa  något att äta till mig, sen ska jag ta det lugnt framför TV.. Vet inte när jag senast kollade på Tv, hah! Vi fick annars våra scheman idag så jag är ledig to-sö nästa vecka, så det är perfekt för Ina kommer hem och Edith har just kommit hem! Sen är jag ledig onsdag denna vecka och torsdag(?), om jag minns rätt vill säga.. hehe

Och bara för att ni ska få bli extra nyfikna eftersom ni inte vet ngt om mig igentligen (när ni bara läser bloggen o FB uppdateringarna.. ) Annu e crazy in love, så lällä lläää.. fundera vidare bara och såå :D

Jag måste bara säga, så du förstår Eski, att du visade att du brydde dig igår värmde och betydde mer än ord kan beskriva! Puss på dig vännen. Vi borde göra favorit i repris snart!!

Puss hej, nu ska jag se på TV..


Fortfarande..

Fortfarande känner jag mig otroligt besviken. Jag trodde inte som detta skulle ske, ska man inte acceptera varandra? Jag valde idag att lämna det bakom mig, men kommer nog att sitta o gnaga på ibland när man blir trött, det vet jag. Berättade allt för Edith igår, såklart bara för jag hör hennes röst och började sakna henne så brast jag ut igråt igen, men som alltid gjorde hon mig på bättre humör.. Även hon tyckte det var fel sätt att behandla mig, så kanske jag inte är överkänslig då? Men snart är hon hemma som sagt (många ggr nu) och då är det midsommar, så då ska vi festa o visa alla vad de inte får ta del av, muhaahaa! Vi är så bäst, konstaterade det igår åter igen.. Tillsammans är vi oslagbara! :)

Har nu under kvällens gång suttit och lyssnat på denna låt i repeat, I'm going to take back my love, my love..

go ahead
just leave
can’t hold you,you’re free
you take all these things
if they mean so much to you
i gave you your dreams
'cause you meant the world
so did i deserve to be left here hurt
you think i don’t knowOch nej, jag är inte lika deppad idag, allt känns mycket bättre.. Människan som sårade mig har jävligt tur att jag inte år långint (el va det nu heter), för i morgon har jag säkert glömt bort allt redan..

Avslutar som Edith sa till mig igår när hon tröstade mig; "Har man inte dåligt samvete, är man inte värd att bli förlåten!!"

Tröttilainen..

Alltså fy vad jag är trött, sitter med en ansiktsmask på nu och ska koka lite te till mig. Hade faktiskt rätt kul på jobbet idag, vilket härligt gäng jag kommer att jobba med i sommar!! Vi gjorde igentligen inget spec, printade ut lite lappar och lekte i powerpoint + paint + word, och sen åkte vi till Citymarket och handlade. I morgon är det invigning av stället, så jag tror att då kommer massa tidningar dit, så kanske man dyker upp i någon tidning? :)

Nu ska jag gå o tvätta bort ansiktsmasken, sen ska jag börja skriva på medlemsbrevet som jag ännu bara har en rubrik på.. Ikväll ska jag nog ut och cykla, behöver komma ut och å frisk luft!

Fick annars lite bilder från Pinup photoshooten idag, men vet inte om jag får ladda upp eller visa bilderna än, så ni får bara se en liten bit av den.. ;)En dag med mycket blandade känslor..

Vilken dag, allt har varit riktigt piss (nästan), började morgonen med att åka till sjukhuset i Karleby för att hälsa på mormor. Jag vill verkligen inte hon ska gå bort, vill hon också ska få uppleva min student. Hon tycker sånt är så fint, och jag vill kunna krama henne i min vita hatt och ta foton med henne på min student, men jag börjar vara rädd detta inte kommer att inträffa..

Alltså jag har varit på så skit humör hela dagen, otroligt besviken, ledsen och känt mig helt tom.. Ansu har nog ringt och frågar hur jag mår idag osv, något jag uppskattat massor! Men jag förstår bara inte detta.. Besviken är enda ordet som kan beskriva hur jag känner helt enkelt, och det nu gånger 2..

Jag är inte den som brukar gråta (filmer är undantag), eller den som skriver massa deppiga inlägg här i bloggen, men nu kan jag inte ens fejka det.. Annu är mycket ledsen och besviken idag..

Nu slutar jag skriva patetiska inlägg, vill bara klockan ska bli 10 så jag får prata med Edith och sakna henne och se fram emot då hon kommer hem! I need you darling.

Jo en "kul" grej har hänt idag, det var att pappa kom med till Vörå och matade hästarna med mig. Han var super duktig! Han fixade höet och hämtade in hästar med mig, sen kom Linda också och hjälpte till ta in busfrönen. Hon och jag pratade  om dittan och dattan och fick mig på andra tankar..  Tur man har såna vänner..

Nä men NU slutar jag!!

Sällan..

Jag måste erkänna, det är ytterst sällan folk ser mig i tårar.. Men i kväll hände det, jag grät! Jag kunde inte hjälpa det, tårarna bara rann, och att få veta när man kommer hem att min mormor är inne på sjukhus igen, gör inte saken bättre!!

Sitter ännu här och gråter, känner mig smått patetiskt, men konstaterade att det är första gången jag gråter p.g.a detta, så det borde väl vara tillåtet när andra också gör det?

Nä fy fan, denna kväll har varit rent ut sagt från helvete (slutet av den alltså, början var bra), !! Ska gå o ligga i sängen o gråta vidare och tänka andra också går igenom detta ?

haha

haha, jag måste bara skriva ett sista inlägg innan jag hoppar i säng! Var hos Lena o kika film i kväll, o vi flickor i lägenheten fick inte tekniken riktigt att fungera, o i kanske 1 h höll vi på och försökte på olika sätt, få PC kopplat till hennes TV. Eftersom vi inte fick det att fungera loggade jag in på Facebook och chattade med några som försökte hjälpa oss, det fungerade inte heller! Men sen kom "räddningen". Stefan kom dit o på kanske max 5 min hade han fixat  det, så vi kunde se film från datorn till TV. Thank you darling! haha.. När Stefan var vid Lena kom vi också på att det blir att tälta på storsand  nu till 100% på midsommar, så Edith nu får du finally träffa "the gäääng" nu när du varit borta, du har missat mycke <3

Nåjoo sen då vi sett filmen Footloose så kan jag inte sluta tralla på denna låt, och INTE sitta still, det går inte alls!Hej igen!

Jenny - Priserna hittar du på deras hemsidor! :) Pohjanlaukka har öppet på sommaren, Vörk har ridläger så de har inga ridlektioner..

Ja jag ska fortsätta berätta om dagen! Jag kolla alltså in den snygge polisen och funderade om han kanske svarar om man ringer hätäkeskus, eller om man ska be att han ska komma till stugan, "för han vet ju vem vi är och var stugan finns".. hehe kanske inte en så bra orsak :( MEN vi lunchade med honom, de ni, det blev nog många blickar från mitt o Saras håll kan jag säga er, hehe!

Nåjaa, nu på kvällen har jag varit med Lenis o bl.a. käkat pizza, nu ska vi kika film, bara teknikern Annu får fixat bilden till Tv från datorn, hehe..

Ha en bra helg!

Slutt på denna vecka!

Jenny jag svarar här istället, så kanske får andra också veta. :) Jag är medlem i Vörånejdens Ridklubb r.f. (VÖRK) där trivs jag bäst. Stallet är inte värst stort utan rymmer 12 hästar max, men då är 3 av boxarna ponny boxar. Människorna är helt underbara där i stallet, sådana jag far ut och festar med eftersom  alla e lika galna och inte bara har hästar i huvudet haha.. Stämningen är 10+, jag har ännu inte hittat ett stall med bättre stämning fatiskt, och jag har varvat alla stall snart tkr jag! Där red jag tidigare ridlektioner också, men rider nu bara då jag har extra tid eller någon ridskolehäst behöver "ridas igenom".. Orsaken till detta är att jag rider också i Singsby vid Pohjanlaukka, där började jag rida för att höra finska. För ca 8 månader sen red jag både lektion i Vörk och Pohjanlaukka, men när skolan tog mera tid måste en ridlektion bort och Pohjanlaukka fick stanna så jag skulle få höra finskan, och jag kan rida när som helst nästan vid Vörk (det kan jag inte vid Pohjanlaukka).. Men dessa 2 ställen tycker jag är de bästa, och jag rekommenderar! Vörå med sin stämning, billiga lektioner, bra manege och ridplan + great terräng och snälla knasiga hästar, och Pohjnaluakka med sina helt sjukt bra och givande ridlektioner och finska språkbadet (ridläraren kan ingen svenska).

Men jag tänkte inte skriva ett till "hästinlägg", men tänkte svara här i alla fall! Idag hade vi poliserna som föreläste om hur vi skall agera om det kommer hotfulla personer och säkerhet överlag! Men den ena polisen var så jäkla HET!! Jag förstår inte det där med män i uniform, och med "högre status" de blir så snygga o heta.. Jag och Sara skrattade lite till oss själva när vi båda såg efter honom när han gick och betraktade honom från topp till tå bakifrån.. haha

Men nu ringde Lena så jag skriver mer om det i kväll, för nu blev det bråttom, heh! Jag är inte så bra att hålla tider (a)

Dags att lägga sig!

Nu är klockan 5 över 11 och jag ska gå o sova, är helt super trött! Det borde jag vara också, red 1,5 h idag och blev lika genomsvettig som havremopeden jag red. Många förstår inte att det är tungt att rida, och att man får bra lårmuskler, magmuskler och ryggmuskler (ben o armmuskler får man av stallsjobbet), men jag har börjat fundera att det kanske beror på att de flesta som ridit ngr år slutar när man kommer upp i högstadieåldern, då pokjar börjar komma in i bilden och man gör allt för att inte få "hästnörd stämpeln".. Slutar man i denna ålder har man inte gjort mycket annat än bara åkt med hästen i alla dess gångarter. Kanske man svängt på en volt (cirkel), stannat eller liknande, men jag tvivlar på att man ridit ridit, dvs krävt av hästen att gå i en viss form, viss takt, samla sig, arbeta under sig .. tror det jag just skrev kan verka som hebreiska för vissa.. Men det finns inget som är större lättnad, eller ska vi kalla det lycka/stolthet som när det 600-800 kg djuret man har under sig samarbetar, och gör just det man begärt och strävat efter..

Well well, jag vet det finns såna som inte orkar läsa häst tjat, men så är det.. Min blogg handlar om mitt liv och hästar är en del av det! :) Jag är glad att vara hästnörd, det har givit mig mycket! Jag har lärt mig arbeta i grupp, ta ansvar, prioritera, agera snabbt, sett att det inte är så fligt med skit under naglarna m.m..

Tycker det är så jäkla synd att hästsporten lagts i "nördsports" kategorin, medans ex. fotboll o hockey lagts i "poppis" kategorin. Ingen sport är bättre än någon annan, jag har bara fastnat för ridning och är stolt över ett säga att jag inte kan komma ut och festa för jag har ridlektion (det har dock inte hänt, men skulle inte skämmas över om jag skulle ha det). Dessutom är vi inga nördar vi som håller på med ridning o hästar, visste ni att ridning är en av värlens farligaste sporter? Tror den va 2a farligast? Så det är vi hästnördar som borde vara stöddiga.. ;)

Nu är min hästpredikan slut, många brukar vara förvånade över att jag håller hästar så kärt, spec om de inte visste om att jag höll på med rinding. Varför vet jag inte?!

Nu hopplar jag iväg o sova GOD NATT!!


Jag och hästen Eila gör det som kallas "öppna" inom dressyr/rid-världen
..


Bild..

Här är bilden på kossan muumuu som jag tog då vi var och vandrade igår! :)

Är den inte bara för SÖT?!


Blåsigt värre..

Fydå, denna da har inte varit den bästa.. Började med att skriva biologiprov (ingen aning om hur det gick), sen snabbt hem och lämna lite skolgrejer och iväg till jobbet. Vi hade föreläsning igen och det gick relativt snabbt faktiskt. Käka lite lunch på Bernys och gick sedan till vår arbetsplats för att kika hur långt de hunnit med att sätta upp hyllor och dy. Allt var uppe, bara små grejer som ännu sk fixas där, mend e hinner gubbarna göra i morn, sen är alt klart! :) Jag måste bara skryta lite för jag tycker de e så coolt, stugar är ett VÄRSTA HIGH-TEC ställe, förutom alla TV o datorer kommer få jobbtelefoner men hög upplösning (eller vad det nu heter) så man kan fara på internet på dem!!  Jag menra vi är bara turistinformatörer WOW!!

Nåjoo men det var faktiskt lite läskigt att köra hem därifrån! För jag som inte är van med att köra över den där bron i blåst tyckte det var sjukt läskigt när det blåste 25m/s och jag hade gasen i botten och bilen kom bara upp i 60 km/h!! Jag var glad när man började komma in i skogen och sidovindarna upphörde om vi säger som så! ;)

Nu sitter jag o käkar en sallad som e super god! I den är skinka, sallad, gurka, ägg, lite lök och grynost, sen äter jag ett rostabröd till, nam nam nam!! :)

Ikväll blir det väl en sväng till Vörå antar jag? Eller det beror väl på om Lena vågar köra i detta väder?? :)

Ha de gött i blåsten, flyg inte iväg!!

Lite Youtubeklipp

Har nu skaffat mig ett youtube-konto, så nu kan jag ladda upp lite videon från feste o dyl. Tycker denna är ett bra första klipp, lite små knäpp har jag alltid varit.. Kommer aldrig bli ngt annat heller. Om vi säger som så, så hjälper inte mina vänner mig att bli mot det bättre heller, haha!


Haha, så pinsam man kan vara! Men det var en så rolig kväll.. (tro sen inte att någon på videon är seriös.. alla bara apar sig)

Ska de va, så ska de!

Alltså jag vet jag bara babblar o på om mitt sommarjobb, men kom igen största delen av dagen spenderar jag på jobbet. Idag ex. gick vi flera km bara för att vi skulle kunna berätta för turister om den där rutten man går. Vi såg kossor, får, hästar, fåglar, ORMAR (jag skrek), myror, MYGG och mycket mer..

Går inte in på detalj, men är super trött nu! JAg har spenderat ca 1 h på att läsa på biologi, men det är inte så ivrigt läsande om vi säger så. Jag menar skolan är ju slut jag borde ha SOMMARLOV, men nej.. Jag ska skriva omtent i biologi som jag faila i med 1 poäng (det suger!!)

Men jag räknar dagarna tills Edith kommer hem, ser fram emot midommar som vi planerat ska firas på storsand och Ansus födelsedag är snart så då blir det fest! Oj kan man inte få lönen nu? Kommer inte ha råd med allt som är på G..

Well, well Håller som bäst på att överföra över 400 000 objekt (filmer, bilder, musik m.m) från datorns minne till externt. Minnet på datorn var fullt så kunde inte göra något alls nästan, men som tur är jag ju så duktig på datorer *höhö* så jag håller på att fixa detta!

Men nu ska jag vidare o läsa på biologi ngr minuter innan jag ska hämta pappa från flyget! :)

Ha det gött!

Känner mig död!

Jag längtar tills vi börjar jobba, för dessa skolningar gör en så otroligt trött. Idag igen har det varit fullt pogram, och jag kom hem först en 9-tiden. Men jag är ändå glad jag har ett jobb i sommar, är ju så många som inte fick jobb i sommar!

Vi har varit flera timmar vi Terranova idag och blev inproppade med historia och fakta om natur osv + en lång förelösning på kvällen. En massa ska läras in nu före nästa vecka ska ni veta, för då ska vi kunna berätta allt för turisterna (vilket vi inte kmr klara av första veckorna tror jag, haha)! I morn blir det som tur vandring flera kilometer och båtfärd bland alla "älskade" mygg, så då slipper vi sitta i en sal eller gå i ännu ett museum. ;)

Jag vet inte när jag ska hinna läsa på biologitenten jag har på torsdag, för nu är jag helt slut och ska hoppa i säng o sova! Ringde i panik till Jessica och bad henne hjälpa mig med biologi i morn på kvällen, så jag hoppas verkligen fröken har ngn timme extra för att kunna hjälpa mig!

Nu ska jag sova, för jag märker jag blir bara negativ o grinig när jag e trött! heh

Hoppas ni alla haft en bra dag, och är piggare och mera utvilad än vad jag är på mitt "sommarlov"!!

Nu blev det natten

Jag är helt slut, varit full rulle sedan i morse, så nu ska jag bara gå o käka en smörgås min söta far gjort o gå i duschen o sedan o sussa. Jag börjar 9 i morn, ska skolas vidare då!

Men har hunnit varit och rida ikväll, red barbacka i terrängen på Vixo, helt jäkla underbart! Men gud va vi satt o skratta och mobbade varandra efter helgens festande..

 Vi e ju fan bäst på att festa, o skit i vad folk tycker och tänker om oss. Bara vi har kul så är allt ÄSSÄ!!

Nighty night!

1 Juni 2009

Nåjaa, nu har jag kommit hem från en 10 timmars första arbetsdag. Jag måste då säga att gänget jag ska jobba med är toppen! Yngst av oss 4 är då jag, men tror ändå vi kommer ha skit kul i sommar! Vi har åkt runt och kikat på museere, kyrkor, campingplatser, caféer, restauranger, hamnar, världsarv, historiska platse och mycket med, och allt dett på lilla Replot/Björkö/Vallgrund o allt vad de nu heter.

Det ena jag fick lära mig idag är att alla de där öarna inte heter Replot, utan har olika namn. Det andra jag fick lära mig är att det finns fullt med getingar på alla de där öarna, så jag stormtrivdes inte om vi säger så!

Men nu ska jag iväg till Kvevlaz en runda så jag hinner ut och cykla ikväll också! Hörs mer sen..

Så börjar allvaret redan första dagen på sommaren

Nu sitter jag här då, ska åka iväg till skolan höll jag på att skriva, men det ska jag ju inte. Tur är nu det! ;) Nej idag börjar en intensiv vecka med skolning inför sommarens jobb, turistinformatör! Får se då hur många utländska turister som kommer.

Är helt sjukt trött så snoozade 2 ggr idag på morgonen, Oj e klockan sådär mycket, nu måste jag ta och börja gå till jobbet!

Ha en toppen dag, simma lugnt, hehe!

RSS 2.0