Fotona från fre-sö

Fick just ngr foton från fotograferingen i fredas! Så tänkte jag laddar upp någon bild hit! :) Har annars just kommit he från villan var jag bara stekte mig i 3-4 h, ville inte bränna mig då jag ska va på jobb i morn, tar så ont om man bränner sig då man har kläder på, och naken kanske ni förstår jag inte kan springa på jobbet, haha!

Här kommer några foton som tog i fredas + ngr från igår! Ni lär ju se vilka bilder som är vad.


Min favorit bild måste jag bara säga!














Sådär såg jag som sagt ut



Tino, Jessica o Ida e så fina!



Tycker Ida blev var så jäkla snygg o blev så bra på kortet så hon får vara ensam på ett här!




Så bar det av till Fagerö efter många om och men!



And we are off!



heh, jo vissa börjar vara lite under hatten


Gitarristen i Takida var såååå het! Vad är det men killar som sjunger o spelar gitarr?


Autograf av dendär snygga gitarristen o typ basisten? Minnet sviker..

Det blev super rätt många bilder nu, men själv tycker jag om att se bilder så kanske ni också gör det? :)

Första dagen på sommarlovet firas UTAN baksmälla!

Hur känns det nu, så här dagen efter? Här känns det fint fint! Jag är super trött efter endast 5 timmars sömn, men ska strax till villan och ligga och steka mig där, för här i stan vill man inte va när det är så här varmt!!

Well, well, går då åkte jag o brudarna till Fagerö. Vilken tur jag åkte dit, hade sååå otroligt rligt, träffade massa nytt o onytt folk. Vi stod och hoppade som några idioter (eller jag gjrde det) till Takida och sjäng med i låtar jag aldrig hade hört, haha. Sen efter så konserten tänkte jag skaffa mig hela bandets autografer, men endast 2 signerade (buhuu), men jag fick två autografer på magen, och ena som skrev var den otroligt heta gitarristen, så jag klagar inte! ;)

Det kanske blev en eller två för mycket för min del igår, men allt slutade ju bra och jag kunde ha mått sämre idag så! Jag kan slänga hit några foton från gårkvällen när jag kommer hem igen, men nu ska jag köra iväg till stan och hämta syster så hon får köra oss till villan!

Ha det bäst, och bättre väder på första sommarlovsdagen kunde vi ju inte få! Men i morgon börjar man arbeta, så hoppas det regnar..

SOMMARLOV!!

Jaa-a, i morse steg jag upp kl halv 7, elelr sådär ordentligt kl 7 och började fixa mig! Löshåret skulle fixas, sminket klistras på, kläderna testas och kolla vilka accesoarer som skulle med. Allt detta utan stress så 3.5 h tidigare började för att itne behöva stressa.

Om jag ska vara ärlig tyckte jag att jag var rätt snygg! Hade min klänning från VILA, nitband i midjan, svarta armband, svarta naglar, svarta klackskor, löshår och enkel make-up.

Nu sitter jag i solen med en GOD drink jag gjort och talar sådär smått med Lena, hon ska strax fara hem till sig o hämta sina grejer, sen blir de fest!

Ska gå o välja kläder till kvällen och dricka slut min goda drink!

Ha en toppen skolavsluning allihopa! :)


Så här snygg var jag idag! Klackarna sjönk ner i gräset så det ser ut som jag inte har ngr klackskor, men det är nog det, snygga sådana om jag får säga det själv :) Nitbältet i midjan hade jag hunnit ta bort här, likaså mina armband för jag skulle byta kläder då pappa kom o fråga ifall jag inte vill ha bilder på min dress.

hemkommen med ett leende på läpparna..

Oj oj vilken dag, som jag skrev tidigare var jag ju påväg efter Eski, så vi for ut o köra, Jessica kom med också. Fan vad vi skratta o garva, hade riktigt ont i magen ett tag! Vi sökte vägar, picknickade, sjöng så falskt vi kunde, dansade, tryckte in en cykel i bilen och massa till.. Helt galna var vi!! :D

Tror inte någon kan ha avslutat årskurs 2 i gymnasiet på ett roligare sätt.. Ja för enligt denna kväll tror jag inte vi i alla fall blivit klokare efter dessa 2 år, haha!

SVÄÄÄNG!!!

sommar, sommar och SOL!!

Huhhu en sådan dag! Dagen började med att komma 1 h för tidigt till skolan, men det gjorde ganska många så jag behövde inte vara ensam. För den som undrar vad vi gjorde 1 h för tidigt i skolan så kan jag berätta att informationen i vår skola går inte särskilt bra runt.. ;) Men jag o Malin som kommit för tidigt till skolan gick till stranden och drack ngn öl.. vilket magen sen påminnde oss inte passade sig på mrogonen, men kul blev skolan ju *höhö*

Nu på eftermiddagen gick jag på stan med Kajsa och kika på skor (köpte ett par) och sen var det min fotografering på Sandö. Kenneth fotade och var super bra, all nervositet bara fo iväg sådär tjopp! Så hoppas bilderna blir bra!

Sen fick vi se ngr bilder som fotografen Sami Pulkkinen tog på oss innan showen på Artistica (VILA showen).

Så här är en bild i alla fall.. Nu ska jag iväg och möta upp Eski, vi ska ut o köra o kanske käka lite kex någonstans! :)



Sol, sol, sol

Tänk va fint väder vi har nu! Lite små kyligt, men så soligt! Till söndag har de ju lovat stekhett, så får se då hur vi finländare klarar oss, skämt o sido.

Jag börjar annars få lite små panik, vet inte vad jag ska ta för kläder tills i morn, ska nämligen på ett photoshoot. Ser super mycket fram emot det och hoppas det blir kanon bra bilder! :) Efter fotograferingen har jag och Eski  planerat lite att vi skulle pick-nicka, o köra ut ngnstans. Skulle vara såå mysigt, så hoppas verkligen det blir av!

Men nu ska jag hoppa iväg o välja kläder till morgondagen, see ya babes! *puss*

Från botten går det bara upp..

Det har varit så för mig i alla fall. Har varit en väldigt down-period för mig de senaste månaderna, jo jag vet det är inte många som vet om att jag haft det (förutom L o A), för jag vet det går bara upp efter man nått botten, denna vecka är ett exempel på detta, i alla fall när det kommer till erbjudande, idag fick jag igen ett, och detta tror jag att jag tänker ställa upp på! :)

Så om ni andra också har en down-period och tycker den aldrig tycks vända, tro mig, PANG bara så vänder den.. Denna vecka har verkligen varit en PANG vecka, för i söndags nådde jag botten men se så nu, PANG uppåt går det bara nu för mig!


Som vi säger i hästvärlden, "Faller man av hästen, är det bara att hoppa upp igen!" Jag tycker man kan ta detta uttryck också till nytta i "vanliga" världen, - "Kommer vi in i en down-period har vi inget annat val än att fortsätta som inget hänt" för fast man kan tycka det är skrämmande, eller om man blivit sårad att det är svårt att fortsätta, så blir det inte bättre av att gräva ner sig. Som ryttare blir man bara bättre när man fallit av många ggr, man lär sig av sina misstag, så nästa gång en häst vägrar på ett hinder (bomm på bilden, (jag föll inte av)) så vet vi att den kan göra det och hålls troligt kvar. Samma gör vi i "vanliga" världen, vi lär oss av våra down-perioder, så sist och slutligen kanske det inte är så hemskt och bedrövligt som vi vill låta det se ut och kännas..

Fast vad vet jag, det är bara mina funderingar. :)


29 Maj 2009

jag börjar bli lite irriterad, för jag vet ännu inte vad jag ska göra på skolavslutningen, jag skulle få biljett till Takida men med bensin + mat + dricka blir snabbt mycket pengar, jag badar inte i pengar just nu om vi säger så! Dessutom vet jag inte om jag är så into på att åka till Fagerö med transiten, eller "horbilen" som jag kallar den, haha!

Vi får nu se hur det blir..

Sitter och ser på MTV och då kom den här låten. Den blir bara bättre o bättre ju mer man hör den!

Black Eyed Peas - Boom Boom Pow


Helt f*cking amazing!

Alltså jag visste inte cornflakes med jordgubbar i var såhär gott! Jag är nu på min andra portion och skulle äta en 3e om det skulle finnas mera jordgubbar!



Annu är nya Marilyn Moroe

haha, just när jag var och köpte lite "medicin" till Elvis gjorde jag en Marilyn Monroe, bara att jag gick ut från Smarket och min tunika åkte upp så jag vet inte vad allt som killarna som stod vid sina mopon fick se, haha!

Tror dessa "moppekillar" uppskattade blåsten idag, hahaha



Håll i hatten säger jag bara!

Idag har jag mått helt skit! Vet inte vad det är men kändes som jag skulle spy helatiden, men efter gefilus och massa piimä började jag må bättre så tvingade mig till skolningen inför mitt sommarjobb senare på eftermiddagen. Shit va mycke jag måste lära mig, börjar få panik.. blir nog att plugga hela nästa vecka!!

Fy fasen va de blåser ute, trodde jag skulle flyga iväg! 2 träd hade fallit i stan, ett hade fallit över vägen där utanför kotipizza på handelsesplanaden. Hundarna märker jag också tycker det är obehagligt när det blåser så mycket, Elvis t.o.m sket på sig här inne!! Haha  nä men han har tydligen fått i sig mycket vatten från då han simmade igår, så han har diarré, suck!!

Jag är i alla fall ensam hemma nu idag och i morgon så det är skönt! Ska nu sova en stund, sen till butiken för att köpa lite grejer som gör att Elvis diarré slutar, för det STINKER i hela huset av de 2 skithögarna jag hittade när jag kom hem från skolningen idag!!

Hoppas era hus luktar bättre än mitt just nu, haha!


Elvis dyger nämligen på detta sätt efter pinnar han ser
på botten, så därför får han i sig mycke skit vatten!



Vårt lilla vattendjur..



Elvis



26 Maj 2009

Hejsan hoppsan allihopa!

Idag har det varit en betydligt bättre dag! Dagen kanske inte började på ett så toppen sätt = kirurgiska ingrebb i nötlever, så jag önskade att jag inte ätit frukost! Men efter biologi lektionen så skulle vi haft modersmål, men vi hade ingen lektion då läraren är i operationssalen så jag slutade med andra ord 09:30, hah! Jag åkte med mina modersmålkurskamraterna Josse, Eski o Sara till Prisma för att köpa glass istället, men jag passade på att köpa lunch från MC Donalds då klockan närmat sig 11 och magen kurrade..

Efter "lunchen" blev jag hemkörd av Josse (tack!) och när jag kom in genom dörren gick jag och sov. Sov till klockan 14 då jag hade väckning, för 14:30 skulle jag skriva på arbetsavtal. Skrev på det och får mera lön än det var planerat, så jag klagar verkligen inte! Sen efter det gick jag i skogen med Elvis och hans flickvän, och när jag kom hem åkte jag iväg till Jungsund på ridlektion. Var helt slut efter lektionen (som annars gick super bra!), men jag gick ändå med på att fara ut och cykla med girlsen, så cyklade ca 7-10 km.

Nu har jag just avslutat ett samtal med Edith (som jag saknar för 1000), vi pratade om dittan och dattan. Nu ska jag käka lite mat och sedan fundera vidare på ett erbjudande jag fick idag! Vet bara inte om jag är redo för det än.. Vi får se! :)

God natt!!


Nej inte än..

heh, jag vet jag skrev jag skulle sticka från datorn, MEN när jag läste Jaes blogg (helt super skoj att läsa, kolla in den! Har den länkat längre ner på sidan) såg jag sådana där "svara på frågor", och jag vet inte vad det är, men tycker de är roliga att fylla i, så här kommer det!

Fem frågor om förhållanden
är du singel?: Finally till 100%
tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej (inte längre tror jag på det)
kärlek eller sex?: Kärlek
har du varit kär i någon?: Oo-jaa!
finns det någon för dig just nu? Ingen som faller i mitt tycke nej, är för kräsen tror jag, hah!

Tio frågor om dig själv

fullständiga namn? Anna-Karin Helén Åkers
när fyller du år?: 15 Januari
några utsmyckningar på din kropp, isf var? Öronen
vad har du på dig just nu?: haha mina snygga tajta ridbyxor och en vit lös t-pajta var det står "local guide" på
vilken årstid är bäst?: Vintern (ordentlig)
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? i armarna på den man tycker om *mys mys mys*
vad tycker du mest om hos dig själv? Att jag är positiv, glad, bryr mig om mina vänner och självständig
vad är du bra på? haha, jaa-a? Flumma en massa, eller prata och glömma vad jag skulle säga
vem älskar du mest på denna jorden? Min familj
sover du hellre själv än tillsammans med någon? tillsammans (om det är en stilla liggande människa)

10 frågor om dina vänner

vem är din allra bästa vän? Edith, Ina, Lena, Ansu m.fl.
vem vet allt om dig?: Ina
vem är den roligaste av dina vänner? Edith, har inte umgåtts med henne utan att fått skratta så magen tar ont
vem är snyggast av dina vänner?: Ina, så tur så brås jag på henne! Nä men alla är skit snygga o heta!!
vem är mest partyprinsessa?: EDITH!!!!
vem är den du helst har filmkväll med? Alla
vem röker av dina vänner? Många
du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig: Oj, Edith tror jag faktiskt om man måste ta med ngn.. Men går annars nog ensam!

10 frågor om din familj

vem står dig närmast?: Systrarna
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? helt OK
vem är farligast i din familj? Jag, haha
vem ser roligast ut i din familj? ELVIS!! (hunden)
vem är coolast?: Pappa, inga tvivel
har ni något husdjur?: 2 hundar
vem har du mest gemensamt med? Systrarna
vem står för underhållningen?: Pojkvännerna
vem sover du oftast med?: Ina
roligaste kvällen med familjemedlem? Då systrarna firade vappen 2008

10 frågor om idag

vad har du gjort?: Varit i skolan och ridit
har du varit glad idag?: Nej inte först, men sen blev det på topp
har du varit ledsen idag?: Aningen
har du gjort något bra idag? Jo :)
vad ska du göra nu?: gå o äta sen duscha
har du gjort något dåligt idag?: failat i biologi provet *buhuuu*
vad har du ätit idag?: jugurt, fiskpinnar me potatis, smörgås
har du duschat idag?: i morse, nu igen
är du trött nu?: MASSOR
vad händer imorgon?: skola 2 h, sen skriva på arbetsavtal

Killen:

Har du hittat den rätta killen?: Nepp, men nog hittar man en sån ngn gång..
Har du en kille just nu?: Räknas Elvis?
Kyssa dig på halsen?: Rätt hett
Kyssa dig på munnen?: Jamen visst, om jag gillar den
Har du vart ihop med någon för inte så längesen?: Yepp

Skolan:

Går du i skolan?: Yepp
Har du någon gång skolkat?: Yepp
Har du varit i skolan idag?: Yepp

Annat
:
Hur mår du just nu?: Tröttilainen
Har du mer än 2 bh:ar/toppar?: haha, va tror du? Jo
Har du piercat dig?: Bara öronen
Telefon/mobil? En skit Nokia som e ihop tejpad för att hålla ihop
Vem ringde du senast?: Toba
Vem ringde dig senast?: Lena
Vem sms:a till dig senast?: Toba
Vem sms:a du till senast?: Toba

Övrigt:

Är du hungrig just nu?: JOO
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu?: Blogg, Facebook

Familj:

Hur länge sen var det du träffa din pappa?: 5 min sedan?
Hur länge sen var det du träffa din mamma?: 2 min sedan?
Går du på någon sport?: Yepp
I så fall, vilken/vilka?: Ridning
Trivs du med den sporten?: Oh ja, min drog
Tycker du att den sporten är rolig?: Yepp, finns inget bättre.. Folk har bara fördomar
Gör den sporten dig glad när du håller på med den?: Den får mig glömma allt annat, lär en att ta ansvar o sammarbeta
Hur länge har du hållit på med den sporten?: 13 år, så börjar bli ett tag! :)

Övrigt:

Gillar du punk-stilen?: Inte om jag ska ha den
Har du sminkat dig idag?: Yepp
Isåfall, vad för smink?: Foundation + mascara
Vad har du på dig för trosor just nu?: sköna
Hur ser dem ut?: Rosa med svart spets
Vad har du för bh/topp på dig just nu?: Svart
Hur ser den ut?: men gud, haha spets

Tonåren:

Hur gammal är du? 18
Hur tycker du att du har det hemma? Pensionärshem
Har du bra självförtroende? Yepp
Kan du lita på dig själv? Beror lite på
Vill du ändra på något i ditt liv? Jo, jag vill bort från Vasa!!
Något du vill ändra över din kropp? Smalare lår
Kan du själv säga att du tycker att du är söt? Yepp

Kärlek:

Har du någon kille? Nej
Vill du ha kille? Inte just nu, är itne förtillfället en Relationship typ
Ångrat någon kille? Yepp
Hur många har du varit kär i? Två
Gillar du någon nu? Nepp
Som heter? -
Trivs du tillsammans med någon kille/tjej? Yepp
Gillar du långa eller korta förhållanden mest? Långa, men korta om det är på det sättet att man vet personen i fråga ska bort eller en själv inte stannar kvar på stället eller så.. Då kan korta vara de mest underbara veckorna/månaderna man haft!

Vänner:

Har du bra vänner? Yepp, man börjar se vilka som faktistk är vänner nu
Du tycker om att va med dina vänner? Yepp
Har du många vänner? Det skulle jag kunna påstå
Vad heter dom som du litar på mest? Edith, Ina, Lena, Ansu
Vad heter din/dina allra bästa vän? räknade just upp dem
Vad är bäst tycker du, att ha få bra vänner, eller många som man inte kan lita på till hundra? En blandning.. Precis som jag har

Mogenhet:

Har många sagt att du är mogen för din ålder? Räknar inte sånt, men det har hänt nu som då
Har många sagt att du ser äldre ut än vad du är? Yepp
Har du fått höfter? Jo, widescreen här haha
Har du kille? fortfarande inte
Du älskar att shoppa? Kul om man skulle ha pengar

Hello suckers!

haha, måste bara skriva sådan rubrik. Sitter nämligen och asgarvar till en som har en blogg o skriver helatiden "keep on haitng me, It's just making me fameous!" haha.. Nåjaa nog om det!

Idag har det varit en riktigt piss dag! Det började med att jag cyklade till skolan för jag hann inte med bussen, så väl i skolan på biologin fick jag veta jag failat i kursen som jag trodd gått bra.. Så det drog enr på mitt humör helt och hållet, bättre blev det inte av att ha hörförståelse i engelska, så då skulle jag ju ha behövt all min konsentration på det, men som ni kanske förstår funderade jag på hur jag ska göra med biologin nu..

Nåja sen cyklade jag hem med söndriga strumpbyxor, fy fan! Väl hemma efter att cyklat i super fart (10 min, snabbare än bussen min HAH) satte jag mig och käkade 2 smörgåsar för var så jävla hungrig. Efter det hoppade jag in i Lenas bild och åkte till Vörå för att rida min spontana ridlektion. Lektionen var lätt bäst och jag fick en busig ponny/häst vid namn Mirre. Så nu sitter jag bara o ler, men kroppen skriker. JO, sen såg jag ju Mikka igen, va så kul att se henne igen efter att hon varit månader i Sverige. Hon är alltid så glad o positiv, det bara lyser glad/bra energi om henne så man kan inte bli annat än glad i hennes närvaro! Så vi ska KANSKE KANSKE om jag får fixat pengar till onsdag ut, ska bli så kul om det fixas!!

Så de va en snabb sammanfattning av dage, nu ska jag äta lite mat, sen duscha och hoppa iväg i säng o sussa! Sov gott allihopa

Allt annat än utvilad!

Kom hem för ca 1 h sedan, är nu helt slut. Får se hur bilderna blev när det riktiga sluresultatet kommer, inom ngn vecka skulle jag få ngr bilder, så får se då!

orkar inte skriva så mycket om själva Photoshooten annat än det var annorlunda än jag föreställt mig. Slänger upp ngn bild som togs me kameran eller telefonen innan, före o samtidigt som photoshooten.

Hoppas ni haft en toppen helg!

Före Photoshooten, vid Hair and Makeup. Jag ser
väldigt plågad ut, men var bara nervös.






Bara ngr timmar kvar!!

Alltså fy vad jag är nervös, men på ett positivt sätt! om mindre än 1 h (16:30) sitter jag vid hair and makeup och blir fixad till mitt photoshoot! Temat för photoshootet är Pin-Up, ni vet de där snygga tjejerna från 40-talet, kan ladda upp en bild så får ni se om ni inte vet. :) GAH har just kommit ur duschen och bara sitter o pirrar i magen för är så rädd jag ska få idé tårka, o inte komma på vad jag ska göra när jag sen står där framför kameran, haha! Jag skulle ha borda supa riktigt ordentligt igår så jag skulle vara krapulantisk idag och inte såhär nervös! haha

Ja vi va ut igår nu då, jag var pank men fick sedan fixat pengar, så det var riktit kul! Inte en sådan kväll jag hade förväntat mig men ändå en toppen kväll!! Men det blir det ju alltid med det där gänget, vet inte när vi haft tråkigt sist! Tror jag laddar upp bilder från kvällen när jag fått några av de som hade kamera med!

Men nu ska jag fara o sätta på mig några kläder, tvätta ansiktet ytterligare en gång, borsta håret, borsta tänderna, plocka frukter med och sen iväg till Hair and Makeup! Önska mig lycka till!

Hoppas ni haft en toppen kväll. Kanske slänger in nå foton ikväll efter jag varit på photoshooten! :)


Här är bilden på Pin-Up



Underbara, underbara liv!

Idag har jag haft en toppen dag! Förutom att jag försovde mig, men resten var så great. Jag hade inga normala timmar och endast 2 sådana. Efter skolan var jag på stan själv i 2 h, helt underbart! Jag tror jag är enda som tycker om att gå i butiker själv, man får gå i egen takt och se på precis vad man vill utan att ens tänka tanken på vad den andra tycker.. De 2 timmar jag gick bar flög iväg! Hittade min vårfestklänning, så nu har jag en sådan! Sen hittade jag massor med skor, men inget köp där.. Budgeten sade stop!

Nu ikväll ska jag me girlsen till vår sommarstuga för att ta det lugnt och komma bort från precis allt, grilla korv, spela spel, se någon film, snacka, dricka gott o sen sova när natten faller på! Helt jävla underbart!

Men nu ska jag fara och packa det sista in i kylväskan, ha det bra allihopa!

Det bästa som finns..

.. är att bli spoonad eller spoona! Håller ni inte med? :) Hade en perfekt chilla kväll igår, tack för sällskapet!



Repliken som förgyllde min dag!!

Haha, jag trodde inte man använde raggningsrepliker, trodde de bara fanns så man kunde tänke "nämen guud va gulligt" när man läser om folk som fått höra sådana, men idag sa de en helt okänd kille en sådan replik till mig!

kille: hej, kan du hjärt och lungräddning ? *ser fundersam o flörtig u*
Annu: Njaa, vadå rå? *ser förvånad ut*
kille: för ja tror just mitt hjärta stannade! *ler flörtigt*
Annu: haha, va söt du e *ler o går långsamt därifrån*
killen: *ser bara efter mig när jag går*

Jag menar hur sött va inte det, han som sa de va rätt söt också (hoppas du ser detta, haha)! Nä men det förgyllde min dag, blev så glad av den lilla tönttiga repliken. Trodde som sagt inte sådana repliekr användes längre, dessutom har ajg inte hört dendär förr! ;)



Har man obehag så har man..

Sitter i skolan som bäst och vrider mig av smärta (ont i magen). Bättre blev det inte av att vi skulle prova blodgrupper på biologin. Ett stick i fingret kan många tycka är ingenting och de som inte vill göra det är bara fåniga, men jag har seriöst sjukt obehag för att få helst ett litet stick i fingret om det kommer blod ut efteråt!! Endast i nödfall tar jag blodprov o dylikt..

Nåja, ska skriva mitt nästsista prov idag, Engelska nr2, i morgon modersmål textkompetens, sen är det över för denna vår! Eller jag har en filmrecension, 1 teckning som ska göras och 2 teckningar som ska lämnas in före fredagen, så inte blir det någon lugn och ro här inte, men SEN!

Ah jag hitta min vårfestklänning igår! En guld färgad skit cool klänning, den med ett par svarta högklackar NAM NAM NAAAM!! Det bästa av allt är att den är från VILA, och för showen fick vi presentkort dit men har inte hämtat ut det än så vet inte för hur mycket det är, men då bör väl klänningen anyway inte vara så dyr! :)

Hoppas ni haft det bra hittills och orkar med allt nu in i det sista, för tänk SNART ÄR DET SOMMARLOV!! *happy åkersork*


18 Maj 2009

Alltså idag började jag nog sakna livet jag hade för ett par år sedan, när jag i princip bodde i stallet och inte kände av någon stress alls. Jag var inte i stallet för hästarna utan för min skötkalv Mumin. När jag nämnt honom har ingen trott på mig att jag faktiskt varit i ett "föuys" för de första, och sen tagit hand om en kalv som döptes till Mumin. Han var sjuk men jag och 2 andra tjejer som hade sina kalvar de tog hand om honom. Vi köpte en fölgrimma och bodde i princip där i "föyse". När han blev lite friskare o större gick vi ut med honom och sprang och lekte. Det var nog den bästa sommaren jag någonsin haft, men sen kom hösten och han avlivades för han var inte helt frisk eller något (jag upplevde honom aldrig sjuk, antar det var något med köttet?) och de kunde inte ha honom kvar då han bara tog utrymme o pengar. Fy för den dagen då jag kom till "föyse" o han inte var där, det var en så otroligt hemsk dag, minns den ännu idag i detalj! Usch fy vad jag var arg o ledsen då, Mumin var ju den bästaste varelsen i mitt liv då!

Ja men orsaken varför jag saknar livet då är att jag nu känner mig bara stressad och skjuter upp allt till sista minuten, bara för jag vill hinna ta det lugnt en dag, men sen blir den sista minuten många timmar med intensivt, slarvigt jobb. Sen hinner jag inte vara alls i stallet eller rida längre, rider i princip 1 ggr/månad nu, mer hinner jag inte. Förr red jag 3-4 ggr/vecka!! Det är min avkoppling att få sitta där och försöka få det där 600 kg djuer under mig att sammarbeta och göra som jag vill. När jag sitter där glömmer jag allt och bara njuter av stunden, fast kommunikationen mellan prickikorven och mig inte alltid är den bästa.

Men här kommer bilden på Mumin i alla fall, ville visa er som trodde jag är en typisk "stassfrass" att så är inte fallet, jag älskar djur och kan nog få skit under naglarna nu som då (inte i överdriven mängd dock)!


Jag var 12 år här, och mumin var 1 eller 2 dagar gammal. FY vad jag saknar den glädjespridaren!! Minns hur jag brukar ha honom att sutta på min tumme tills den blev helt blå, hur vi matade honom med tuttflaska, borstade honom och busade med honom i fölgrimma på ängarna eller sandvägarna runt området. De få månaderna han fick leva kan jag garantera var fyllda med dubbelt mera glädje o kärlek än 10000 kossor/tjurar får uppleva tillsammans under hela deras liv!!


"Du sir färdig ut"

Det var det första jag fick höra av Lena idag när hon såg mig, vilket jag också var! Att festa varje helg för att ha någo roligt tar på krafterna, speciellt när veckorna är fyllda med mindre roligt program! Men aah vad jag längtar till söndag, är så jäkla nervös att jag vet inte vart jag ska krypa o gömma mig!

Jag gick annar från stan idag igen, så känner mig så otroligt duktig! Sen cyklade jag en liten bit med Lena på packaren, haha det gick ju lyckat (nästan ner i diket 2 ggr), men jäkla kul var det.

Tänkte jag skulle ladda upp ngra få bilder från fredagen, hade 6 st ingångar, men laddar bara upp de någolunda tydliga bilderna.. :)



Först satt man i frisörstolen o sminket i 4 timmar, sen hem o äta innan man skulle på fotografering. Så här sitter jag o Kajsa o väntar på att det ska bli vår tur att plåtas.




Här är vår första outfit, haha vi tyckte vi så ut som nördar, MEN heta sådana! GRR Kolla bara in Kajsa hetingen, mjau mjau




Olika teman för varje ingång, denna gång hippie




Kontorsnissen




Det vara bara ngr få, men de är de ag fått skickade. :) Tack ni som kom o kika!


Helt slut!!

Denhär helgen har verkligen satt sina spår, jag är helt slut, huvudvärk för flera o snuva. Men det roliga är ju att showen på fre gick toppen (bilder kommer väl in i morn eller ngt?), lördagen gick åt prov, arbeten, ansökningar, o festande. Idag sova, skären o provläsning.

Nu är jag slut, o ska i bastu sen SOVA!! :D URsäkta den dåliga uppdateringen!

Deprimerande..

.. är det att jag o Lena konstaterade idag att det är ett bra tag sedan vi hade en helg utan 100% festande! Vi har inget liv tycker man ju nästan, haha! Men nästa helg kan vi inte vara ofestade för då kommer Mikka hem, sen är det skolavslutning, sen är det första sommarlovshelgen MEN sen borde det passa in i våran kalender, för då hinner man ju med detta trams in i veckorna också! NEJ, fy nu låter jag som de jag inte vill låta som, men nu ska vi fixa oss klara o ut o festa, känner på mig detta kommer bli en hej jävlar till kväll! :D :D

hemma en snabbis..

.. så tänkte jag kunde ta lite snabbt foton så ni får se hur ja ser ut ikväll, så de som inte kommer får ser hur jävla snygg jag är, haha! ;)


Detta är min party outfit jag ska ha ikväll efter showen!
Tycker den är skit snygg, o från Gina Tricot.. 24.90 euro


Såhär fräck är min sminkning! Älskar den, så tuff o MYCKET! :) Petra som sminkade var super duktig och Irina som gjorde håret likaså!!


Ska man vara fin, får man vänta i 100 år..

Här sitter jag nudå och väntar på att det ska bli min tur att få håret fixat, och sminket fastklistrat. Jag börjar bli så jävla nervös, dessutom har jag glömt Josefins VIP biljett hemma så MÅSTE hem på något sätt, dessutom lär det blir lite dötid mellan då jag sen blir klar och själva showen! Men vi får se!

Ska ännu prova kläder inför nästa veckas photoshoot, det ska bli asskoj!

Önska mig lycka till ikväll, ha en toppe kväll nu allihopa, ger bilder o annat skoj från kvällen i morn!

GAH va jag e på bra humör..

.. tadididi didi diii! Ser så fram emot helgen nu! :)

Morgondagen ser jag dock inte fram emot, för övningen ikväll gick inte sådär huippu bra.. *suck* Men det går väl bra i morn då? Borde bara fara o köpa en topp/klänning i morn så jag kan festa GALEN efter showen, wuhuuu PARTEEY!

Herre jävlar..

.. vad de blåste då jag cyklade hem! Jag o Lena cyklade till stan i morse (!!!!), så de som vet hur morgontrött jag är kräver jag en applåd från, för det va inte kul att stiga upp tidit o anstränga sig genast! Nåja det tog "bara" ca 17 min att cykla LÅNGSAMT till stan, men hemvägen cykla jag så fort jag kunde i MOTVIND så det tog nästan längre, o de bara sved i öronen när jag kom hem o benen bara skakade, så jag hoppa i duschen o har just precis käkat. Ska nu sova en stund, sen göra läxor o inlämningsuppgifter o sen på genrep..

Jo ännu med cyklandet, det värsta var att jag trampade allt vad jag orkade i nerförsbacken men slapp nästan inte ens fram, för det blåste så hår! Så den som sa att cykla är kul kan gräva ner sig!!

Önska mig lycka till! :)

Jag är tröttheten själv..

.. har hållit på som en galning idag, men ändå tycker jag inte fått något gjort! Roligast idag har iallafall varit att prova kläder till VILA showen, och roligaste med den är att de alltid trodde jag var en nummer mindre än jag var, haha! men med mina långa ben o widescreen ass blir det nog inga XS brallor! Vi ska ha 6 byten och de 2 sista kläderna kan bytas så får se om det är något som passar nu på fredag då med tanke på att de tror jag e pytte liten?! ;) Hur som helst är vi ett super kiva gäng med där nu, alla fjantar sig o beter sig som de skulle gå i dagis ungefär, så jag förstår inte hur folk kan få för sig vi är bitchar? haha nej nej, snarare underhållning för barn?? (!)

Kom just precis hem och är helt slut, men ska börja förbereda min essä inför imorgon, jag vet jag är sent ute men har INTE på något sätt hunnit göra något åt det tidigare..suck suck suck! Hoppas ni haft en toppen dag, jag hann inte vara ut o cykla nå idag, men planerar göra magisar innan jag far o sussar, för min mage är inte den plattaste nu efter all stress o ångest jag fått stå ut med de senaste månaderna.. MEN nu blir det ändring :)

13 April 2009

Som bäst håller jag på att göra en lite föresenad lunch till mig. Det var så äcklig mat i skolan att jag är vrålhungrig nu efter att ansträngt mig i provet!

Jag gör alltid så avancerad mat, idag blir det potatis och maletköttsås, heh! Det visade sig vara riktit gott! (äter det om bäst)

Usch idag har jag 1000 saker som ska göras, så vet inte hur jag ska hinna.. Men så är det! Nu ska jag äta upp min mat, kika lite mejl o sånt sen plugga, fira Victor och prova kläder till VILA showen! :)

Kolla annars in detta, jag gjorde för skojs skull att jag googlade mitt namn! haha det finns till o me bild på mig där!! Från Karisma showen.. Tycker det är lite småroligt. :D



Ha det bäst sötungar!

God morgon!!

Idag var det nog svårt att komma ur sängen, jag hade väckarklockan på 8 så jag skulle hinna gå i duschen o läsa lite hälsokunskap innan, men nähepp mina ögon kan inte se böcker just nu, är för tröt!

Om 30 min sitter jag och förhoppningsvis skriver prov, bussen har en förmåga att allti vara sen när jag ska skriva prov! Well, well efter skolan ska jag skynda mig hem och senare iväg till Victor för han fyller år! Gratulis Gratulis!

Får se om jag hinner med en cykeltur ikväll? Men nu ska jag gå o sätta på mina ytterkläder o traska iväg till bussen.. Håll tummara för mig så det går bra i provet!

ESC

Vilka underliga bidrag det var i semifinale i år!  Tycker dock att Finland, Sverige, Malta och Island har haft bäst hittills! Israel kom lite på bättre plasering på min lista för men bara för att det var både en från palestina o israel som sjöng tillsammans, men annars föll den inte i mitt tycke sådär hemskt mycket!


Finland

Medge att det rycker lite i foten och man har svårt att sitta still, men då igen är denna låt en man ska höra, inte se på för då blir den genast sämre!


Sverige

Jag bara älskar opera delen. Men ibland tycker jag den är lite falskt, men låten blir bara bättre och bättre när man hörlåten. Så om denna låt går vidare till finalen så är detta en fördel eftersom folk har hört den ngr gånger tidigare!


Malta

Jag förstår inte varför alla ljuva stämmor kommer ur en kraftigare kvinna, inget fel abslut inte men råkar tycker jag alltid vara så! Hon sjunger så otroligt vacker, jag blir helt stum när hon sjunger!


Island

Vad behöver man säga, en otroligt begåvad 19-åring. Kanske inte en vinnarlåt men så himla fin, blir nog en låt jag kommer lyssna på, helt klart!!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23:39 JAAAA FINLAND GICK VIDARE!!!


ALLA mina favoriter gick vidare, hur ofta händer det??

SISTA inlägget för idag..

Jag vet, jag vet jag har otroligt tråkigt, men detta ÄR sista inlägget, sen SKA jag läsa på prov! Iallafall försöker jag intala mig det! Nu kör vi lite snabba frågor jag kopsade av Mikki! :)

Namn: Anna-Karin
Vad drack du senast? Mjölk
Vad gjorde du igår kväll? Låg och vred mig av magknip
Hur många hamstrar har du haft? En, min älskade Hamlet <3
Kan du gå ner i spagat? Nej, nej
Vad ska du göra imorgon? Skriva prov, läsa på nästa prov, sova
Senaste inköp: Svart nagellack och sprit.
Senaste film: Sex and the City
Vad har du i ditt fönster? massa stuff som inte får rum någon annanstans
Tycker du om att cykla? Om man far ut spontant med Lena
Vem som du sov över hos senast? Hmm, det minns jag inte
Vem sov över hos dig senast? Edith
Vem pussade du på senast? En snygging i lördas

Vad ska du göra nu? Efter detta, ska jag tvinga mig läsa på prov!
Vad ska du göra sedan? Kika semifinal till Eurovisionen
Vem träffade du sist? Grannen
Vem skulle du vilja träffa nu? EDITH
Sjunger du i duschen? HAHA det händer väl??
Vem ringde dig senast? Jouhan
Vem rinde du till senast? Mamma
Hur länge sov du inatt? tillsammans kanske 4 timmar?
När ska du gå och lägga dig ikväll? Efter Eurovisionen
Vad gjorde du för tre timmar sedan? Satt och åt?
Vad skulle du vilja göra nu? Vara frisk och vara ute i solen

Vänner du kan prata om allt med? Jo!
Person du kan lita på till 100 %? Jo, många!
Har du badat i år? Nepp
Tidsfördriv? Bloggen, Facebook, Film, SOVA om jag är hemma alltså
Vad heter du just nu på msn? A N N U

Hur många syskon har du? Två
Kär i någon just nu? NEJ, försöker iallafall inte vara de
Känner du någon som heter likadant som dig? Jo
Morgontrött? ALLTID.

När är du född? 15 Janurai 1991
Var bor du? Kosholm
Nuvarande hårfärg? Blond
Ögonfärg? Blå

Vad läser du för bok nu? Borde läsa hälsokunskap.

Humör just nu? Trött och hänging
Vad har du för parfym idag? ingen alls
Vill du ha barn? Inte idag
Hur stort är ditt rum? ingen aning, rätt stort? iallafall när det är städat
Har du tv/dator i ditt rum? 2 datorer
Piercingar? öronen
Tatuering? Nej
Hur många converse allstarskor äger du? ett par äkta o ett par fake.
Brukar du vara osminkad i skolan? Nej
Skostorlek? 39


tråkar

Oj de blir många inlägg idag, men jag gör tydligen allt för att undvika att behöva läsa på prov, dumma blondi! Nå väl satt o läste lite horoskop, tänkte jag kunde dela med mig lite..






Jaa-a kära vänner, såhär ser jag ut när inte använder smink, huden vill lixom inte hållas kvar! Nej fy va dåligt haha! Nä men jag testade en mango ansiktsmask idag, den doftade ur gott och skulle vara på 10 min. Men när skulle riva bort den fick jag ingen början, fanns lixom inget att dra i, så jag fick göra en hej dundrande massa grimaser så den skulle lossa, från huden, kan tänka mig hur jag såg ut! På bilden har jag just slutat grimatisera så jag såg ut som en 90 åring med rynkor, eller en som fått lite för mycket strålning så huden börjat lossa, haha! Anyway, jag gav upp med att riva bort masken då det inte gav resultat så jag tog vatten o tvål o skölde bort den istället, så om den fick sin rengörande effekt vet jag inte, haha!

Hur har er dag varit? Lika underhållande som min? haha

Kom ihåg!

Jag har fortfarande 3 biljetter till fredagens show, det är bara att säg om man vill ha en biljett! Kanske borde nämna igen att med 1 biljett slipper 2 pers in! Så om du är intresserad av att komma så säg bara till!  :)

De 100 första som kommer in får en present, dörrarna öppnas 21:00! Det kommer bli skoj skoj skoj! Det är 80-tals tema, så håret och sminkningen kommer bli galet, I like it!



Sjukilainen rapporterar..

Halo allihopa!

Fy fan jag mår illa, jag har jäkligt sjuk hals, huvudvärk, hög temp (inte just nu iof men stegring nu iaf), o värk i kroppen! Men jag ar försökt tvingat mig att sova nu men har inte funkat, massa ljud av en grävskopa här utanför så jag blir galen!

Hur som helst, jag tycker så synd om mig själv så jag sitter o äter jorgubbstårta, fast jag vet att det inte är kanske det bästa när det känns som jag kommer att spy när som helst.. Jag vet det är trevlig info jag delar med mig, men ja ja ;)

Lena sitter som bäst på hennes jobb o underhåller mig med SMS, precis vad jag behöver så jag inte går i taket! Borde läsa på prov men huvudvärken uppmuntrar inte till det precis.


Fy fanken, hittade denna söta bild på Elvis! Kan han inte ha stannat sådär liten?



Det kanske du inte visste ..

  1.  Jag har skrivit dagbok sedan jag var 7 år, fast mina inlägg då var korta o väldigt beskrivande! Ska ge några exempel från dagböckerna genom tiderna. Här kommer de

    ..
    Anna-Karin 7 år "Jag är suk! Jag fik poikbasiler idag!"
    .. Anna-Karin 8 eller 9 år "Jag fikk min fösta puss ida, an va kladdi int alls lika fint som i törnrosa!"
    ..
    Anna-Karin 10-11 år "Föst sa mamma ja gick böri beställ Frida, men sen sa Ina den had sex fakta, så då får jag int de nå mer!"  eller "Ja sa ti mamma just att ja had hål i röven, då fick hon västa hätä å sa: Int vill ja du talar sånt språk!"
    .. Anna-Karin 16 år "haha jag o Satu sa till varandra bara jag ska ha han innan ja far härifrån, de fick vi o får se vart detta leder!"
    .. idag - de inläggen kanske jag ger citat ur om något år! ;)
     .
  2. När jag var kanske 3-7 år hade jag så vild fantasi att mina föräldrar och dagistanter visste inte alltid vad som var sant av det jag sa, så de fick ta reda på några gånger.. Den fantasin jag hade då önskar jag jag hade idag när jag skriver essä.
    .
  3. Jag spelde futsal när jag var liten, men det blev bara pojkar i laget och de tvingade mig som var bollrädd att stå i mål, vilket sen ledde till att de blev arga på mig när jag bara släppte in mål -> Jag slutade futsal..
    .
  4. Jag hade en serietidning för barn som handlade om hur barn blir till när jag var mycket liten, "Pär, Ida och Minimun". Har den ännu, men tycker den är pinsam i dagens läge!
    .
  5. Jag är livrädd för getingar, då menar jag livrädd! Ser jag, hör jag, känner jag av en geting springer jag iväg och är helt kallsvettig! Den som skrattar åt mig  när jag är i detta skede går en säker död till mötes vill jag lova!
    .
  6. Jag var nykterist hela högstadiet! Tyckte alla som dricker alkohol é dumma i huvudet, det tycker jag än, bara att nu är jag en av dem.
    .
  7. Jag gråter väldigt lätt i filmer men inte om någon är elak mot mig. Men när det gäller lycka eller någon annan har det jobbigt har jag lätt till tårar. Anna-Karin = lipsill
    .
  8. Jag var som barn attetnion whore, men som tur har det "tonat ur" sig de senaste åren. Jag gjorde allt för att få uppmärksamheten av mina syrror när jag var liten, och om de hade kompisar envisades jag om att få vara med dem. Jag menar halo" jag har ju ALLTID varit universums CENTRUM!

haha okej, nu måste jag sluta o läsa på prov, inte öppnat boken än. Hoppas ni tyckte det var lite underhållande iallafall!

11 Maj 2009

Fy jag blev så ledsen när jag såg denna video. Ni kanske läste inlägget var jag skrev om en tjej som hamnat under tåget i sverige? Tjejen blev bara 14 år!! 14 år det är INGEN ålder att dö i! Såg just ett bildspel o en låt som denna tjejs bror gjort till henne. När jag såg o hörde den började jag bara grina, så jävla hemskt!

Jag menar när man är 14 börjar man ju livet, det är då man prövar sin gränser och börjar försöka hitta sig själv. Hör på låten o skänk en tanke till hennes familj, det är väl det sista vi kan göra?




Jag började tänka på då jag var 14, jag var nog en rätt typisk fjortis. Livet var inte lätt tyckte man då, grupptryck påverkade en massor, det vet vi ju. Nej tänk om jag skulle varit död sedan 4 år sedan! Fy så hemskt, nej nu ska jag nog höra på gladare musik o börja öva på prov, för blir ingen springskola idag för min del då jag har feber *suck*..

AARHG

Nu går Annu o blir lesbisk! Blir galen, men en sak har iallafall blivit klar, it is SO over, love!




Morsdag

Oj oj, jag o Lena for igår på en spontan utekväll, vilket bröjade med att vi efter bion hämtade mina grejer från mig o åkte till Lena o fixade oss. Sen kom även Pate dit och umgicks o sen slängde han oss till staden. Hör o häpnad jag ville till Ollis (efter ngr om och men) vilket visade sig vara bara ett bra val, vi hade sköj sköj!

Idag är det morsdag, så Grattis alla mammor! :) Men tycker synd om min mamma, hon ligger med hög feber o e sjuk, men tur för mig för jag e lite bakis känner jag, så skulle inte orka med något hej-hoppsan-program. ;)

Men nu ska jag ta och hoppa i duschen, sen ska jag klä på mig och börja läsa lite på morgondagens och onsdagens prov.

Tänkte jag slänger några bilder hit också från gårdagen! :)


Pate o Annu



Hon e ju bara bra söt! Lena (de va såån feelis när "Kom igen Lena"
spelades, jag o Lena vrålade så vi blev hesa! haha ;)




söt söt söt




haha, jag borde sluta med dendär posen, så ful! haha



Feelisen var på topp, HELL YEAH!


I'm still standing..


Tack för bilden! :)


Ska på bio ikväll, hela dagens program blev ändrat så allt har varit lite upp och ner. Men ska verkligen bli kul att fa på bio med Lena ikväll, vi båda behöver nog detta. Vi ska se "Dumpa honom", så det passar väl bra till oss just nu, haha! Skämt o sido (eller?). Nojoo nu ska jag börja ta o fixa mig, sitter ännu i pyjamas och dreglar. Försökt läsa lite på prov idag, men ni vet ju hur det brukar sluta, alla vill mitt i allt prata med en så telefonen har gått varm, heh! För de som undrade över TIGI, är att jag ska stå modell för det 24.5, så då ni! Vet ännu inte riktigt vad bilderna ska användas till men någon Photoaward är det frågan om iallafall, så det återstår ju att se. Ska prova kläder nu på tisdag, så jag börjar bli nervös redan nu haha! Jo jag vet jag e lite knasig!

Happy goes lucky!

Jag säger bara TIGI TIGI TIGI TIGI TIGI!!!




Helt F*cking amazing!

Jag vet att hon är "gammal" och ingen nyhet, men kan fortfarande inte förstå hur en så ung och söt tjej på bara 6 bast kan sjunga med en sådan ljuvlig stämma, satt i grina precis som de i jurryn när hon var på audition.

Klippet är inte "hennes" bästa låt, men sååå söt!


8 Maj 2009

Nu sitter jag i skolan igen, har haft bara 30 minuters
hälsokunskap och sen en samling hela skolan, var de va bla bla bla.. Har håltimme nu ännu 20 minuter. Vist håltimmar är helt skoj, men inte andra blocket i skolan, det uppmuntrar så att skippa första så man får DUBBEL sovmorgon, men nej jag är ordentlig och släpar mig upp ur sängen och far till skolan till första blocket!

Ikväll hoppas jag det fina soliga vädret håller i sig, för då ska vi grilla, slurp! Ska o handla mat efter jag varit till frissan idag, undrar annars hur de ska färga till showen, spännande!! Nåjaa, sen borde jag hinna fara efter mitt körkort som varit vid besiktningskontoret ett bra tag nu, lata Annu här!!

Gah, mycket som ska göras nu! Men slänger väl in nå foton från kvällen senare ikväll, tror nämligen jag ska ta me min dator till vår lilla grillfest! :)

VILA fregaden den 15 maj @ Fontana

Nåja, nu har jag just kommit hem från första övningen till VILA showen. Så vi ska prova kläder på torsdag (dagen före showen) och ha genrepetion då också. Vi ska ha 5-6 byten och går än rätt knepig catwalk, så får se hur det ska gå, heh!

Vi är nästan samma gäng som vanligt, men är kul att jag o Kajsa alltid får vara i samma shower. Konstaterade att vi har väl varit med i alla (förutom en välgörenhetsshow) shower som ordnats hittils i år, så det är ju skoj! Vet inget om vi får något för denhär VILA showen, men det gör inget, är bara så kul att få vara med, blir väl ett jäkla festande efter de 2 shower vi ska ha under kvällen!

Jag fick 3 fribiljetter (vilket man behöver för att slippa in denna dag) och det är + avec, såd et betyder väl att jag har 6 biljetter? Tänkte jag skulle fråga ännu om jag får fler, så de som är intresserade kan ju hojta till så ska jag se om jag får fler. :) 2 av biljetter jag har är "bokade", iallafall 1 av dem till 100%.

Artistica kommer att fixa håret och smink. Temat är 80-tal/disco så det ska bli skit kul! Kläderna kommer (surprise surprise) från VILA och Iris skulle fixa nå glasögon/solglasögon. GAAH ser så fram emot showen!

Nu ska jag gå o duscha o varva ner. Ha det bäst!!

Så ser biljetten ut.

ROSENRASANDE

Gaaah jag avskyr verkligen Elvis just nu! Han har käkat upp mitt andra par sneakers!!! Så om någon vill ha en 8 månaders hundvalp så får den som FÖRST BJUDER på honom!!

SEN, så hittade Petra en mask i jordgubbssylten till plättarna i skolan, SEN fick vi veta att Förintelseresan vi ska på (för de som inte vet är det en studieresa till bl.a. Polen o Tyskland var vi får se hur förintelsen gick till) kommer att krocka med provveckan, dvs att man måste skriva proven någon annan tid, vilket har visat sig INTE fungerar så bra i vår skola!!

MORR MORR MORR!!

Men nu ska jag morra vidare, sen äta, sen iväg o öva inför VILA showen som e nästa vecka (fre)!

är man dukti så är man!

Jag är bara så bäst just nu, jag o Lena tog en helt spontan cykeltur. Vips va klockan natten o vips had vi cyklat 18 km!! Det roliga med cykelturen var att då vi skulle korsa en landsväg (80 el 100 fartbegränsnig begränsning) på ett helt random ställe, var det inte fanns ngt övergångsställe, kom en bil o stanna typ framför oss o visa vi sku gå/cykla över, haha gud va vi skratta! Killarna i bilen bara log o titta på oss o vinka till oss, haha! Det absolut bästa med det där var att när vi cyklat från smedsby ut till Gamla Vasa möter vi samma killar igen, och då vinkar de som aldrig förr. Nu skrattar vi ännu mer, när vi lugnat ner oss kommer en rosa gammal skruttbil och de tutar o vinkar, så börjar vi igen, haha!  Jag trodde sånthär bara hände typ i Frankrike o England, för endast där har de varit lika glada o spontana, i finland är alla su "prutto" (vet inget annat ord för de, antar de e dialekt?) haha!

Sen lärde jag Lena också lite höger, vänster, framåt och bakåt. Fröken hade nämligen inte lärt sig det än, och när hon inte hade hunnit rita in V o H på sina händer blev det lite överbelastning i hjärncentralen när jag sade vart vi skulle svänga, haha!

Tack Lena för cyketuren, var PRECIS vad jag behövde!

6 Maj 2009

Trötter, det är jag det! Utan smink, JO det är jag (på bilden).






She is all that you are not !! *love*

Min flick- och pojkvän på 4 ben..

Alltså jag måste bara säga det, den som kommit på "hunden är människans bästa vän" så har nog prickat rätt, vet inte vad jag skulle göra utan Ronja och Elvis, kände mig så nere när jag kom hem så jag gick ut på gården och kastade lite boll med dessa älsklingar. Vi hade så roligt och jag själv skrattade åt de små galningarna när de tävlade om bollen, sprang fram och tillbaka som några dårar och jagade varandra.

Nu är jag på någolund bra humör igen, älskar verkligen mina hundar!


Elvis må vara den snabbaste, men Ronja är den klokaste av dem i duon.



Ska bara tillägga 2 grejer!

1. Jag såg jag fått min lön av de senaste showerna, så känner mig rik för första gången, haha!
2. Känner stor tacksamhet till Ida idag, kan inte beskriva min tacksamhet! Massa kramar till dig!

suckar o stönar!

Sitter nu i skolan och suckar och stönar tillsammans med Sara o Michaela. Vi ska väl så småning om börja med vårt hälsokunskaps projekt.. Alla lärare tycks tro man har tid för att sitta 24/7 sitta med näsan o böcker.. Projekt efter projekt efter prov efter prov ..

här är vi glada!!

Vi måste tro på oss själva!

Alltså alla har ju fobier för olika saker, vissa för höjder, andra för vatten osv. Min e för getingar, jag kallsvettas när jag ser en geting o jag springer gärna fort som faen bort då jag hör ljudet av en (fast de kan vara en bollfluga eller humla).

Men jus såg jag ett klipp o en som hade scenskräck o ställde upp o sjöng i Talent, blev så rörd av snutten när han började gråta! Ni bör se den, det funkade inte att göra den till länk, men kopiera detta "Jamie Pugh -singer" så hittar ni lkippet på youtube, tycker den är rätt bra.

Om vi tror på oss själva klarar vi av ALLT!



Där står stackarn o var livrädd, men gjorde ett toppen framförande!




05 Maj 2009

Haloo alla goa människor, idag har det verkligen (so far) varit en toppen dag om man jämför med gårdagen. Kom just precis hem och klockan är bara 12 (el den va de då jag kom hem), så ska ta en power nap o sen ta tag i allvaret fram till kvällen!

Kanske skriver ett lite mera intressant o kul inlägg ikväll, men nu ska jag sussa o relaxa.

Bad day

Alltså idag började dagen helt toppen, men kl 3 tog den en helomvändning o först nu 7 timmar senare har jag börjat återhämta mig, nog längesedan jag fällt såhär många tårar. Mer säger jag inte om den saken!

Har just precis gjort biologi uppgifter, och fast jag inte kommer bli någon biolog eller något, så tycker jag det är rätt intressant, jag förstår mindre än jag förstår men något gör att jag inte somnar på de lektionerna, kan bero på att jag har en toppen bra lärare i det, eller för att man inte kan somna när man sitter brevid knäppjökarna Tino o Bill, haha!

Jag köpte annars "hårförlängning" idag. Men i form av en "knut", så får se vad jag hittar på för roligt med den nästa gång det blir partaj! Men lär inte bli denna helg, för provveckan börjar nu nästa vecka och håller på i 2 veckor KILL ME!!

Men nu ska jag fortsätta på min film, ska försöka få den klar till onsdag!

en regning måndag..

Sitter här nu o diskuterar livets stora frågor ungefär med Ansu, tänkte jag skulle skriva ett kort meddelande nu medan jag är på datorn, för ikväll hinner jag inte med något datasittande om jag inte finner tid efter allt program.

Skolan gick smärtfritt och så, men regnet skulle jag gärna slippa!!



Bilden e från då vi va ut före ett par veckor sedan


Dagens..

Dagens låt: Never think - Rob Pattinson
Dagens frisyr: råddig knut
Dagens klädsel: shorts o topp
Dagens roliga händelse: Is this turning you on? Then buy Pirkka! (läses med finska brytning)
Dagens planer: Gå och sova!
Dagens vill ha: Sova och semester

Dagens saknad: Edith o Ina i massor

Dagens tråkigaste: tårar
Dagens finaste: Samtalet med Edith o Ina
Dagens måste: göra Engelska läxan
Dagens dricka: juice
Dagens köp: nada
Dagens mat: skav o potatismos + svampsås

Dagens kärlek: Edith o Ina

Dagens mående: ledsen, trött, ångestfylld, förtvivlad
Dagens skratt: Med Lena på morgonen till vår Porrtidning
Dagens tanke: Jag ska klara detta!!
Dagens smycke: -
Dagens önskan: Kan inte detta bara vara över?
Dagens längtan: 17 Juni


Har inte hunnit summera..

Jag har ju inte hunnit summera min hel alls i någon inlägg, så här kommer en kort story.

Vappen - Dagen började då med endast 1 lektion, engelska. Satt mest och var oseriös med Tino o Soffan. Efter timmen åkte jag o Eski ut o cruisa lite o sprang lite ärenden. Senv ar det fest från skolan men alla andra Övis typer.
Efter Vappen feste åkte jag hem, sov någon timme och sen började jag fixa mig inför kvällen och cyklad iväg till Lena, var vi sedan skulle tsm med Ansu åka in till stan. Väl i stan skulle iv gå till Stramppen på någon öl, men vi hade ännu vårt goda skumvin kvar så vi satt o avnjöt den i solen, då dök också Pate upp. Vi stod där o talade lite med känt folk o gick in till Stramppen var det fann annat kännt folk (orkar inte räkna upp). Sen knalla vi iväg till Fontana, vilket är en historia för sig. haha


Ansu o Annu väntar på sölkorven Lena


Annu o Pate med ngr promille i kroppen


Humöret blev på topp!



Lena o Annu drar sina fina pussmun bilder,
(som vi hade på nästan alla bilder denna kväll, haha!)



Efter nästan 1 h köande slapp vi in till Fontana. Kika in min
finurliga min, haha ser ut som jag har ngt fuffens på gång!


1 Maj - Torget gick jag med Pettson (Pate), tog första torgglassen o prata massa skit om vad som hänt dagen innan. Sen for jag o äta på restaurang som vi alltid gör med familje, och efter det gick jag med Annika o Victor på torget och sedan till Stramppen på en, och sen till Hovrätten o sa hej till deras vänner.
Sen när jag kom hem hann jag bara vara hemma ngn timme innan jag skulle iväg. Det var meningen det skulle vara filmnkväll men ingen orkade så vi började dricka lite o pratade minnen och såg på gamla foton. Sen ringde Mikko o Pate o ville ha oss till stan, så efter en stund (efter ett pinsamt ABC besök) var vi där. Efter det var vi alla påväg o se på hockey, fanken va feelis! Sen proppa vi en bil överfullt med människor o körde, vet inte när jag skrattat så mycket i en bil förr.


Efter att vi ätit med familjen kom vi passlit ut från restaurangen till veteranparaden.
Det roliga var att en av bilarna åkte jag hem med dgagne innan.


Annika o Victor vid Stramppen.




Påväg från ABC till stranden för att möta "småpöjkan"



Det spåra kanske lite för vissa



Bilen var som sagt lite full


2 Maj - Dagen började med att jag skulle till Vörå (07:45) och mata stallets alla (många) hästar, Lena kom o hjälpa till så det skulle gå fort, men båda va så trötta o lite bakis så de tog kanske 2,5 h? haha länge tog det iallafall. Sen åkte jag hem och iväg till  Replot var jag spenderade resten av kvällen. Jo jag hann ju krocka också, men det satte jag ju biler in om redan!


3 Maj (idag alltså) - Började med samma procedur som dagen tidigare, bara att nu startade vi kl. 06:59 och det var jag som sklle hjälpa Lena med samma sak, men denna gång hade vi tidspress så vi var klara efter endast 2 h.. Så när jag kom hem gick jag och sova o vaknade just, alltså havl 1. Resten av dagen ska jag tvinga mig vara hemma, är så trött efter helgens fartfyllda program.

Hoppas ni andra haft en toppen helg!

Fy fasen!

Nu har jag suttit och bölat en bra stund! Läste en blogg om en tjej som var född 1994 och hade hoppat framför tåget och tagit ivet av sig 3 April. Så hemskt, men så fint att starta en så fin blogg för att minnas henne!

Tycke ni också kan kika in o skänka en tanke till henne o hennes familj!

http://vilaifridmalin.blogg.se/

Det skall alltid finnas en första gång!

Idag fick jag vara med om min första krock var jag satt själv bakom ratten! Som tur var det inte mitt fel, men chockad blev jag såklart och bilen.. jaa-a den har ju sett bättre ut!



Bilden ljuger lite, bucklan är djupare än det ser ut,
hade min lilla pocket kamera så den e ju inte den bästa.




Dörren som fick smällen går inte att stänga mer
än detta, och sidospegeln är sönder o "hänger".



Men det viktigaste är ju ändå att ingen skadade sig, vilket ingen gjorde, lite ont i benet o chockad men inget värre!

RSS 2.0