Blir galen

Jag vet inte vad jag gör för fel. Jag får inte fonten på sidan att ändra på sig, och får inte rubriken i större font. Tycker jag har försökt allt, men det går ej.. MORR!

Snart låter jag någon annan göra en helt ny layout till mig och sköta den här efter! ;D

---------------------
update:
hur får man linjen under rubriken att INTE vara streckad, utan en helt vanlig linje?? Och hur får jag ändrat fonterna på sidan när det inte fungerar när jag ändrar på fonterna och storlekarna under navheader o d??



Under construction


Hästvänner se hit!

Jag vet inte alls hur många hästintresserade som läser denna blogg, men chansar nu på att någon läser eftersom jag börjar känna att jag får lite lejdon.

Jag har sett fram emot ett träningsläger jag ska på 16-18 juli (fredag - söndag), men nu är det så att hästen jag ska ha under helgen har ont i ryggen, och får inte hoppa. Men eftersom han har ont i ryggen kanske det inte är det bästa att han rids på en intensivhelg. Och det gör mig lite osäker på om jag kommer få ut allt jag vill  av helgen, eller om jag kommer få höra jag måste ta det lugnt med hästen under lektionen??

Så jag undrar nu om ni har någon häst jag skulle få hyra för denna helg? Eller om ni vet någon som skulle kunna tänkas hyra ut sin häst till denna helg? Hästen får gärna kunna alla 3 gångarterna, skenkelvikning, öppna och sluta. Hur den hoppar är inte så viktigt, bara den kommer på något sätt över hindren, jag hoppar själv inte högt eftersom jag är mera dressyrmänniska.

Så om ni vet något häst jag skulle få hyra 16-18 juli, så ta gärna kontakt. Mejla fast [email protected] om ni vet någon, eller skicka till min facebook (Anna-Karin Åkers).

Här är några videon från då jag rider olika hästar..




 



Hör gärna av er!! SNÄLLA!

 


30 juni 2010

God morgon alla sömntutor!
Här är jag nu på jobbet igen, jobbar ännu i moron sen har jag en dag ledigt innan jag börjar jobba igen. Mycket jobb kanske (?), men då jag har ledigt har jag massa roligt på gång! Jag har ex. 6 dagar ledig i rad i juli, (lys tycker jag haha) då ska jag och T och resa. :) Vi bokade båten igår så nu är den delen avklarat. Mysigt med båtresa tillsammans med ngn så go som honom tycker jag! ^^,

Jag blev bara så förvånad över att flypriserna stigit i höjden på bara typ 1 vecka? Kollade på Vikinglines priser, men där blev de svindyra eftersom de var typ slutsålt. Silja blev billigaste alternativet, men inte klagar jag, så sällan jag åker Silja Line, så detta känns lite som lyx fast vi inte tog de lyxigaste hyttarna (måste tänka på budgeten).



Örebro here we come (21-26.7)



50 min kvar på jobbet

Kollade precis på min nyckelring var jag är 17 år på. Fanken va smak o snygg jag var då, jag vet jag skrivit det 100 gånger förr, men nu måste jag tvinga mig ut och röra på mig. I morgon ska jag före jobbet och springa en kort runda i alla fall, för så här kan det inte fortsätta. Nu ska jag i alla fall komma i beachform till slutet av sommaren, haha. ;)

Dessutom om vi ska filma till hösten till Fashion weekend + Karisma showen bör jag ta mig i nackskinnet och bli tight o i skick alla stans! Inte roligt längre när bak och bröst blivit bra mycke större än förra sommaren, haha ;D

Nu jäklar ska jag ha att om jag skött mig i 1 vecka får jag unna mig med något, men vad?? Detta blir svårt.. JÄIKS



Helt bajs kvalitet men här e bilden jag fick sådan där beslutsamhet av. Undrar hur länge detta håller i sig??


Pengar växer inte på träd.

Det vet jag mycket väl! Har kollat in priser nu på olika flyg och båtar till sverige. Kollade priserna för typ kanske 2 veckor sedan, och då var flygen 200 euro billigare, hur kan det ändra så otroligt mycket på priserna??? För då  var det billigare att fara med flyg, men nu sparar man ca 200 euro på att fara med båt. I morgon får jag lön så då blir det att boka resan. :)



Jag försökte se i kors, men jag kan tydligen inte det :(




29 juni 2010

Sådär, nu är det andra kvällen jag jobbar. Såklart skulle man helst vara ledig bara man fick betalt. ;D Men sådan lyx lever man int i.

Som bäst funderar jag vad jag ska sätta på mig för kläder idag, hmm. De har lovat varmt ute, men vi är ju inne? OJ, oj. Nä nu ska jag ta och börja fundera vad jag ska ha för kläder. Skriver igen senare. Tar kanske med datorn till jobbet idag.


MORO!




Videoblogg

Det har krånglat att komma in på bloggen, så videobloggen kommer först nu när jag kommit hem igen..


 

Visst gjorde jag ett bättre jobb denna gång :D Känner mig som en veteran redan, haha!

 

 


snart

Snart slänger jag upp en videoblogg här, så kika strax in här igen. Jobbar till kl. 19 idag. Sen blir det dags för något jag inte frivilligt ger mig in på ..








Finnholmen igår



Jag har ju bara för elak pojkvän!! ;D


Midsommar söndag 27.6

Söndag 27.6













Kan lätt sammanfatta min midsommar till en 10p. Har haft så otroligt roligt, men alla var så snälla o goa! Men varför skulle det inte varit bra, eller inte varit snälla o goa människor. Det va ju maxmoborna man firade midsommar med! Håller med Edith, det var en av de roligaste midsomrarna man haft! :D


Midsommar lördag 26.6

 

































 

 

 


Midsommar fredag 25.6

















27 juni 2010

Nåjaa, jag är hemma, röd som en kräfta och på jäkligt bra humör. Ska strax hoppa in i bastu och avnjuta det sista som kan njutas av denna helg. Min midsommar var fantastiskt bra, över all förväntan faktiskt! På fredagen kom det ett par idioter o förstörde slutet av kvällen, men bortsett från den grejen har allt varit elt perfekt. Det har grillats, spelats spel, umgåtts, dansat, sjungits, supits, gosats, pratats..

Ni människor i Maxmo, ni är ju bra härliga! Kan erkänna jag var lite orolig att man skulle ha svårt att komma in i det stora "gänget", men så var inte fallet, de tog emot mig och Edith med öppn armar. Firar så hårt nästa år midsommar i maxmo med dessa fina o goa människor!! :D

Nu ska jag som sagt hoppa i bastu, sen ska jag överföra bilder från helgen och börja ladda upp dem här och på Facebook, det har redan kommit önskemål att jag ska göra det så..


Puss så länge!

25 juni 2010

Snart blir det att sätta gasen i botten och fara o fira midsommar! Men jag kan faktiskt inte klaga på denna dag, har haft skit skoj med Sara! Vi har bl.a. haft fotowar o sånt ;)

Hur som helst så ska de bli kul att ha första HELT lediga helgen nu. Kommer ta med kameran och laddaren till batterierna så jag kan bjuda på många roliga bilder från helgen. Tänker faktiskt skita helt i internet under helgen, så ni som vill se bilder ska komma tillbaka på måndag. ;D Kmr säkert ha noll läsare nu då under helgen, hähä!




Vi tog rätt många bilder med Sara, den ena mer smickrande än den andra, hehe!





SOL, och jag är instängd

Blir lite avundsjuk på turister som vill veta var stränder finns här runt. Jag vill också bada och sola!!! ;) Men nu ska jag sluta vara avundsjuk.. Magen kurrar så ska ta något att äta. Har jobb 09-18 idag, så ska unna mig en glass senare, om jag skulle råka ha ngr mynt vill säga :)





24 juni 2010

Tjeenare!

Sovit gott? Det har jag gjort i alla fall, vaknade dock kring 6 när T's väckarklocka ringde, men innan han åkte iväg till jobbet fick jag en kyss som gottgjorde allt så jag somnade snabbt om igen. Nu sitter jag på jobbet igen och vi öppnar om lite mindre än 30 min.

Imorgon är det midsommar, ska ni hitta på något spec? Själv ska jag med mina närmsta goa vänner till Maxmo. Ska bli så jäkla skönt me att grilla, umgås, spela o sånt. Jag jobbar från 10-15 i morn, men efter det åker jag med det samma till Vörå. Sitter som bäst bara och funderar vad jag ska ta för kläder på mig, och med mig. Kommer nämligen fira hela helgen där.

Men kolla vädret, nu har de ändrat igen!! Nu ska de vara mulet i morn, morr, o regna på lördag, o såklart när alla ligger i krapula efter helgen (söndag) så är det sol??! WHAT??





Mamma

Har nu firat mamma på villan, men glömde såklart telefonen dit så vet inte vad jag ska göra så jag vaknar i morgon när jag inte har en väckarklocka.

Har annars kollat på lägenheter på nätet, och blir nu högst antagligen en lägenhet jag börjar hyra 1.8. Så lär väl bli inflyttningsfest då också ;) Det rullar mao. på nu. Lite jobbigt, nu ljög jag, det kommer att bli skit jobbigt när T far till polisskolan i Tammerfors. Men vi kommer att fixa de, han ska komma hem så ofta han kan!

Men nu ska jag gosa med min polis innan vi tar natten.

Puss o kram!


Stolt som bara den!

Min fin, fina pojkvän har nu det svart på vitt, han har sluppit in till Polisskolan. Vi kommer mer eller mindre ha ett långdistansförhållande nu, men det vet jag vi klarar, och jag är så jäkla stolt. Tänk på första försöket slapp han in. Det är han så värd!! Får väl ta och vänja mig vid tanken nu av att ha en polis som kommer på hembesök rätt ofta. ;)










Karmossen Chocolatemilk "Ronja"

Nu igen saknar jag Ronja något otroligt. Vi ska ju köpa en till hund, en labrador denna gång. Vi har en på gång, men den är lite krasslig så vi väntar att den ska bli frisk. Vanilla heter den och är en ljusgul labrador och en tjej.

Man har märkt att Elvis också saknar Ronja, och går och pipar nu som då. Det är jobbigast när jag vaknar på mornarna och ingen är hemma, för då brukar jag alltid kika nedanför sängen, och då har alltid Ronja legat där.

Tänkte ladda upp några bilder nu på henne som jag tog sista några timmar före hon tog sitt sista andetag..








Alla grät såklart när vi tog farväl av vår älskade familjemedlem, och som Ronja alltid gjort försökte hon trösta oss in i det sista. Hon visste nog det var hennes tid och försökte förklara det för oss genom sina pussar och närhet. Men det var lika jobbigt för det. Men nu springer hon där uppe i hundhimlen med sina kompisar Dali och Reo som inte heller längre finns här med oss.

Klokare hund än Ronja får man leta efter, hon överlistade oss många gånger och jag blir lika ledsen varje gång jag kommer hem och ingen skäller när jag är vi dörren, eller då jag skalar en mandarin och ingen kommer och dreglar bredvid mig, eller när ingen ylar när jag säger "sjung".. Det finns så mycker mer än jag trodde som påminner mig om Ronja och gör mig ledsen i vardagen..




Ingen kommer någonsin ta din plats i mitt hjärta Ronja!






23 juni 2010

God morgon!

Hann inte alls skriva något igår, hade nämligen fullt program från morgon till kväll. Men nu kommer en liten redovisning om vad jag gjorde igår.  ^^,

Först var jag redan från morgonen på kaffe med Vasas absolut snyggaste tjej Kajsa. Vi sprang båda några ärenden på stan, men sedan satte vi oss ner och pratade om allt möjligt. Fick mera info om inspelningarna till fashion week, haha det kommer bli nice! Men efter några timmars snick snackande måste jag säga hejdå till snyggingen min och dra vidare som också hon fick lov att göra.


Kajsa den jäkeln ska åka till Frankrike i några veckor, jag är så avundsjuk!!





Sen blev det att picknicka med Edith. Vi hade packat på oss smörgåsar, frukter, saft och gott humör. Först satte vi oss på en sten nära vattnet, men det blev snabbt kallt så vi förflyttade oss till värmen i bilen, heh. Planerade lite midsommar med fröken och skvallrade en hel del och avregera oss.

Efter att vi picknickat tog vi en glass på torget och pratade snabbt bort timmarna, så det blev att rusa iväg för mig igen..







När jag kom hem hann jag prata o pussa lite på T som kommit hem från jobbet, och efter det fick jag tillsammans med Ansu rusa iväg till Gamla Vasa var vi skulle få rida för Anna Tujulin. Jag red en häst som hette Vicky, riktigt trevlig häst. Först kände jag mig otroligt klumpig och fick henne inte alls att slappna av, men efter en stund när jag och hon började känna varandra gick hon riktigt fint och jag tyckte det var super skoj! :) Hade ingen kamera med så jag kopierade ett foto som Anna Tujulin tagit och var Ceicilia Österåker rider Vicky.



Super trevlig häst den där Vicky. Cecilia Österåker rider Vicky på bilden och Anna T har tagit bilden, inte från idag mao.


Efter ridlektionen blev det att snabbt rusa hem och hjälpa till med maten (som var färdigt lagad) och ta en pika dusch och iväg till Solf till Natten och Fredda. T fick bli fin i håret av Natten, och vi pratade lite dittan och dattan och kikade på TV.

Alla grejer jag gjort under dagen har ju självklart varit roliga grejer, men jag var nog trött, och somnade rätt fort när jag väl lade mig ner i sängen. :D

 

 

 


sussa natten lång

T har somnat för en bra stund sedan, tåkigare människa får man söka efter!! Haha, nå nej. Ska själv gå o sussa nu, ska i morgon till staden med Kajsa på morgonen, sedan på eftermiddagen prata med Edith o umgås och riktigt sent på kvällen ska jag och rida med Ansu. Är ett tag sedan jag satt på hästryggen, så borde väl upp igen så jag inte trillar av på träningslägret som närmar sig! ;)

Nu ska jag som sagt gå o sussa, nighty night!





trött firre

Det är jag nu. Har precis slängt mig ner i sängen efter att ha kommit hem från simhallen och ha fixat mat. Jag och T ska ta och kika 24 och ha quality time med varandra, vi har inte hunnit det eftersom vi jobbat så olika tider.






som fisken i vattnet

Alla vet det inte men jag har varit en super duktig simmare. Jag tävlade aldrig efersom jag hatade simning, och jag var tvingad att simma så att jag inte skulle få scolios. Idag är jag glad att jag blev tvingad att simma, för damn vilken snygg kropp jag hade då jag simmade 3 ggr i veckan. Så nu tänkte jag att jag skulle ta och börja igen, vem vet ifall jag börjar simma varje gång som T är på gymmet?? För det är asbra träning!

Nu klockan 5, när han och Joel drar till gymmet drar jag och simma, ska bli så könt! MEN!! Jag har inte använt min simdräkt sedan jag var i den där toppkonditionen och hade en kropp att dö för nu, 1-2 klädstorlekar större så är den simdräkten aningen för liten ;) Så jag fick låna mammas, som jag i alla fall inte tycker är särkilt snygg. Men tänkte ajg tar med båda till simhallen så provar jag ifall jag skulle av något mirakel komma i min gamla när den är blöt??

Hehe, men nu ska jag i alla fall gå och äta någon smörgås så jag inte dr av hunger i bassängen..


tar några simtag i luften och värmer upp..



21 juni 2010

Kanske lite för sent för ett God morgon-inlägg, men har inte hunnit skriva tidigare. Kom precis hem från stan, var och åt på en Thailänsk restaurang med mamma och pappa, köpte en väska, och kollade lite på herrklockor. Hittade en från Hugo Boss som jag gillade rätt mycke, satte undan den till onsdag då någon representant skulle komma till butiken och de kanske tar in nya modeller så får se då om jag hittar någon snyggare?? Jobbar bara 9 -17 så kan vara jag inte ens hinner fara dit och köpa den..

JO!! Jag hittade en maxiklänning som jag passade helt sjukt bra i, så den ska jag köpa genast jag får lön nu sista juni!! :D

Skulle annars ha fikat med Kajsa på stan idag, men våra scheman krockade, så vi tar det i morgon i stället. Ska träffa Edith också i morgon och diskutera Lady Gaga konsert m.m. det blir så bra dag! :D


Och så här såg min väska ut som jag köpte, helt perus och kostade bara 19,95 euro från H&M. Jag är ändå inte så försiktig med mina väskor, så det löns inte att köpa någon dyr när det kommer till mig.

 



mys i sängen é det bästa jag vet!!

Ligger tvärs över sängen nu med Thomas. Han messar och ringer runt till olika människor och jag ligger och kollar på hans egofoton han tog med cammen på datorn igår kväll då jag somnade, haha.

Som bäst väntar vi på att bastun ska bli klar och att ngr 24 avsnitt ska ladda klart. Tänkte i alla fall ladda upp ett foto han tog igår som jag tycker han är skitsnygg på!! :D

 

Och sedan en bild var han är mindre vacker, haha!!

 

 

 

 

Haha, är jag inte tillsammans med en underbart sexig apa? ;D Näe, men nu ska jag ta och gå och fixa de sista vedklabbarna i spisen till bastun! :D


Hoppas ni haft en fin dag! :D

 


Jag är precis lika snygg som min karl




copsar lista av Anna, sry!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Stranden, eller sommarstugan

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- På stranden med vänner. Fortsätter till en uteservering och äter och dricker gott. Far hem och byter om till partykläder, åker in till stan och förfestar med nära o kära och fortsätte rut påkrogen. (nu tänekr jag ju att jag jobbar annars och är ledig en lördag när jag skrev det där ;) )

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- inrefilé, svamp, majs, bacon

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Jag jobbar hela sommaren, men de få helger jag är ledig har jag, midsommarfirande, träningsläger och sverigeresa inplanerat.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Ljusa färger, korallfärg, rosa, vitt

6. Nämn några saker du tycker är typiskt finsk på sommaren:
- Grillas, bastu och nattdopp, festande natten lång

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Resan till Danmark faktiskt.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Sjön, lite varmare än havet

9. Vad väljer du i glassbaren?
- lakrits eller vanilj

10. Vart går din drömsemester?
- Något varmt ställe som inte är helt turistförstört. :)

Fotografering

Blev bestämt för en fotografering, bara vädret skulle bli bättre så kommer den bli av. Ska vara drömtema och sådär väldigt vackra bilder, softa och romantiska. Så snälla väder bli vindstilla, sol och VARMT!

Ser så fram emot det, så önskar det skulle bli sommar nu!!







20 juni 2010

God mogon!

Igår hade jag och Thomas varit tillsammans i 10 månader, så då firade vi genom att fara till Strampen och äta. Det var riktigt gott, och mysigt! Det är underbart ska ni veta att älska en person och känna man är älskad tillbaka för just precis den man är!

Idag är vi alla 3 på jobbet, Sara, Merja och jag. Det blåser äckligt hårt och är äckligt väder, så får se om någon turist vågar komma hit idag. ;D

Näe, men nu ska jag ta och fortsätta här.

Hörs senare idag! :)



Orkar verkligen inte mer..

Nu har vi kollat på klänningarna och hästarna, nu orkar vi inte se mer. Men jag blev så kär i alla fina hästar! AAH halvblod och fullblod gör mig knäsvag.











suck - orkar inte se meer!!!


Kom nu turister, vi orkar inte se mer ..



19 juni 2010

Haha, varken jag eller Merja är särskilt förtjusta över att alla ska göra så stor grej av bröllopet i sverige just nu, men ändå ser vi på LIVE sändningen på datorn.

Nå men nu i detta äckliga regn väder så kollade vi vad de lovat för väder inför midsommar, och vi blev glada när vi såg följande!!




HAha, jag skulle kunna ha en motsvarande väderrapporter här så  man skulle kunna komma o kolla hur det ändras fråndag till dag ;D



OMG, vilken storm!

Alltså det stormar som fanken här ute, öppetskylten blåste just omkull, det regnar så hårt att det kommer på fönsterrutan, flaggan ser ut att snart flyga bort. Det stormar så att man tänker "I don't want to die!". Utan att överdriva!

Nå well, de va inte därför jag tänkte skriva, utan jag tänkte skriva för att mamma ringde precis och berättade att de ska åka och titta på en hundvalp i morgon. Jag jobbar ju såklart, så det blir mamma och pappa som åker och kikar på den. Rasen är labrador (den typen som på bilden). Pappan är "vanlig" labrador och mamman är en blandras mellan "vanlig" labrador och jaktlinjen av labrador. Så det kan bli en super mysig labrador.

Det är bara det som känns jobbigt att det känns som om vi inte hedrar minnet av Ronja genom att skaffa en hund så snabbt. :( För INGEN hund eller djur har tagit så stor plats i mitt hjärta som Ronja! Ska scanna in bilder på henne från valp så kan jag visa hur söt hon var!

Sen paxade jag en kissekattunge till hösten, det är en kille. Men det kan också hända ägarna vill behålla dem när de bara är 2 st, men om de inte gör de så har jag en kisse till hösten, MYYYS!!

Sitter ännu på jobbet, slutar kl. 19.00, och då jag slutat ska jag leka chaffis. Men kanske lika bra att jag hamnar ut att leka chaffis då jag tidigare inte behövt leka det, hehe.

Hörs senare..

18 juni 2010

Nåjaa, nu sitter jag på jobbet igen. Igår bestod dagen av rätt mycke drama i slutet av dagen, men orkar inte bry mig längre helt enkelt..

Nå väl, idag hoppas jag det kommer att börja regna, för jag vill ut och länka i regnet. Ska fungera KANSKE chaffis ikväll, så de ska bli en ny upplevelse för mig ;D Annars känns nog mitt liv rätt tråkigt just nu, jobbar mycket, och är ledig då ingen annan är ledig, hehe.

Det där är klänningen jag skrev om tidigare som klämmer ihop brösten.
Ska prova den ikväll igen o se om jag ivll ha den eller ej. ;)

 

Blev lite ledsen just när Merja käkade mandariner, för det älskade Ronja. Första gången efter Ronjas bortgång som jag kände lukten av de.. Tänk vad små saker akn kännas jobbitg när någon man tycker så otroligt mycke om försvinner ur ens liv?!

 

 


Midsommar

Jag ser fram emot midsommar, första lediga helgen på juni, har inte haft en helg ledig ännu, så ska bli mysigt! Antar det blir att vi grillar, badar badtunna och sådant skoj! :)

Förra året var jag och tjejerna till Storsand, första gången jag var där, och jag kan väl lätt med gänget som var med dit konstatera det var bästa midsommaren ever, svårt att toppa det i år! :)

Har ni några planer, eller är det för långt fram ännu?



Midsommar

Jag ser fram emot midsommar, första lediga helgen på juni, har inte haft en helg ledig ännu, så ska bli mysigt! Antar det blir att vi grillar, badar badtunna och sådant skoj! :)

Förra året var jag och tjejerna till Storsand, första gången jag var där, och jag kan väl lätt med gänget som var med dit konstatera det var bästa midsommaren ever, svårt att toppa det i år! :)

Har ni några planer, eller är det för långt fram ännu?



17.6.2010

Tjolahopp!!

Idag är jag på betydligt bättre humör än igår, bara att jag har huvudvärk. Har beställt lite grejer från apoteket idag, och ikväll ska jag och T boka resa till Sverige. I juli ska vi nämligen besöka min syster och hennes man (fy så underligt det känns att skriva det fast de varit gifta i 6 månader ;) ), så då lär ännu mera pengar av lönen (som ännu inte kommit) gå, men det är resan värd!

Jag har kanske en liten bekännelse att erkänna (eller hur man nu bruakr säga), jag är besatt av att kolla väder. Speciellt om det är något speciellt evenemang, ex. midsommarne nu när jag är ledig första helgen i juni, så då är det ju självklart jag vill ha bra väder. Så jag har kollat flera sidor på nätet vad de lovat för väder, och jag klippte ihop från de olika sidorna, så midsommarhelgen nästa vecka kommer att se ut som följande.






Sitter i alla fall på jobbet och väntar att Sara ska komma i jobb, mycket roligare då! :) Nu ska jag fortsätta jobba

pissig dag

Annat kan jag inte påstå, har inte ännu blivit på bättre humör ännu. Gräsklipparen bråkade med mig igen så jag sträckte armen, ta svinont att bara skriva nu! Behöver verkligen någon som kramar om mig nu o får mig på bra humör..

Har jobb i morn i alla fall, så då blir man väl på bättre humör (jag vet andra brukar tycka tvärtom, men jag älskar min arbetsplats o mina arbetskamrater, de är så snälla o goa).

Nu ska jag gå och raka mina ben, de börjar se ut som ett par gorillaben snart, haha!

Ha de gött!!







PUST!

Nu är jag hemma igen efter 1 timmes länk med Elvis (hunden vår). Jag är helt slut. Den rundan jag sprang idag sprang jag i höstas då jag hade bra kondition, nu fick jag springa i intervaller för jag orkade helt enkelt inte. Har nu gjort korvsoppa, eller den ska koka ännu lite, och jag har fått ner pulsen igen så ska gå och duscha nu.

GAH, ska bli skönt att sen få slänga sig i soffan och kika lite tv efter maten!! ;)

Hurtbuller går nu o duschar och sen äter tillbaka de gram hon tappat under springturen, hehe!





Haha blev helt svettig, så mitt hår är därför så äckligt, men jaa, jag ska gå i duschen nu, haha!



suck

Jag vet inte varför, men när jag vaknade idag så var jag på så jäkla irriterat humör, bara kände hur jag ville ha sönder något!! Nå jag kollade filmen och den var helt ok, ingen jag rekommenderar, men gick att se.

Nå väl, så tänkte jag att jag skulle vara snäll och klippa gräset, men då får jag inte igång den där jävla gräsklipparen. Jag fyllde på bensin och allt men inget fungerade!!

Nå så tänkte jag, nä men jag far till simhallen och simmar, men då hittade jag inte min simdräkt med tillbehör, så nu ska jag ladda telefonens batterier en stund så ska jag fara ut och springa och rensa tankarna lite.

Finns inget värre än att vakna och vara irriterad från första sekund!!


Här kommer lite bilder från då jag och T var på födelsedagstårta till Ansu i förrgår.



T som väntar på tårtan



En super smarrig tårta, den hette något med Party ytot jag. Gott var det med massa godis på



Mot kvällen så följde Ansu med mig hem i regnet, eftersom Chip (hennes hund) skulle och uträtta sina behov. HAr jag inte söt regnjacka ;)



16 juni 2010

Idag skulle jag inte sova så länge, men somnade först 1 igår, låg och vände mig. Men steg upp 11 idag då och åt frukost. Nu har jag kurat ner mig i sängen och ska kolla "Did you heard about the Morgans?". Hoppas den är bra, någon som sett den??

Tänkte jag skulle röra på mitt feta arsle idag och åka till simhallen och simma idag. Tänkte riktigt hårdträna så ska simma hårt som fan, haha. Jag simtränade ju i flera år, 11 år minst, i alla fall sålänge som jag gick i simskola, började när jag var 5 och slutade när jag gick typ i 9an i högstadiet. Dumt val, för efter det så har kilona bara satt sig på mig och jag har tappat kondisen betydligt, men man kan alltid börja igen. Igår tog min antibiotikakur slut, så nu känner jag INGET kan stoppa mig för att komma i form igen! :D

Men nu ska jag kika filmen och låta frukosten smälta innan jag far iväg och simmar (hoppas bara simdräkten fortfarande passar, har tror jg gått upp 1 storlek sedan jag köpte den?) ! :)






Helt slut!

Jestas vilken dag, och mycket har jag fått gjort! Som bäst ligger smörgåsar i ugnen som om några minuter ska tas ur. Har varit efter Elvis från hundhotellet och varit till Vörå med honom på lite "träning". Han fick nämligen vänja sig med hästar, nytt ställe, nya människor och att lyda mig med många störande yttre faktorer. Det gick över förväntan! Nu sitter jag och försöker fortsätta med att ända filmformat på ett par filmer, men när jag fått de i ett annat format, jaa då är de utan ljud.. Vet någon av er hur man lättast ändrar format på en film och behåller ljudet? ;)


15 juni 2010

Jag har varit uppe redan flera timmar. Har varit till 2st loppis, agrimarket, hämtat ut paket och städat undan i köket. Nu  ska jag börja sätta igång en tvättmaskin och städa undan i rummet.

Fick annars mitt paket från Nelly idag, och studentfoto från skolan var alla studenter från skolan finns med på. Jag kan ta och ladda upp det senare hit, för nu ska jag fortsätta leka husmor! :D

Haha ja just det ja, jag frågade annars T igår vad han tyckte om min header på bloggen, och han tyckte det såg ut som reklam för en skola. HAHA, nu tycker jag inte alls om headern mera, för det är det enda jag tycker det ser ut som nu!! ;D

Men jaa, hej så länge! :)



Turistinformatör Anna-Karin Åkers till er tjänst!





Ny header (igen)

Eftersom jag inte är brunett längre och inte har några nya bilder, ja då får min studentbild stå som header. Hoppas den faller i ert tycke. Själv är jag inte helt nöjd, men ville byta. :) Tryck F5 om ni inte ser någon ny layout.






Älskade Ronja

Lite dåliog kvalitet, men laddar upp den ändå, för jag saknar Ronja något ENORMT!! <3




14 juni 2010

Sitter sista dagen på jobb innan mina 2 dagar av ledighet. Ska bli skönt att vara ledig, det var rätt tungt att stiga upp i morse.

Sitter hur som helst med Merja och försöker sätta ihop (eller vi är nog egentligen klar med den) information till en presentation. Jag har funderat, och kommit fram till att det är rätt komiskt. Att hålla presentationer för 25 per får min mage att vridas till en knut av nervositet och ångest, medan att gå en fashion show för 50-150 pers endast ger mig en kick av adrenalin och ett härligt rus i kroppen! :)

Jag menar jag har ju en text framför mig när jag håller en presentation, så i värsta fall kan jag bara läsa rätt av. Men i en fashion show är jag helt "ensam" ute där och klntar jag mig, ja då har jag verkligen klantat mig och alla sett det och fnissar åt mig, det finns inget säkert jag kan ta säkerhet från, för där är tempot högt mellan bytena och det är ens ansvar att se självsäker ut och sälja kläderna, annars får du inte gå fler shower. ;)


Har ni samma "problem" gällande något? Ex. att ni också har hemsk scenskräck när det kommer till presentationer, men i något annat sammanhang var det gäller att framträda inför folk är ni helt hur coola och lugna som helst??




färdig bastat

Nu har jag bastat klart. Ska nu gå till köket var T donar o har sig, vi ska käka lite nattkäk innan vi far och sover. Den människan är den finaste! Han har alltid en förmåga att gå mig på bra humör när jag är som mest irriterad eller ledsen.

Jag saknar något otroligt Ronja :'( Speciellt nu när huset är tomt på hundar.. Vila i frid älskade hund <3



Jag saknar dig varje sekund som går!

 

 


Bastu finnen

Okej, jag erkänner.. Jag kanske har varit lite fåfäng o fjanttig, för jag har inte vealt gå i bastu nu sedan barcelona resan för jag har varit rädd att min "bruna" färg ska försvinna. Men nu är den ändå så gott som borta, så jag har min fina pojkvän och hugger ved så vi ska göra en riktigt härlig bastu. SKÖNT! Men nu kom han in igen så jag sa briljera med hur man får bäst igång veden i bastun.

Håller ni inte med om att bastu är bra skönt!! Tänker alltid se till att jag har bastu där jag bor, klarar mig inte utan!! Varje söndag har det varit bastu hemma hos mig, och nu när jag och T har huset för oss själva ska det bli extra mycket mys och extra långa baststunder. :)

Ha en fin kväll ni med, min är så perfekt som den kan bara bli (förutom att jag saknar Ronja något enromt att det gör så ont i hjärtat <3)..




Frukost på hotell

I morgon fyller min fina vän Ansu år, och jag har funderat på vad jag skulle ge henne i år, så  då började jag tänka hur hennes dag kommer att se ut i morgon -> vakna i sin lägenhet och bege sig till Vörå för arbete, så då tyckte jag att jag kan dra upp min bak ur sängen och åka och äta hotellfrukost med henne så hon får börja sin dag med en vän, så min väckarklocka kommer väl att ringa 06:30 i morn. :) Hon vet redan vad som är på gång, eftersom jag ringde och hörde med henne om hon skulle vilja ha det som en del av presenten. Så  nu får hon älja vilket hotell hon vill äta en god frukost på, så åker vi dit och jag bjuder henne på det!

Tycker inte ni också att hotellfrukost är bara för underbart gott! :D ÄLSKAR! Vad förväntar ni er ska serveras på en hotellfrukost??



Shakira är ju grym!

Jag avskyr att det är Fotbolls VM nu, är inte det minsta intresserada av killar som springer efter en boll, nej! MEn av någon underlig anledning så såg jag en av fotboll VM's låtarna med Shakira, och jag gillade den verkligen! :)

Hör själva! :) Har inte den skön rymt?


 

 


13 juni 2010

Nåjaa, idag har det kommit några turister redan i alla fall. :)

Det närmar sig SNART midsommar, och i år ska jag spendera den i alla fall med Thomas. Vi ska fira den i Maxmo med vänner, så det kommer att bli riktigt roligt. Ser fram emot den redan. Vi har pratat om badtunna, men vi får se om det blir något av det. Men att fira i maxmo med vänner är fastslaget, vilka vännerna blir beror på vem som känner sig manade att joina.

T ska också komma och hälsa på mig på jobbet idag och vi ska gå till Berny's och äta mat, gött de! :)

Nu ska jag fortsätta jobba.

Hörs senare idag!




Bilden är från förra året när vi hade utbildning till jobbet och vandrade runt i björkö.
Sara har tagit fotot.




Komsi komsi

Komsi komsi alla turister.. 1 timme kvar nu innan jag får fara hem till min snygging till pojkvän. Han meddelade att kvällens program blir att jag blir bjuden på middag + vin, och sedan mys till en film! AAH, jag älskar verkligen honom. Han vet exakt när han får sina perfekt pojkvänspoäng, hehe.






12 juni 2010

Sitter med Sara och pratar om dittan och dattan. Skrev inget inlägg igår för det var så jobbigt att säga det var en jobbig dag. Ronja for upp till hundhimlen igår, det är allt jag tänker skriva, annars börjar jag gråta igen..

Det har varit helt super lite folk här idag, säkert p.g.a. regnet, så vi har det rätt lugnt. Hat jobb till klockan 20 ikväll, och Sara fnissar. Det har vi gjort rätt mycket idag när vi såg på "superprinsen" som finns på aftonbladets webb-tv. SE DE AVSNITTEN!!

Ikväll ska min sötnöt bjuda mig på middag och vin. Ska bli mysiigt! Precis vad jag behöver idag. :)

Nu ska jag fortsätta underhålla Sara. :D


MORO!



Det känns som igår..

Det känns som igår när vi hämtade dig från Nystad. Nästan lika liten som pappas sko var du då. Gnydde gjorde du nästan hela hemvägen, och det gjorde jag också när jag inte fick hålla dig i famnen.

Jag minns första natten som jag och mamma sov i köket med dig, men efter att du bajsat framför mammas madrass, bitit mig i fötterna och kissat på min madrass fick jag inte sova i köket med dig längre, då var det bäst att endast mamma sov så du skulle få lugn och ro.

Jag minns första hunduttställningen vi var på till Jakobstad. Du vann din ras, och fick dessutom "Bäst i ras" pris. Följande hundutställningen ansåg domarna du inte liknade en Rottweiler, och att du var för lugn? Haha, lugn kan vi väl inte säga du varit, för nog har vi allt fått kämpa med att uppfostra dig. Jag minns hur jäkla envis du var, och hur du ville vara boss i familjen, men vart efter åren gick fann du din rätta plats i familjen och efter hormonella besvär så vi tvigats operera bort livmodern på dig blev du som en annan hund.

Du räddade oss från inbrott genom att skälla och skrämma bort tjuvarna en mörk höstnatt i Oktober. Du har gjort att jag aldrig kännt mig otrygg i din närhet, trots att jag varit och är hemskt mörkrädd. Du har verkligen varit alla våran guardian angel.

Men det starka bandet vi fick, var nog när jag gick genom den svåraste perioden i mitt liv hittills. Du fanns alltid vid min sida och slickade mig på handen, lade huvudet i min famn när jag var ledsen, och låg i rummet om nätterna och kvällarna när jag som mest behövde din närvaro.

Du har varit mer än en hund, du har varit en mycket kär familjemedlem. Vi har alla skrattat åt dina dummheter, "ojjat" oss över hur söt du vart när du lagt huvudet på sne. Vi har fått så otroligt många fina minnen med dig, och självklart skulle vi vilja ha fler med dig. Men cancern tog över och det kan vi inget åt. Vi ser tillbaka på åren med stora leenden på våra läppar och är tacksamma för att du kom till vår familj, och att just du fanns kvar i kullen vi tittade på. Vi kommer aldrig glömma dig.

Du finns för alltid i våra hjärtan <3


// Din lillmatte Anna-Karin

























TACK RONJA!!


ingen länk

Det blev ingen länk, kom hem och brast ut i gråt. I morgon ska vi föra Ronja till veterinären i Seinäjoki och ge sista sprutan till henne. Har gråtit sedan jag kom hem, och gråter fortfarande.

Varför ska cancern ta alla fina varelser på denna jord????







Ut o spring

Men nu ska jag fara hem från jobbet, sen byta om och fara ut och springa. Har ätit så mycket gotta på jobbet idag så om jag bara skulle ha kondis skulle jag tvinga mig på en lååång länk, nu blir det väl typ 3 km. Men det är en början i alla fall att få tillbaka min kondis nu när jag är "frisk". :)







Vet ni, eller kommer ni på några bra låtar man kan springa till?? KSulle behöva fylla på min spellista.


Mitt jobb

Har en liten paus nu i mitt visitkort-fixande. Tänkte ladda upp lite foton från jobbet som jag tog idag med Sara. Det var lite småkul idag annars. Efter Sara varit på lunch med sin polare så såg vi det äckligaste jag sett på länge (den lilla skrotten på bilderna), och ingen av oss hade en aning om vad det var för ful sak.



Min fina arbetsplats

 


"vakthunden" Sasha som ägs av ägaren till Restaurangen Berny's här bredvid

 


Sara vågade i alla fall komma riktigt nära den äckliga saken.

 


Den äckliga skrotten. Den såg ut som en avlång liten igelkott men utan huvud. Vet någon vad det är?

Nu ska jag fortsätta jobba. :)

 

 


10 juni 2010

Som bäst sitter jag på jobbet. Rätt lugnt idag med turister så man får rätt mycke gjort när det kommer till att printa och skriva saker. Sara gick precis på lunch med en kompis så jag sitter här och väntar på turisterna sälv.

Det som känns jobbigt idag är att solen skiner och det är otroligt varmt ute idag, och jag sitter inne och jobbar. JAg menar igår och i förrgår när jag var ledig så ösregnade det. Just my luck. Förra sommaren var det lika, det regnade el var mulet då jag var ledig, och solen gassade när jag var i jobb.. Nej jag är inte bitter!!!

Tänkte annars fara ut och springa då jag kommer hem ikväll, slutar kl. 19 ikväll så kan ju iof hända jag inte orkar i och för sig, hehe. Latast i världen tror jag att jag är, fast jag försöker ge ett hurtigt intryck.


kvällen

Var med Ansu på kvällen och red ut i terräng. Så otroligt skönt kan jag lova. Det var länge sedan jag red ut i terräng med henne och hennes hästar. Men skönt och mysigt var det. Så fick man avregera sig en smula också.. ;)

De som inte rider, eller slutade rida när man började högstadiet (då många slutar), så vet inte hur underbar sport detta är. Ridning och hästar är mitt andrum i vardagen <3









9 juni 2010

Det blev inget inträdes prov idag, så jag och Ansu ska och avreagera oss på en roadtrip till Kokkola och shoppa lite i de få butiker som finns där. Ska bli skönt att komma bort!

Men nu ska jag skynda mig iväg och byta om, sminka mig och fixa håret.

Hörs senare idag med bilder.


helt skit dag


Detta shoppade jag, eller beställde hem. Hittade lite grejer på asos.com också, men beställde inget där.

Har precis varit och springa, ska och äta lite nu med T som ligger här bredvid och gnäller som ett barn att vi ska gå och äta, så är väl bäst att göra det så han slutar gnälla och sover sött. ;)

JO, det var en kråkunge som inte kunde flyga på gården. Tog en video som jag tänkte ladda upp här sen efter vi ätit. Den var så söt kråkisen!

Ja, men nu mat som sagt!!




internetshoppar

Sitter med T och kollar på olika saker på internet som vi skulle vilja beställa. Han har sin nya macbook och surfar på killars kläder o jag på tjejers kläder. Hittar inte så super mycket, men dyra plagg.. :(

Kan visa nu snart om några minuter vad jag sist och slutligen väljer att köpa.

 

 


<3

Ska gå ut och grilla med T och föröka bli på bättre humör, senare ikväll ska jag fara och simma när T och Joel är på gymmet.

Jag har för övrigt inte blivit på bättre humör!!




8 juni 2010, inte min dag

Får troligen börja äta ytterligare en medicinkur. Jag orkar seriöst inte med det mera. Jag har ätit olika mediciner för diverse saker sedan december, ska jag inte bara få kunna vara frisk och medicinfri nu för resten av året i alla fall ?? Denna dag började från helt fel sida!!


old pic

 

 

 



bowling

Nåjaa, jag förlorade i bowlingen så det är inte precis något att prata om faktiskt! ;) Nä men har annars varit rätt ledsen ikväll (och de va inte för att jag förlorade i bowlingen), men som tur har jag T som är bra på att muntra upp mig. Så vi har pruttat i kör här så där passligt innan vi ska gå och sova, haha.

Här är några bilder från Bowlingen.
















hemmaaa



Nu är jag hemma från min första riktiga arbetsdag, och den gick bra! Nu ska hela familjen och bowla, Ina, Magnus, Annika, Pappa, Mamma, Thomas och jag. Haha, tur Viktor är borta så man inte behöver bli helt och hålet utklassad. ;)

Men nu ska jag ta och byta kläder, känner inte för att komma i kavaj till bowlingen.

Hörs senare ikväll!



Lyckat Annu, lyckat!

Kom 1 h för tidigt till jobbet idag. Vet inte vad jag tänkte haha..


Vad heter du? Anna-Karin Åkers
Vad kallas du? Annu eller A-K
Vad vill du bli kallad? Annu
Stjärntecken? Stenbock
Var bor du? Smedsby
Vad ska du göra i sommar? Jobba, och då jag inte jobbar umgås med fina människor
Hur mår du just nu? Tröttilainen
Vem är din förebild? Pappa
Vad är bäst med dig? Att jag bryr mig om de jag håller kärt, och står med fötterna på jorden.
Hur lång är du? 174 cm
Är du nöjd med dig själv? Allt som oftast
Har du fräknar? Har tydligen fått några på näsan
Vilket ämne har du bäst betyg i? Media, musik och gymnastik
Vilket ämne har du sämst betyg i? Finska, kemi, biologi
Favoritstad? Barcelona, Stockholm
Favoritsport? Ridning
Tror du på ett liv efter döden? Jag vill tro på det, för jag vill inte att vi bara försvinner efter detta liv



7 juni 2010

Sitter som bäst med turban runt huvudet. Har duschat och ska slänga på mera kläder, föna håret, borsta tänderna och sedan iväg till jobbet. Idag skulle vi får mera informtion när chefen kommer dit. Men nu måste jag skynda.

Jag drömde annars att jag lyckades hålla fast mig i en stång så jag blev inte uppäten av en STOR tornado. haha



God natt

Har haft fullt ös idag. Eller egentligen inte, har bara haft lite krapula. Var med Thomas (som också mådde skit) till Kotipizza och åt på dagen, och på kvällen for jag på picknick med ett par typer från skolan. Det var helt chill. Tog kanske 2 bilder, men de hade så dålig kvalitet då det var med lilla kameran så vi får se hur de ser ut när de kommer in på datorn.

Här är annars några foton som Viktor tog från min student. Älskar klänningen och håret!! LOVE





























Bäst tycker jag själv om bilderna på mig och Ronja, + de på mig o T. <3




nybakad student

Nu kan jag säga att jag är student. Jag fick mössan igår och blev fixad fin av Eva på Artistica, kände mig som en prinsessa. Idag känner jag mig som något annat, haha!
Tog mina studentfoton igår före skolan med Sami Pulkkinen. Har är super duktig och jag har redan fått några foton. Jag ville ha både traditionella foton och annorlunda, så det blev en bra mix på de tycker jag. :)

Ett av de annorlunda fotonen, gillar bilden massor!





sry!

Det tog mera tid än jag trode och är ännu inte klar :S Måste ladda upp bilderna i morgon, hinner inte nu! :S Hoppas ni orkar vänta.

Det var annars super fint när många var med till Emilias grav. Skolan lade en blombukett på graven hennes, och alla stod och höll en lång och fin tyst minut för henne.

Grattis till studenten fina Emilia!



Stresigt

Idag har det varit en stressig dag. Dagen började med jobb, det var kul att jobba igen, så skrevs arbetsavtalet och får mera i år än förra året, så det är alltid fint! :D

Sen skyndade jag mig till Kokkola för att hämta momi, och sedan köra tillbaka. TRÖTTSAMT kan jag säga er det var!! Nu ska jag fara iväg till övning inför morgondagens student, suck jag är helt slut!!  Men efter studentövningen har jag fått med mig några tjejer, så vi ska fara till Emilias grav och sätta studentrosor på hennes krav.

Men nu måste jag sminka mig så jag börjar se levande ut igen, och sedan rusa iväg! :)

Hörs senare! Då komemr bilder också..


"bättre" bild

Här e en LITE bättre bild. Det blir helt annan nyans på bild, dessutom vill jag inte fastna på bild idag, blir suddigt eller helt dåliga bilder med hemska miner, haha! Men håret är ju i alla fall mörkblont, som sagt eftersom blond BLOND vill jag inte bli igen. ;) Nu ska jag ta och städa vidare, blir att damma och dammsuga, wuhuu *not* ...






hemma igen med ny hårfärg

Hehe, tror inte Eva tycker om att jag inte tar hand om mitt hår särskilt bra. Det var otroligt nötta toppar så det blev rätt kort håret nu, men det växer ju.

Färgen blev en mörkblond eftersom mitt hår bleks sjukt mycke under sommaren så löns det inte att fixa det brunt. Jag vet det är många som tycker jag passar bättre i ljust hår, så ni får ju jubla nu, hehe! Nä men jag är nog helt nöjd, såklart sörjer jag ju längden, men det var inget man kunde göra åt det. På lördag ska jag till Eva igen och hon gör mig fin fin inför min student. :)

Jag håller på att storstäda huset just nu, så hinner inte ta någon ordentlig bild på håret, så tog snabbt en med min cam, men kan ta en bättre ikväll! :)


Vad tycker ni (tänk på att de e bajs kvalitet)


De e inte så orange/gult som bilden visar




Så rätt sean banan!

Första gången jag hörde låten skrattade jag och tänkte vad fan rä detta för låt. Men nu tycker jag den är bra, och dessutom sjunger han bl.a. "Ursäkta mig alla beniga tjejer, lyssna på vad bananen säger. Kött fy fan, pizza more, sluta se ut som ancra corn(?). Gynning, Rosing, Silverstedt beniga bimbon utan fett. Så ditt rull(?) o ät dig mätt.. Rumpaaa"

Pizza to the ppl!


 

 

 


3 juni 2010

Nu är det bara 2 dagar kvar till min student. Det börjar kanske bli lite nervöst!!

Idag ska jag i allafall till Artistica och klippa och färga håret. Är bara lite rädd att Eva tvingas klippa av rätt mycke då topparna är ganska så slitna. Färgen har jag inte som vanligt bestämt mig om ännu, antinge mörkare eller ljusare än jag har nu. :)

Men nu ska jag ta och börja klä på mig. Jag ska nämligen ta bussen till stan, så har en tid att passa. Hörs efter jag varit vid Artistica!

Klapp på stjärten så länge!



Ledsen prick

Känner mig som en ledsen prick just nu, inte alls så glad som den ag beskrev mig idag på intervjun.. Men orkar inte gå in på det nu, känslor fås ju tydligen inte yttras längre :/

Var med Edith på Sex and the city 2 idag. Hade hört en massa skit, så hade inte förväntat mig mycket. Jag menar det var ju en 2a, en uppföljare, hur många 2or lyckas lixom? Men filmen var helt sevärd, jag skrattade nog i princip helatiden åt de torra skämten. Oh, Samantha är så bästl Älskar henne!

Men nu ska jag lägga mig ner och sova och förhoppningsvis vakna muntrare!

Puss o Kram


titta i kors!

Alltså jag fattar inte, jag försöker och försöker, men kan inte titta i kors. Detta är närmaste jag kan komma! ORskane till varför jag försökte idag var för att jag skulle ta en bild som föreställer hur jag kände mig på inträdesprovet idag. Tack och lov var Andreas och Robert också där så fick någon att döda tid med.

Nu ska vi (jag och T) till pikku quatro och äta pizza, sen ska jag på Sex and the City premiär med Edith. Försk ska vi till Strampen på 1 också.

Nu ska jag borsta håret och bättra på sminket..


See ya!



and I'm off

Nu ska jag ta och byta om till mina springbyxor. Ska ut på länk i hopp om att bli på bättre humör.. Hoppas på det till kvällen i alla fall!!!!



Min nya springoutfit som mamma köpte till mig för några veckor sedan skall invigas idag!



artistry

Alla vill ju ha en felfri hy, men det är lättare sagt än gjort att få en sådan. Själv har jag länge haft problem med min hy, men det enda som lindrat den är p-piller och Artistry serien jag använder. Jag använder den rosa serien eftersom jag har mycket trott hud och känslig hud. Serien är i 3 steg.










1. Rengörande kräm. Morgon och kväll smetar jag in denna crém i blött ansikte, och tvättar bort det direkt sen..










2. Följande steg efter ansiktstvätten är att dutta detta återfuktande vatten på en bolustuss och återfukta ansiktet. Detta återfuktande vatten är A och O, eftersom hyn behöver fukt.












3. Och sist men inte minst crémen som återstället fettbalansen i hyn.






Det finns även andra produkter jag använder förutom dessa. De är följande.







Detta är en produkt som man endast sätter en liten droppe på finnen, varje dag. Då försvinner den snabbt. Men den är för tillfället slut, men då jag har av den avnänder jag den morgon och kväll.










Jag har rodnader i min hy efter finnar jag haft för flera månader och år sedan, denna produkt ska hjälpa huden bleka de röda fläckarna så de inte är lika synliga. Använder denna varje kväll














Djuprengörings mask som man smörjer in i ett fuktigt ansikte, och låter det vara på i ca 10 min. Efter det tvättar man bort masken. Den applicerar jag i alla fall endast kring näsan och hakan var jag har oren hy. Använder den 2ggr/vecka















En återfuktande crém som jag sätter i pannan och kinderna var jag inte har problemhy, men som behöver fukt. Använder den 2 ggr/vecka



Sen har jag ytterligare en peelingtub, som används 2 ggr i veckan för att få bort döda hudceller och rengöra på djupet. Men hittade ingen bild på den.


Så är ni villiga att sätta era pengar i hudvård rekommenderar jag denna produkt mycket varmt! Finns för alla hudtyper. Köper mina produkter av en som jobbar på Mehiläinen (de går inte att köpas från butik, men är ändå top 5 mest sålda hudvårdsprodukter i VÄRLDEN). Men produkterna kostar ca 14-40 euro beroende vad man beställer, smink, hudvård, kroppsvård el dyl. Om ni är intresserade av produkten kan jag ge nummern till henne jag köper av, hon har även en salong var man kan få ansiktsrengöring och bekanta sig med dessa för 30 euro. Så jag tycker det är värt att testa.


Nu ska jag sluta göra reklam. Men jag har varit nöjd med produkten i alla dessa 3 år jag använt dem..


 

Produkten ID som är ett superbra mineralsmink gjorde susen för min hy (se bara bilden), men har inte råd att sätta 50 euro per dosa.. :( Så ska prova på om Artistry foundation ger samma effekt?!


Svar på frågorna

Fick en kommentar att jag inte svarat på frågorna, så börjar väl vara dags med det nu då? Så här är svaren på de några frågor jag fick..


Hur länge har du och T varit tillsammans?
Vi har varit snart tillsammans i 10 månader. :)

Vart ska du till hösten?
Antar du syftar på skola, och det vet jag inte. Har sökt in till bl.a. turism, form, tradenom. Men funderar mera nu på att ta ett mellanår!

Är du modell eller något?
Det heter jag är modell till Domani Models, men själv tycker jag verkligen inte att jag är det. Jag bara går shower om någon frågar, och samma med photoshoots. :) Jag gör det för jag tycker det är skoj.

Var går du i skola, eller gick?
Jag gick i Vasa Övningsskolas gymansium, på bildlinjen.

What is your clothes size??
Beror helt på kläderna men oftast 38 på övredelar, men med min euro-afro-ass så e byxor 38-40 i storlek

Hur lång e du, o vad väger du??
Jag är 175cm lång och pendlar mellan 68-70kg.

Vad använder du för smink?
Just nu har jag börjat använda en foundation och täckstift från Artistry. Jag har hela livet haft väldigt känslig hy, och rätt dålig hy. Men Artistry är det som hjälpt mig bäst. Jag ska ta och göra reklam om den i ett senare inlägg.

Hur var barcelonaresan?
Den var helt underbar, kunde inte ha blivit bättre. Saknar oerhört mycket värmen nu när man är tillbaka i kalla äckliga Finland!!



Känner mig som ett stort frågetecken!

Fy farao vad jobbigt det känns! Alla utbildningar jag sökt till känns bara som ett fail. Jag vill inte in någonstans, inget locka. Jag vill ta ett mellanår och jobba, men med vad?? Kommer jag igång med studierna sedan igen när jag varit van att ha fast inkomst??

Dessutom fick jag en medicinkur att käka nu igen, hade tydligen urinvägsinfektion i alla fall, så det gjorde inte saken bättre nr jag fick fara till akuten idag och ta blodprov!!

Nej idag känns allt bara piss, och i morgon har jag inträdesprov till tradenom och jag vill bara lägga mig i sängen och dö!

Vanligtvis är jag positiv och glad, men idag är jag en riktig surfitta (finns inga milda ord tyvärr)





Hoppas ni haft en bättre dag än mig!





1 JUNI 2010

Fy så underligt det var att skriva ut 1 JUNI. Tänk de e sommar nu, eller ja det ska föreställa det i alla fall. I alla fall så ska jag jobba min första dag på torsdag, lite mjukstart på 4 timmar. Sen nästa veckas torsdag drar arbetet igång på allvar! ;)
Ska vara på havetshus i år igen, och jobba som turistinformatör. Har dessutom mina fina arbtskollegor som förra året, Sara och Merja med. SKulle de inte var fr dem skulle jag tror jag inte ha sökt i år igen. Vi hade så bra sammanhållning och jobbade lite extra nu som då för att den som behövde skulle få ledigt någon dag för att kunna fara på något evenemang och sådär :)

Detta kommer bli en lika kul sommar på jobbet, hoppas bara inte lika shoppingberoende ;)



från vänster: Sara (har blogg), Jocke, Annu, Merja. Jocke jobbar inte i år, utan det kommer någon ny.


Jag tror bestämt jag har finaste utsikten från mitt sommarjobb. :)



I år har vi dessutom skönare öppethållningstider vardagar 9-17 och helger 12-20. Så det betyder man har 2 skift. 9-17 eller 11-19 på vardagar, och på helger 12-20. Så jag klagar inte alls. Ska bli skönt att få börja jobba.





RSS 2.0