Dag 30 – Ett sista ögonblick

Det första jag tänkte på med "ett sista ögonblick" var Emilias fina begravning. Ingen ska dö så ung, så känner jag fortfarande o tänker på henne med jämna mellanrum, men det var ett fint sista avsked vi fick ge henne. Det var ett fint sista ögonblick.

 


En människa jag beundrar o tycker om


Äntligen.

Äntligen kom mitt H&M paket jag beställde för 1 månad sedan. Som tur beställde jag 2 storlek av shortsen, för finally har jag kommit ner till en storlek 38-rumppa, haha :D

Beställde också ett par super söta sommarskor, bälte, örhängen o ringar.







Dag 29 – Mina ambitioner

Jag vill kunna hjälpa människor, hjälpa dem må bättre, kunna säga "det blir bättre" och veta att det kommer att bli bättre när någon är ledsen.

Jag vill stoppa mobbning
och få slut på sådant trams, ingen är värd att mobbas eller mobba! Ingen part mår bra av det!

Jag vill hjälpa människor, stora som små!

Dag 28 – Det här saknar jag


Jag saknar mer tid med mina systrar o familj. Alla stressar o på med sitt, Ruka-resan var verkligen välbehövd!

28 april 2011

God morgon!

Som bäst sitter jag o käkar frukost i sängen, har duschat en riktigt varm dusch o varvar ner från den. Sen blir det att skynda o göra sig fin o iväg till jobbet, jag ska nämligen o servera på svärmors kalas idag, så blir en lång dag. Jobbar som tur kväll i morgon o kan sova någon timme längre, men jag ska på möte + gym då så kan bara sova till kl. 8. :/

Nu ska jag kolla vad jag kan ha på mig! :) Ha en fin dag!



Ser så fram emot sommarens räningsläger med denna skrutt! :)

27 april 2011

Kollade precis på Ana Gina Show där Magnus Bertnér var med, och jag blev så arg på en av hans kommentarer. Jag kunde inte tyda om han var sarkastisk eller allvarlig. Han kommenterade att man blir lärd att man ska hitta någon man ska leva med resten av livet, och att det är inte lätt att göra nu när man lever lite längre än till 35 som man gjorde förr i världen.

Vad fan, det var det dummaste jag hört. Tycker det istället blivit hysteri med att hitta någon att sällskapa med före man är 23, klart om man stressar med att hitta någon orkar man inte leva med den och dess brister. Man ska hitta någon man tål bristerna på och kan leva med dem, ingen är ju fel fri.. Klart om det är misshandel o sådant i ett förhållande förstr jag skillsmässa tas ut, men känner i alla fall att i många fall så handlar det om idag kriser o att man inte kan reda ut saker o ting..

Nåjaa, nu ska jag börja pallra iväg till jobbet. :)



Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats är faktiskt hemma med mina pojkar. Kalla mig tråkig o under tofflan, men med dessa behöver man inte anstränga sig på något sätt bara vara sig själv, o vilket humör spelar ingen roll. Jag ser det bara som en bra grej, jag trivs verkligen i det förhållande jag är i! :)





Slut som bara va..

Alltså fy vad jag är trött idag! Men nu är jag hemma igen i alla fall. Ska ta o byta om o kila iväg till stallet, har ridlektion idag men tänkte busa lite med Ramell före, har saknat den guldklimppen så när jag varit uppe i norr! :)

Leo ser ut att vara lika trött som mig, för enda sedan vi hämtade hem honom igår från kattpensionatet har han varit så snäll o gosig, jag tror han saknade mig när han var där. :) Eller så är han så super lugn nu för att han är rädd att jag ska skicka iväg honom om han blir för busig igen ;) I love my cat!



Dag 26 – Mina rädslor

Jag är rädd för två saker:


1. Getingar
För getingar har jag snarare en fobi, jag kallsvettas och springer fort som f*n om jag hör eller ser en geting, så när människor säger till mig "va i still inte gör de något" har jag lust att ge en snyting till dem. Nej fy, jag har sådan enorm rädsla för dem!

Har så obehag att jag inte kunde ha en bild på en riktig geting så fick bli en ritad.


2. Döden

Jag är kanske mest rädd för döden för att det är något okänt, något jag inte kommer att uppleva före det är min tid. Dels också för jag är så rädd att jag ska lida in i döden, eller ha panik när jag dör. Det skrämmer mig o får mig nästan gråtfärdig när jag tänker på att jag också kommer att dö!



Ruka in pics.

Hade en super weekend i Ruka. Vädret var +16, strålande sol o härliga backar att åka i. Lärde dessutom T att åka snowboard o han visade sig vara riktigt skicklig på det :)





























Dag 25 – En första

En första fylla jag tog slutade mindre bra! Det var mina första jeppisdagar o jag var 17 år, hade precis kommit hem från språkresa o drack way too much! Men förvånandsvärt nog så lärde jag mig ganska bra efter det  vad jag tålde och inte. :)

Tror inte jag är typisk finne när det kommer till alkohol, = super huvudet full varje gång jag är ute o festar.
Jag tror det beror på uppfostran jag fick om alkohol hemifrån. Mamma predikade väldigt bra med risker, mängd man tål, följder osv. inte på ett skrämmande sätt utan sakligt. För att vara min generation började jag "supa" väldigt sent, men jag stolt över det idag, o jag e stolt över att veta vad jag tål och inte. Vet inte när jag senast skulle ha varit dålig dagen efter p.g.a. alkohol, det är faktiskt inte alkoholen som gör det roligt, det är gänget man är ute med!

Tycker fler skulle borda ha haft en mamma som jag, då skulle inte så många unga åka in på rehab till malax eller roparnäs..



Fanns inga bilder på datorn från Jeppisdagarna, men det här e från mitt första Fagerö ngr veckor efter jeppisdagarna. Alla har varit unga o dumma, men fast jag var ung o dumm var det sällan det spårade ur för mig, fick oftare ta hand om kompisar som spydde eller föll omkull. Alla har vi våra roller i gängen ;) hehe


Dag 24 – Det här får mig att gråta


Saknaden av Ronja får mig att gråta varje gång! Finns INGEN varelse jag tyckt så otroligt mycke om! Klokare, snällare o underbare hund får man söka efter länge!!


Dag 23 – Det här får mig att må bättre


Thomas  o hästar får mig från sämsta humör till toppen på nolltid! Det är något magiskt med dem

Dag 22 – Det här upprör mig

FALSKHET OCH LÖGNER! Människor som inte klarar av att glädja sig åt andra, sådana som baktalar, bittra människor, helt enkelt elaka människor gör mig otroligt upprörd o arg!!!

Orättvisor är annat som upprör mig! Klassskillnaden i samhället och sådant!


Busy!!!!

Alltså jag vet inte hur jag ska hinna med allt, har som bäst en liten matpaus, annars skulle jag inte hinna skriva det här ;) Jag håller på som bäst att diska undan det enorma diskberget samtidigt som jag vaktar muffinsarna jag bakat inför Ruka (yepp ni läste rätt, JAG har bakat, måste dra mitt strå till stacken också).

Sen när de är ur ugnen (om 35 min) måste jag rusa iväg o föra Leo till katthotellet,
och sedan hem snabbt o packa inför Ruka, o sen är det natten. Jo o så måste jag hinna räkna löner o km ersättningar också!! :S



Har inte orkar sminka mig än idag så ville inte komma nära webcamen idag, haha ;)


Fick receptet av en jobbakompis, så får se om de är lika goda som hennes.. Fingers crossed!


När alla muffins är ur ugnen har jag bakat 38 st. Erkänner jag är rätt stolt över mig själv att jag tvingade mig att baka. ;)

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Leo kom till i mini familjen vår. Det är ett VARMT ögonblick när jag fick ta honom i famnen o han var min!



Thomas stolt "pappa" över till lilla Leo <3

21 april 2011

Nu ligger jag ännu i sängen men ska strax stiga upp o äta frukost, sen ska jag vara busy hela dage. Först städa för fullt, handla, fara ut till Ramell, baka, föra Leo till kattpensionatet, packa och sist men inte minst välkomna T hem o bjuda på nybakta muffins! :)

So I better get started ;)




Kolla vad jag har hittat här som där. Reklamaffisch. :) Fotograf: Sami Pulkkinen

SNAART

Äntligen får jag snart se T, i morgon kommer han nämligen hem! :) Men i morgon ska jag också föra min baby boy Leo till kattpensionatet, fy vad jag kommer att sakna min bäbis!

Vi ska ju åka med min familj till Ruka nu under påsk, därför åker Leo till "katthotell"..
Jag och Thomas åker upp på fredag, och resten åker redan i morgon. Ska bli så roligt,  älskade syster Ina-Flina kommer också, så får krama om henne hårt! Can't wait, ska bli så härligt att komma bort, o vara med dem som betyder mest! Varit mycke neg. känns det som nu så änltigen får jag ladda om batterierna :)

Nu ska jag åka iväg till jobbet!



Äntligen slipper man skypa bara, nu får jag pussa o krama om T också! Känns allt för länge sedan..

Dag 20 – Den här månaden

Den här månade har våren ÄNTLIGEN kommit! Älskar vintern, men i år fick vi för mycket av den! I övrigt har det varit en omtumlande månad på bra o dåliga sätt, så våren med sin värme är ju varmt välkommen!

Efter jobbet ska jag hem via o packa på mig varamre kläder inför Ruka-resan, blir ett sista farväl av vintern där antar jag ;)




Bild kiffad från Google.

20 april 2011


Det är helt sjukt, mina ögon är såå igen svullna idag igen! Hoppas det reder upp sig tills jag far i jobb! Nu gymmet. :)

Så otroligt typiskt mig!

Nog e de nu f*n! Jag hade tänkt fara på gym med Emma o Lisse, men tänkte ta en powernap före bara så jag skulle orka riktigt bra. Tanken var god, bara att jag vaknade nu kl 9 (4 timmar senare) på kvällen av att Emma ringer o undrar vad som hänt? Själv fattade jag noll och kom inte ens på vad det var för dag, men sen kom jag på att det var tisdag kväll fortfarande o inte morgon.

Så jäkla irriterande, jag hade packat väskan o varit taggad, o så sover jag bort den!!
Varför känns det här så typiskt mig?? Hade använt mig av en online väckarklocka på nätet (http://onlineclock.net/) och har nog tidigare vaknat av den, men tydligen sov jag så djupt idag? Ah, nu har jag dåligt samvete. Sorry ännu en gång Emma!!! :(

Suck, så typiskt mig!


WOW!

Alltså ni kommer inte att tro detta, men jag har hoppat hinder med Ramell idag! JAG som är så hopprädd. Men det gick bra, vi började fint med att vägra 3 gånger innan vi kom oss över första hindret, men då vägrade vi inte mer heller. :)

Alltså man skrattar ju bara när man ser fotonen Hanna tog från då vi hoppade,
jag är inte med, eller så har jag aplånga tyglar och vet inte vart jag ska vara riktit på hästryggen haha.. Men vi kom oss över hindren o svettiga blev både Ramell o jag. Vi red i 1,5 h men trodde de va ungefär  40 min, det var super skoj. Men som sagt det syns att jag är dressyrryttare, för efter hindret flänger jag hit o dit o glömmer att styra för jag är så glad jag bara kommit över, haha.

Här kommer några bilder Hanna tog idag.
:) Oturligt nog hade inställningarna hamnat på P (som hade inomhus inställningar) o inte Auto, så de är inte bästa kvaliten. Btw, ni får inte skratta åt mig ;)
















Roligt var det, o svettig blev både jag o Ramell. Roligt att han är så snäll att hoppa  fast jag hade noll koll på vad jag gjorde emellanåt, haha. Kanske jag börjar våga hoppa igen? :)

Shit vilket vackert väder!

Vilket vårväder vi har idag!! :) Det ska jag "fira" med att fara ut till stallet med Hanna (Ramells ägare). Sen borde jag verkligen dammsuga lägenheten!! Varför ska just JAG vara så lat när det kommer till sådant?? Skulle jag inte vara så fattig skulle jag anställa en städerska!! LÄTT ;)

Jeij, på fredag åker jag o T + tha familjaa till Ruka över påsk.
Mysfaktor HÖG! <3 Jag o T ska åka slalom 1 dag (lördag) o längdskidåkning 1 dag (söndag). Vi får se vilken tid vi kommer till Ruka på fredag, kanske vi hinner med något då också? :) Är inte längdskidåkning ganska bra träning??



Mitt mål med träningen är att komma in i denna klänning igen, UTAN valkar som trycks ut vid armhålorna ;) Klänningen är storlek 36 o jag är strl. 38 som bäst, så lite kvar! GRYM känsla det kommer att vara sen att rymmas i den!


Dag 19 – Detta ångrar jag

Att jag varit så emotionell varje gång T far till T:fors, underlättar ju inte precis det hela! Tror T kan tycka de e lite skönt att åka ifrån mig när jag är som jag är på söndagar/måndagmornar, haha! ;) Men snar är det slut på distansen, wei!



Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Det måste nog vara när jag fyllde 18. Den firade jag i vänners lag o dagen efter var jag på krog för "första" gången med mina fina systrar! :) Det var två roliga dagar!









Helt klockren brud!


Fy vilken saknad!

Äntligen fick jag bort diskat den stora högen disk jag inte orkat röra på x-antal dagar! ;) Latmask yepp yepp! Har jobbat idag från 7 i morse, så nu håller jag på att fixa lite middag (spagetti + frysta grönsaker + skinka + vitlök).

Har saknat T riktigt ordentligt idag o igår kväll. Han e å festar loss i Tammerfors med sina classmates så han kom inte hem i helgen (han ska få stryk då han kommer hem! ;) ) så var första lördagskvällen på LÄNGE jag var ensam igår, inte skoj alls!

Men ikväll ska jag möta upp Emma  o sen senare ikväll ska jag hem till Smedsby o basta ORDENTLIG bastu (=vedbastu).


Saknar min mupp till pojkvän. Fuck this! Ni som är singlar ska stanna singlar, fan jobbigt att längta efter den andra hela tiden!!

Dag 17 – Mitt favoritminne

OJ, den var svår! Sitter o funderar nu genom livet. Jag kan inte välja ett bästa för jag har så många. Då jag fick min första kanin Fia, när jag gick min första mode show, alla gånger jag vunnit i friidrott (600m), när jag blev tillsammans med Thomas, när vi skaffade Leo.. Alltså skulle kunna hålla på hur länge som helst.

Kan inte favorisera ett minne, men ett minne som verkligen gör mig glad är detta:



Ina o Magnus bröllop, aldrig varit på finare bröllop. Var så lycklig att se min fina syster få sin prins. Blir bara glad när jag tänker tillbaka på det fina nyårsbröllop.


Dag 16 – Min första kyss

Min första ordentliga kyss var nog av min första pojkvän jag var tillsammans med i två veckor i högstadiet. :) Men har lätt fått de bästa kyssarna av Thomas. :) <3





Dag 15 - Dagens facelook


Känner mig lagom pigg idag, not.. Riktigt rumpdag idag.. suck.. ;)

Dag 14 – Mina drömmar

Jag är kanske tråkig, men jag drömmer om att få fortsäta vara lycklig med Thomas (o Leo), mina vänner o familj. Slippa in till skolan jag sökt in till, hitta en fin lägenhet, skaffa den efterlängtade rottweilervalpen och lära mig att sluta ha så stora krav på mig själv.

Drömmer jag mig längre (5-15 år) framåt,
ser jag mig gift, har barn, en häst, samma rottweiler, samma fina Leo o ett egnahems hus i förorten och jag är mammaledig eller jobbar på ett ställe jag trivs!



13 april 2011

Vilken toppen kväll jag hade igår! Först var jag o Anso o åt till Amarillo (som annars hade långsammaste servicen någonsin!!!), sen åkte vi till Minimani för att köpa billigt godis o Coca Cola. Efter det åkte vi till Makuuni o hyrde film + köpte Ben & Jerrys. :) Var så roligt att vara på tumis en hel kväll med Anso o faktiskt hinna prata om allt när hon sov över.

Idag har jag vari på gymmer, kom precis hem o sitter ä äter välförtjänt godis
(lämnade från igår) nu när jag varit o tränat. Hade mätning idag o fått bort 4 cm (1 cm kring brösten, 1 cm runt ena armen, 1 cm runt ena knä o 1 cm runt ena låret) så med tanke på att jag inte riktigt kunnat träna ordentligt de senaste 3 veckorna är jag riktigt nöjd! :) Därför förtjänar jag mitt lilla godis nu innan jag pyser iväg till Ramell. :)



Fina Anso



Jag tar alltid Amarillos burgare, mums

Dag 13 – Den här veckan


I'm blond baby


Dag 12 – I min handväska

 


Nyrenoverad

Nu har mitt hår blivit nyrenoverat o inte alls så råddigt o äckligt som det var före, ngr cm kortare blev det när de äckligt torra topparna rök, men det var det värt!

Nu har jag precis käkat o ska plocka undan o diska, sen iväg till stallet. Ikväll blir det mys med Ansu,
vi ska ut o äta på tumis o sedan proppa i oss godis, mysa o sen sussar hon över. HÄRLIGT!



Håret blev en o två nyanser ljusare än tidigare, så bara att "slänga" löshåret nu när det är i olika nyanser. ;)

12 april 2011

God morgon! Nu halvligger jag i sängen o äter youghurt med musli o hallon i. Ska strax föna håret o skynda iväg. Senare idag har jag frissatid, e faktiskt lite nervös, har ju som sagt gått vid samma frissa i över 6 år så är rädd att jag ska förklara dåligt eller råddigt så det blir fel, Eva var ju van med mig o visste min stil så det blev aldrig en enda gång fel :) Idag ska jag prova på Jennie, blir nog säkert bra men lite pirrigt som sagt!

Det ska nog gå bra. Men nu måste jag skynda då jag vara 10:00 på plats på en träff. :)




Finlandsvenska

Jag kommer alltid prata finlandsvenska oberoende vad finskspråkiga säger, o jag tänker fortsätt kräva/förvänta mig bli betjänad på svenska (i städer var svenska pratas)! Jag tänker fortsätta kämpa för finlandsvenska, för det är något fint vi fått av våra föräldrar o deras föräldrar, det får inte dö ut eller tystas ner!

Jag vill bara det ska vara jämnlikt i någon mån, o att andra finskspråkiga där ute ska ta modell av de fina finskspråkiga vänner jag har. Vi är lika mycke finländare som er. Jag tänker fortsätta förvänta mig betjäning på svenska i städer var svenska talas, betjänas jag inte på svenska så får de prata finska, men jag pratar svenska tillbaka, det är det som grejen med tvåspråkigt land, kommunikationen. Det är något fint Finland har, kan inte alla bara förstå det, det är en rikedom!

Jag har kämpat med finska i flera år, o vill lära mig det  bättre eftersom vi är ett tvåspråkigt land, därför blir jag rent ut sagt förbannad när jag får kommentarer som "Suomessa puhutaan suomea!", va fan vi är ett tvåspråkigt land! Ja, vi finlandsvenskar är en minoritet på 300 000, men vi är fortfarande tvåspråkigt land! Så när jag läser om demonstrationer med "pakkoruotsi" skulle jag bra vilja ha en demonstration emot "pakkosuomea". För ska jag fortsätta kämpa med att lära mig finska vill jag det ska vara värt det, för det har varit många frustationer, tårar och böcker slängda i golvet kan jag säga!

Jag skulle kunna skriva en bok, för jag kan inte kort sammanfatta hur jag tycker o känner om detta ämne,
blev lite råddigt det jag nu skrev, men kan sammanfatta att jag är ett STORT fan av denna finlandsvenska låt som gjorts just för det är finlandsvneskar o handlar om det jag lite försökte få fram!!


 


Haha..

Hanna (Ramells ägare) skickade lite gamla klipp på honom, o jag började så skratta när jag så detta. Hästen älskar att hoppa men är för lat för att göra mer än det behövs, haha. Han hoppar typ från stillastående ett 105 cm hinder ;) Jaa,jaa..

 


Andra gången idag jag är svettig..

Kom precis innanför dörren. Var o red Ramell i detta fina väder! Märktes jag inte suttit upp på ryggen på över 1 vecka för han testade mig grymt i början. Övade tempoväxlingar eftersom han var rätt så seg i början, så till sist blev han riktigt framåt o fin, men det tog en stund ;) Han började till sist på lånidorna länga på stegen riktigt fint, ni vet sådär så det är nästan svårt att lätta för man "flyger" fram när de riktrigt sträcker ut, härlig känsla!

Men det roligaste med dagen var att jag galopperade första gången på honom,
oj vad roligt han tyckte det var, o vilken UNDERBAR galopp! Han sökte sig riktigt rund o fin också, i form nej, men blev rund i nacke o hals i slutet när vi galopperade. Vi fick beröm av de som stod och såg på, så det kändes såklart roligt att höra man fått Ramell att gå fint, fast han är alltid fin! I morgon får jag presentera honom för Ansu, ska bli roligt o höra vad hon tycker om lilla puckot <3

Nu ska jag ut o gå med pappa o hundarna, gissar jag kommer att sova bra inatt ;)



Det här är en snodd bild av Hanna då hon rider fina Ramell. Det där är traven jag pratade om som vi fick fram idag! UNDERBAR!

Dag 11 – Mina syskon

Finns inga bättre, behöver inte ens beskriva hur mycket de betyder för mig!




Vi gjorde en syskongrej = madonna konsert 2009. Vi borde göra om det syrror!!

Hård träning..

Nu sticker jag ivät o tränar till Lady Slim. Ska bli skönt efter så långt uppbehåll, men tror jag ska hoppa över mätningen nästa gång, ser ingen point med den eftersom jag varit sjuk, tar efter nästa 5 ggr. :)

Men som sag nu ska jag rusa iväg, "hopp på peedi o rok iväg" ;) hehe. Kom på jag ska boka in gym med Emma också nu när jag kan börja träna, ser fram emot Combat, saknat det som tusan! Antar ajg tar det på söndag eftersom det är styrelsemöte nu på onsdag.

Men ja, nu sticker jag iväg o tränar bort det jag lagt på mig när jag varit soffpotatis o tyckt synd om mig själv, haha.

Adiós!



11 april 2011

Tjolahopp! Nu liger jag i sängen o kikar på ponnyakuten (mycke lärorikt!). Hade super svårt att somna när jag tänkte på en grej med jobbet, inte alla gånger lätt att inte ta med jobbet hem..

Men nu till något gladare, idag kommer jag tillåta mig att ta upp gymmandet igen,
för nu har jag inte ont i halsen längre o snuvan är betydligt bättre. Så idag kl 12 ska jag till slimmet, och efter slimmet ska jag iväg till älskade Ramell. Kan hända jag får sällskap av Ansu inatt också, det skulle vara roligt!! :)

Vad gör vi, nu kör vi! :)


Fina Anso o jag i lördags!

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag


Ligge bara o myser i soffan med en satinmorgonrock idag som jag hittat på loppis


Orkar inte stiga upp o visa hela morgonrocken, så ni får nöja er med detta ;)

10 april 2011

Det var helt super igår! Efter en lång o tung jobbdag så trodde jag att jag inte skulle ha någon ork att ta mig ut, men fasen så bra det blev, förfesten var toppen o var så kul att dansa me tjejerna! :) Jag o Ansu tog båda bilder (hon aningen flera o roligare än mig) så vi skulle dela dem, därför väntar jag med att ladda upp dem tills jag får hennes del också :)

Tack snälla Hanna för att vi kunde förfesta hos dig, o tack alla tjejer, lika kul om inte roligare än förra gången! :)



Det var så jäkla roligt! Är så glad att få ha hemma Ansu nu igen <3

And we are off ..

Nu har jag o Ansu fixat oss i typ 3 timmar, hehe. Nu har vi gjort oss snyggast i staden o ska börja promenera mot Hanna (via subway först bara eftersom vi inte hann till Amarillo då vi fixade oss så länge ;)).



Så här festar jag ikväll..


You don't want to mess with us YO!


Haha, If you do one of us will fart in your face and the other one will kick your but!


Nu ska vi blinka med våra ögon o se om vi får skjuts in till staden.. hmm 500 m?

Dag 09 – Min tro

Kanske låter fånigt, men min tro är på en bättre värld var allting inte kretsar kring pengar! Jag har blivit så less på att människor inte nöjer sig med något eller kan unna andra när det går bra för dem. Att trycka ner på varandra gör mig galen! Det finns en klok människa som hjälpt mig sedan december o fått mig att inse att människor som tar mer än de ger ska jag inte slösa energi på.

Det var jobbigt men några tog kontakten slut med pga sådant.
Men först nu när jag inte sörjer det längre mår jag bättre! Jag har hittat nya goda vänner som verkligen unnar mig när det går bra, som ställer upp för mig och inte bara gnäller eller skäller på en.

Jag tror på det goda i människor och hoppas att den sidan skulle komma fram mera i människans vardag. Sluta tänka på allt negativt, allt tar sin tid! Njut av ditt stadie i livet istället för att skynda till nästa!




Detta lärde mig en vis kvinna i december, hon lärde mig också hur att hantera det och gå vidare! Jag är evigt tacksam för det!

Helt ändrade planer

Idag blev det helt ändrade planer. Var meningen jag skulle har rusat iväg o rida Ramell efter jobbet o sedan göra mig kalr för att vara stöd till mina fina modellkompisar som går Karisma Fashion show ikv, men isället blev det att åka iväg (självklart val) till maxmo som stöd när hunden Manda skulle avlivas.

Har med andra ord inte så mycket att komma med idag..  Hoppas ni haft en muntrare fredag!

Dag 08 – Ett ögonblick


När jag känner mig mest säker, har bäst självförtroende, känner mig snyggast och är så
nöjd o njuter är när jag går i en fashion show! När jag går i en show kan ingen få mig att
känna mig dålig, för det är min tur att få sträcka på mig utan att någon säger "Hon tror
hon är något!" Nu får jag känna mig som divan jag absolut inte är, för då mår jag bra!

 

 


Dag 07 – Min(a) bästa vän(ner)




7 april 2011

Alltså det finns inget värreän att vakna ca 1 h före man skulle behöva stiga upp o vaar kissnödig!! För stiger man upp då så kommer man inte att hinna somna om efter allt. Men inte kan man heller somna om nu heller då man är kissndig. Så jag som älskar att sova tyckte det var super jobbigt!

Men nu är jag uppe o har en cirkuskatt som flyger runt här i lägenheten o jag käkar knäckebrd eftersom kylskåpet är tomt. Måste via någon siwa nu på morgonen eftersom jag måste köpa ngt till lunchen då jag glömde det igår.



FY e helt super trött, barar jag skulle ha fått sova den där sista timmen..

Vilken dag!

Huhhu, vilken dag! Har riktigt dåligt samvete över att Leo har tvingats vara ensam :( Började jobbet kl. 13 o slutade kl 21, men nu är jag hemma o ska städa undan här i lägenheten o dammsuga. I morgon har jag ännu mer bråttom, jobb 07:30-15:00, sen hudbehandling innan jag rusar iväg på ridlektion. Så då igen hamnar Leo att vara ensam :( Men som tur är det bara idag o i morgon <3


 


Dag 06 – Min dag

Jag tänker tolka rubriken på mitt sätt. Om jag skulle få bestämma hur MIN dag skulle se ut skulle den se ut följande:




VARFÖÖR!!??

Varför ska pengar vara så stor del av detta samhelle o ställa till så otroligt mycke problem??!! :( Varför kan inte jag vara miljonär? Skulle vara mycke lättare då o bättre..





Otroligt jobbigt..

Det känns otroligt jobbigt men samtidigt som en lättnad. Petki har blivit såld o kommer att fara från stallet nästa vecka. Det blev som tur den ryttare som jag ville som köpte honom. Men fy vad jag bölade just när jag berättade för M att han blivit såld. Men sådan är jag! ;) Han kommer nog få det bra. Nu har jag bara Ami att hålla fast vid o säg mitt när det kommer till nya ägare.

Han kommer att få de bra Petki det vet jag, o fram för allt utvecklas!! :)



De e "bara" hästar, men nog e de f*n jobbigt att skiljas från dem med!!!



-------
Update: Nu kanske jag måste skiljas från min största ögonsten också :( Hoppas verkligen inet!

Efter 4 h på stan

Det blev en lunchdate + lite sällskap i butiker, Hanna följde nämligen med. Skönt att hinna umgås på tumis också någon gång :) En snabb lunch drog ut på 2 h, haha. Men gott var det. Var till Kantarellis o käkade super god sallad, sedan super kyckling o till sist kvarg. :)

Efter Hanna pyst iväg till massören så fortsatte jag shoppa,
eller söka efter saker o shoppa. Köpte idag nu i alla fall nya ringar (så Annu-style), sen en militärfärgar topp inför helgen (kaske) o en Bh.

Sen var jag in via Artistica också o bokade klipp o färg. Första gången nu på över 6 år jag låter någon annan klippa o färga mitt hår!!
OMG! Det blir säkert bra, men jag är skitnervös, för mitt hår är min lejonman, så är super rädd jag ska bli missnöjd om någon annan än Eva rör mitt hår. Men hon har flyttat till Hesa nu så har inget annat val! JÄIKS!!



Så ser Hanna ut när hon är mätt o belåten :D





Kände mig verkligen tråkigt klädd idag, men känns som jag inte har några kläder alls i skåpet..


Köpte dessa ljuvliga ringra. De är så mig.


Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek är det starkaste som finns i denna värld. Kärlek till min familj har jag alltid kännt av, också kärlek till djur. Men kärlek till en annan människa, en pojkvän har jag aldrig kännt så starkt som jag gör för Thomas.

Mamma påminner mig ofta om hur jag frågade "Hur vet man när man är riktigt kär i någon, när man älskar någon?".
I lågstadiet och högstadiet kändes det som alla andra var kära o hade pojkvänner utom jag, jag var aldrig kär, frskte vara men gick inte.

Så för mig är kärlek ett starkt band
som innebär att man våga visa sina ömmaste punkter till den andra, o skulle kunna gå genom eld och vatten för den man älskar. Man längar till den man älskar, o saknar den när den är borta.

Det finns väldigt få människor som kommit mig så nära att jag kan säga jag älskar dem.
Men min familj, Thomas, Ansu och hunden Ronja är de som lyckats ta sig då nära! För dem går jag genom eld och vatten!



5 april 2011

God morgon! Jag har precis duschat o ska rusa in till stan på lite ärende, bl.a. koll kl 10. Sen efter det ska jag gå o kolla i butiker o se om jag hittar en topp jag är ute efter + köpa strumpbyxor o smink. :)

Är ni vakna o vill hänga på så är det bara att ringa. Men tänkte faktiskt gå i mina egna tankar o kolla runt på egenhand, då brukar jag få mest gjort. ;)



 


Fotograf som gjort sitt jobb


En modell o fotograf ska sälja kläderna modellen har på sig med bilden. I detta fall har ju de verkligen lyckats, JAG VILL HA DEN KLÄNNINGEN!

Jag kommer ju nu tyvärr inte att köpa den eftersom jag vet jag inte pssar i den stilen, men den ser ju så otroligt fin ut på denna modell. Helt ljuvlig!!! <3















Vill tillbaka..



Vill tillbaka till södern o värmen, man blir deppad av allt rusk nu!

Oho!!

Är redan klar, tur jag förberedde det som tog längst tid igår, så idag var det bara att klippa ihop.

Detta är alltså Petki då, min lilla "Petsson" o bebis i Vörå stallet. Han kan gå finare o kan mera än som visas på videon, men det här är ju vad JAG får ur honom, aldrig sagt jag är någon huippu ryttare ;) tss



Dag 04 – Det här åt jag i dag


4 april 2011

God morgon! Första natten jag sovit helt och hållet utan att vakna pga snor, men hade så grymt ont i halsen då jag vaknade så måsta avboka gymmet idag o i morgon, jag vill verkligen bli frisk nu så jag inte får återfall som jag fick hela 2010!!

Idag tänkte jag åka hem till Smedsby då datorn är ledig nu på dagen o fixa med försäljningsvideon på Petki.
Vet bara inte om jag är lika taggad att visa den efter han blev provride av den duktiga killen i lördags haha, skulle ha haft med kameran då istället så om han inte köper Petki har vi en video då han går super. ;) nånä

Nu ska jag kika Desperatehousewives som kom ut inatt. :D Hörs senare



Så får jag komma hem till dessa teddybjörnar! Blir bara ännu mer hundsjuk btw. Mejlat ngr kennlar o hört om de har valpar leveransklara till julen! :)


Hon kan hon Gaga, så fin låt



I can't believe what you said to me
Last night when we were alone
You threw your hands up
Baby you gave up, you gave up

I can't believe how you looked at me

With your James Dean glossy eyes
In your tight jeans with your long hair
And your cigarette stained lies

Could we fix you if you broke?

And is your punch line just a joke?

I'll never talk again

Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

And I'll never love again,

Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

I can't believe how you slurred at me

With your half wired broken jaw
You popped my heart seams
On my bubble dreams, bubble dreams

I can't believe how you looked at me

With your Johnnie Walker eyes
He's gonna get you and after he's through
There's gonna be no love left to rye

And I know that it's complicated

But I'm a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I'll never talk again

Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless so speechless

I'll never love again,

Oh friend you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

How?

Haaaa-oooo-wow?
H-ooow?
Wow

Haaaa-oooo-wow?

H-ooow?
Wow

And after all the drinks and bars that we've been to

Would you give it all up?
Could I give it all up for you?

And after all the boys and girls that we've been through

Would you give it all up?
Could you give it all up?

If I promise boy to you

That I'll never talk again
And I'll never love again
I'll never write a song
Won't even sing along

I'll never love again

So speechless
You left me speechless, so speechless
Why you so speechless, so speechless?

Will you ever talk again?

Oh boy, why you so speechless?
You've left me speechless so speechless

Some men may follow me

But you choose "death and company"
Why you so speechless? Oh oh oh


Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är bäst i världen. De lade gränser för mig som barn och lärde mig vad som var rätt o fel gällande det mesta. De har båda alltid varit där för mig och tröstat och stöttat mig. De har båda varit förebilder på sitt sätt för mig genom min uppväxt.  De har visat så mycket kärlek till mig och mina syskon, och vi har lärt oss att ge lika mycket kärlek till våra nära o kära.

Något jag verkligen uppskattat och uppskattar än idag är deras stöd och uppmuntran med ridningen.
Ingen av dem är särskilt intresserade av hästar, men ändå har de kuskat mig till diverse ridlektioner både i Vasa o ända till Vörå. De har skjutsat mig till ridläger i Vörå, Nykarleby och Norrköping i Sverige. De har sponsorerat ridlektioner, ridkläder och övriga kostnader med ridning. De har alltid låtit mig fortsätta med ridningen trots  att det är en dyr sport! Det är jag evigt tacksam över! O än idag får jag låna bilen för att ta mig till olika träningar, och när jag kommer hem frågar de alltid hur det gått och jag berättar fast det inte kan alla termer, men de lär sig! <3

I alla jobbiga stunder i livet har mina föräldrar varit en klippa för mig att hålla fast mig i!  Tack bästaste mamma och pappa!




Leos pappa

Den oranga håriga kissekatten till vänster e Leos pappa, Leopold Leijonhane, o han e norsk skogskatt.  :) Mamman hittade jag ingen bild på.



Bilden e lånad av Mia Salo (som vi tog Leo från)

3 april 2011

God morgon! Snoret fortsätter att rinna o halsen dundersjuk! Har finrexin jag ska börja sörpla i mig genast det svalnat lite.

Men tänker försöka undvika att prata om mina krämpor som vanligt, haha! Vi har ju mysigt väder där ute idag, suck! Vilken söndag med tråkigt väder, blir nog bara att ligga hemma i sängen o gosa idag, för T åker redan ikväll, så mitt humör är lika kasst som vädret är där ute!

Tänkte bara WOW!

Sitter fortfarande i Maxmo, men inget fel med det. Idag när jag var o kollade på när en kille provred Ami, Petki o Trolli tänkte jag bara WOW när han red Petki. Han red så jäkla bra, fick honom att söka sig rund i galoppen, det har jag aldrig sett någon få honom förr (jag e absolut inte så bra att jag klarar av det ;) ). Jag skulle lätt kunna släppa taget om Petki om denna unga BEGÅVADE kille skulle köpa honom, annars skulle det nog bli svårt, han är ju min lilla guldklimp han o Ami!

Hur som helst, ikväll blir det att ta det lugnt när jag inte är frisk, o ingen ridning i morgon heller pga det :
( Men nu ska jag bli frisk! :) Men ser fram emot mys med Thomas, han har hållit på med att fixa bilen hela dagen så har bara ätit pizza tsm med honom.

Hoppas ni får en fin lördagskväll allihopa! :) Ni som ska ut, sup med förstånd! ;)




Hittade en bild på mig o T från min älskade systers bröllop på nyåret 2009-2010

Föresenade pampasbilder

Här kommer några få bilder jag tog med min skitkamera förra fredagen då de va pampasnationaldag här  Vasa :)


Jag o mitt löshår


Hanna stackaren som va sjuk men envisades med att komma ut, hehe ;)


Mojan pose


Happy åkersork


@ the hot (ordagrant) bar, Ollis


Heidi o moi at the dancefloor <3


Dag 02 – Min första kärlek

Min absolut första kärlek var den lilla shettlandsponnyn Ami. Hon lärde mig massor och gav mer smak för ridningen. o nu 15 år senare håller jag ännu på med ridning. :)

Hon lämnade oss i december 2010
o betar nu på de evigt gröna ängarna, det är hon värd! Ami blev 29 år.



Lånad bild av Annina Björkqvist, som också tog hand om Ami de sista åren.


2 april 2011

God morgon! Har ätit en dunder bra frukost med Thomas, är verkligen mätt som en plätt!! :) Idag ska jag till stallet o kika när en kille ska rida hästarna i Vörå stallet o se om någon av dem faller honom i smaken. Blandade känslor, jag vill både han ska hitta en eftersom han är en duktig ryttare, men samtidigt är jag rädd han ska gillar Petki eller Ami för mycket (mina favvisar).

Men det går som det går, ska försöka fixa ihop fräljningsvideo på Petki i helgen
, men ahr inget fungerande program på min dator så jag måste vänta tills datorn hemma är ledig.

Well, blev ni lurade igår då?
Var bara Heidi som lyckades lura mig, o nästan Johnny :) VBL aprilskämt var ju super urselt;)


Housewife

Nåjaa, nu har jag varit bra housewife o skrubbat o skurat lägenheten från golv till tak. Mattorna är fortfarande ute o vädras, tänkte jag tar in dem när jag hämtar Thomas från tåget. Ska bli så otroligt skönt att få hem honom, jag saknar alltid honom något otroligt när han är borta i Tammerfors inne i veckorna!

Nu ska jag sticka iväg till butiken strax o handla lite mat innan jag far till tågstationen,
skulle ha slängt på en tvättmaskin men hade inget tvättmedel så de fick vänta.

Haha, btw, mamma trodde det var ett aprilskämt det där med att jag är på första sidan
på det där eventet med motorcyklar jag skrev om här tidigare men det är inget aprilskämt det är en "mässa" som ordnas för motorcykel fans, typ :P


Dag 01 – Presentera mig själv

De flesta känner mig som Annu, Anna-Karin blir jag i mer allvarsam miljö. ;) Jag är 20 år och största hobbyn är hästar sedan 15 år tillbaka. Som bäst rider jag det knäppa lilla 5-års häst/ponnyn Ramell som är en korsning mellan Fullblod och Nwe Forest ponny.

Som person är jag en oftast glad
men rätt känslig person, jag vill mina vänner ska må bra och lämnar lätt att grubbla om de inte har det bra. Jag är inte rädd att göra bort mig och älskar att resa.

Jag är tillsammans med världens bästaste man, Thomas
, sedan 1,5 år tillbaka. Tillsammans har vi vår lilla "son" Leo som är en norskskogskatt. Förhoppningsvis kommer vi få tillökning inom 1 år med en rottweiler (fingers crossed!).

Jag har precis för bara ngon månad sedan tagit tag i min träning ordentligt,
och för första gången på flera år tycker jag det är roligt att svettas och bli trött på annat sätt än att rida (hästar alltså!!). Jag har rätt nyligen skaffat gymkort och går nu på 2 olika gym + löpskola + ridlektioner.


Glad prick påväg bort från Finland i februari -11.

1 april 2011

Vad fasen är det redan april?? Jag tror inte jag kommer bli lurad idag, jag är för smart för sådant! ;) Ska hur som helst o fixa lite kassörgrejer med hjälp av Marika till Vörå, så ska klä på mig o fara iväg. :)

Fick ananrs en länk skickad av att jag är på första sidan av en motorcykel happening inför i sommar! :) Lite kul tycker jag det är. :)


Här är hemsidan: http://www.thundermachine.fi/




RSS 2.0